ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

«Το πάρτι τελείωσε...»


Με τη χαρακτηριστική φράση με... ροκ στοιχεία και ελάχιστη σχέση με την πολιτική, ότι «το πάρτι τελείωσε για τους φοροφυγάδες», ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπ. Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος έστειλε από τα Γιάννινα το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Ένα μήνυμα που είναι ξεκάθαρο προς εκείνους που έχουν την τάση ή τη συνήθεια να φοροδιαφεύγουν και μεταξύ αυτών στην πρώτη μάλιστα θέση, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. Η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της εισροής εσόδων στα ταμεία του κράτους μπήκε στο μικροσκόπιο στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, το...

πρωί της Τετάρτης.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους οργανώνονται απέναντι στους φοροφυγάδες και τους επίορκους κρατικούς λειτουργούς.
Η φοροδιαφυγή μπαίνει στο στόχαστρο και ήδη ανακοινώθηκαν τα πρώτα αυστηρά μέτρα, που ενεργοποιούνται, συμπληρωματικά των τεκμηρίων αλλά και του πόθεν έσχες. Μεταξύ αυτών ανακοινώθηκε η δέσμευση των καταθέσεων και της ακίνητης περιουσίας των φοροφυγάδων, σε περιπτώσεις που η φοροδιαφυγή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.
Ακόμη, φυλάκιση τουλάχιστον δύο μηνών για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις ή εκδίδουν ανακριβή φορολογικά στοιχεία.

Σε περίπτωση υποτροπής η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει ακόμη και τα πέντε χρόνια.
Επίσης προβλέπεται το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι ένα μήνα για μη έκδοση αποδείξεων και για έξι μήνες για όσους είναι υπότροποι και μία σειρά ακόμη μέτρων που αποτελούν και μόνο στο άκουσμά τους, φόβητρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Από τα Γιάννινα ο Δ. Γεωργακόπουλος θέλησε να στείλει ένα ακόμη μήνυμα. «Η φοροδιαφυγή στο εξής θα είναι αντιπαραγωγική για τους φοροφυγάδες. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το πάρτι τελείωσε. Οι ποινές θα είναι εξοντωτικές, ειδικά για όσους φοροδιαφεύγουν καθ’ υποτροπή. Γι’ αυτούς δε θα υπάρχει καμία επιείκια. Δεν είναι δυνατόν να μην κόβουν ακόμη και σήμερα αποδείξεις και να πιστεύουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν παρακρατώντας το ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ πληρώνεται από τους πολίτες για το κράτος και όχι για να καλύψει ανάγκες κάθε εμπορευόμενου», σημείωσε αρχικά, για να αναφερθεί στη συνέχεια στους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Θεωρείται ότι αυτοί έχουν την μεγαλύτερη ροπή προς τον φοροδιαφυγή και γι’ αυτό δίδεται ιδιαίτερο βάρος στον έλεγχό τους. Κανένας βέβαια δεν πρόκειται να μείνει εκτός ελέγχων».

Συστάσεις για την αντιμέτωπιση της υστέρησης
Ο Γ.Γ. του Υπ. Οικονομικών βρέθηκε στα Γιάννινα από το απόγευμα της Τετάρτης και χθες προήδρευσε σε διαδοχικές συσκέψεις που έγιναν στο συνεδριακό κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, όπως οι ΔΟΥ, οι ΥΠΕΕ και οι τελωνειακοί.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο από τη δράση των τοπικών μηχανισμών δε διαφοροποιούνται από τη γενικότερη εικόνα. «Διαπιστώνονται αποκλίσεις σε σχέση με τους στόχους. Ελπίζω τα επόμενα τρίμηνα να επιτευχθούν οι στόχοι, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δώσαμε στις υπηρεσίες. Στόχος των συναντήσεων είναι να καταλάβουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί θα πρέπει να επιτευχθούν πάση θυσία. Οι στόχοι των εσόδων είναι από τους πλέον σημαντικούς για να πετύχουν σε σχέση με το πρόγραμμα σύγκλισης και ανάπτυξης που έχουμε καταθέσει στην Ε.Ε».

Αλλαγές προϊσταμένων
Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τις χθεσινές συσκέψεις ήταν και το ενδεχόμενο της απόδοσης ευθυνών σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι. Τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης αρκετές ΔΟΥ της Αττικής δεν έστειλαν τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από το υπουργείο, κάτι όμως που έγινε στην πορεία, με την υποσημείωση όμως πως σχεδόν καμία ΔΟΥ της χώρας δεν έχει πιάσει τους επιδιωκόμενους στόχους.
Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε πως εφόσον οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, η αναζήτηση ευθυνών, ακόμη και η αντικατάσταση προϊσταμένων, είναι δεδομένες.

«Όσοι έχουν μεγαλύτερες αποκλίσεις από τους προβλεπόμενους στόχους θα καλούνται να εξηγούν τους λόγους. Σήμερα για παράδειγμα ζητήθηκαν εξηγήσεις από μία ΔΟΥ που παρουσίαζε σημαντική υστέρηση σε σχέση με το 2009.
Αν οι εξηγήσεις είναι επαρκείς, τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν όμως αποδειχθεί ότι δεν χρησιμοποιήθηκε επαρκώς το προσωπικό ή υπήρξε ολιγωρία και αδράνεια, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να μείνουμε με τους ίδιους προϊσταμένους. Θα τους αλλάζουμε ακόμη και πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μόνιμης αντικατάστασης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή Ελευθερία


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/14/2010 08:51:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "«Το πάρτι τελείωσε...»"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες