ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Έντονες αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς η "απελευθέρωση".


Μαζί με τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ θα μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν και τα χάπια τους, μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Η κυβερνητική ρύθμιση θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πώληση και την αγορά του φαρμάκου στη χώρα και στα Γιάννενα. Η κυβερνητική πρωτοβουλία συναντά την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών των φαρμακείων, οι οποίοι θεωρούν πως το μέλλον τους θα είναι δυσοίωνο. Παράλληλα, όμως, επιμένουν πως με την εφαρμογή της ρύθμισης θα… απορυθμιστεί η σημερινή σχέση μεταξύ των φαρμακοποιών και των πολιτών και ασθενών. Οι ρυθμίσεις για την πώληση του φαρμάκου κινούνται ακόμη σε...

γενικό επίπεδο, αλλά εκτιμάται πως από το 2011 που θα γίνει εξειδίκευση του μέτρου θα υπάρχουν μεγάλες ανατροπές στην αγορά.
Οι φαρμακοποιοί των Ιωαννίνων χαρακτηρίζουν το πρόβλημα «αρκετά σοβαρό» και καλούν τους πολίτες να κατανοήσουν το αίτημά τους καθώς και την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία. Από χθες προχώρησαν σε κλείσιμο των φαρμακείων και μέχρι σήμερα οι πολίτες θα προμηθεύονται τα φάρμακα μόνο από τα φαρμακεία που εφημερεύουν. Χθες το πρωί, η διοίκηση του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ιωαννίνων πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Φαρμακεία παντού
Ο τοπικός σύλλογος θεωρεί ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση «ο καθένας μπορεί να ανοίξει φαρμακείο», με αποτέλεσμα φάρμακα να πωλούνται ακόμη και στα σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, εκτιμά ότι θα έρθουν τα πάνω κάτω και μεγάλες εταιρίες θα ανοίξουν φαρμακεία στην πόλη. Η μείωση του ποσοστού κέδρους συνεπάγεται λιγότερες θέσεις εργασίας και σταδιακή μείωση του αριθμού των σημερινών φαρμακείων. «Με τη ρύθμιση αυτή ξεχνάμε φαρμακείο με τη σημερινή μορφή», υπογράμμισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Σταυρόπουλος. Ως επιπλέον αρνητική συνέπεια προσδιόρισε την απώλεια της σημερινής σχέσης μεταξύ πολίτη και φαρμακοποιού, θέτοντας ζήτημα κοινωνικής συνοχής.

Η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου υπογραμμίζει πως με τη σημερινή του λειτουργία το φαρμακείο στα Γιάννενα προσφέρει υπηρεσίες στο κράτος και το στοιχείο αυτό θα εκλείψει μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Στο νομό λειτουργούν συνολικά 135 φαρμακεία και, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Θεμελή, «σήμερα τα φαρμακεία στηρίζουν την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του κράτους». Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε εμμέσως στην πρόσφατη αποκάλυψη του «Η.Α.» για την… εξαγωγή φαρμακευτικού υλικού από το νοσοκομεία Άρτας σε φαρμακεία της γειτονικής πόλης και στα Γιάννενα. «Μπορεί να υπάρχουν κρούσματα, αλλά ελέγχονται», πρόσθεσε και κατέληξε πως τα φαρμακεία θα έχουν την τύχη που είχαν τα μπακάλικα μόλις ήρθαν στην τοπική αγορά τα σούπερ μάρκετ.

Πηγή Ηπειρωτικός Αγών


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/10/2010 09:17:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Έντονες αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς η "απελευθέρωση"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες