ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Νέα απόφαση του Ν.Σ. για κόμβους – διόδια στο Ν. Ιωαννίνων.


Το ζήτημα της κατασκευής κόμβου της Εγνατίας Οδού και της απομάκρυνσης του σταθμού διοδίων από την περιοχή του Δήμου Παμβώτιδας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτη.

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης, αναφέρθηκε στην προηγούμενη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει προς το αρμόδιο Υπουργείο και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τα δύο αυτά...

ζητήματα, καθώς και για σειρά άλλων που έχουν σχέση με την Εγνατία Οδό στο Νομό Ιωαννίνων.
«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών για την επικείμενη λειτουργία των σταθμών διοδίων και του Υφυπουργού Υποδομών για τη μελέτη βάσει των οποίων καθορίστηκαν οι σταθμοί και για τις δυσκολίες που υπάρχουν για την κατασκευή νέου κόμβου, είναι φυσικό να προκαλούν έντονη ανησυχία για την τύχη των δύο αιτημάτων, που είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής μας. Η δική μας πρόταση παραμένει όπως οι σταθμοί διοδίων λειτουργούν στα όρια του Νομού. Στο πλαίσιο αυτό ο σταθμός διοδίων Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) θα πρέπει ή να μετακινηθεί ή να μη λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι το διάστημα που θα καθιερωθεί η ηλεκτρονική κάρτα διέλευσης. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δύο σταθμοί διοδίων του ίδιου οδικού άξονα εντός των ορίων ενός νομού, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης, ο οποίος γνωστοποίησε στο Σώμα ότι έχει απευθυνθεί εκ νέου στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για την κατασκευή κόμβου, ζητώντας την αποστολή κλιμακίου τεχνικών της και θέτοντας στη διάθεσή της τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την εξεύρεση της κατάλληλης λύσης.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων, στην οποία μετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ. κ. Χατζηεφραιμίδης (της μείζονος) – Χρ. Μεντής (της ελάσσονος), οι δήμαρχοι Περάματος κ. Μ. Κασσής και Παμβώτιδας κ. Ευ. Πήχας και πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, πρότεινε και έγινε αποδεκτό να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα συντάξει κοινό ψήφισμα, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των δύο προαναφερθέντων Δήμων, το οποίο θα προωθηθεί άμεσα προς το Υπουργείο Υποδομών.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Νομάρχης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Έγινε μια χρήσιμη συζήτηση. Θεωρώ ότι η απόφαση που θα εκδοθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, και με δεδομένη την σημερινή οικονομική κατάσταση, πρέπει να αναφέρει τα εξής:

1ον: Ο σημερινός κόμβος δεν καλύπτει τα Γιάννινα.

2ον: Να κατασκευαστεί ένας κόμβος στην περιοχή από Δροσοχώρι μέχρι Μάζια που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Β. Α. Λεκανοπεδίου

3ον: Χρειάζεται η κατασκευή ενός κόμβου στην Πεδινή, στο σημείο συνάντησης της Εγνατίας με την Ιόνια Οδό, ο οποίος θα τις συνδέει με τον Περιφερειακό δρόμο Ιωαννίνων.

4ον Να εκπονηθεί πλήρης μελέτη για όλους τους δρόμους που θα συνδέονται με την Εγνατία οδό.

5ον : Να ολοκληρωθεί η λεωφόρος Γεννηματά. Και βεβαίως παραμένουν τα αιτήματα της σύνδεσης της Εγνατίας με τα Τζουμέρκα, για την κατασκευή του κόμβου Αγίου Νικολάου, που θα συνδέει την Εγνατία με την περιοχή της Ντουσκάρας και της ολοκλήρωσης της σύνδεσης της Εγνατίας με την περιοχή του Ζαγορίου, που πρέπει να φτάσει μέχρι τους Μηλιωτάδες».

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/31/2010 09:45:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Νέα απόφαση του Ν.Σ. για κόμβους – διόδια στο Ν. Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες