ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πανστρατιά υποστήριξης για ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του ΚΕΥΓ στην Άρτα.


Την άμεση ανάκληση, εγγράφως, της απόφασης περί αναστολής λειτουργίας του ΚΕΥΓ Άρτας ζητά με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας που συζήτησε το θέμα στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Πάνου Οικονομίδη, διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούμενη από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργο Κοτσαρίδα και Όλγα Γεροβασίλη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Καραβασίλη, θα συντάξει το ψήφισμα το οποίο θα σταλεί προς πάσα κατεύθυνση – υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτές, ενδεχομένως και στον πρωθυπουργό – ώστε να εξασφαλιστεί η έγγραφη διαβεβαίωση για τη συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΥΓ και να αποτραπεί ο...

κίνδυνος κατάργησής του.
Ο Δήμαρχος κ. Οικονομίδης ενημέρωσε το Σώμα για το θέμα του ΚΕΥΓ και τις ενέργειες στις οποίες προέβη άμεσα, όταν την Τετάρτη το βράδυ ενημερώθηκε για ένα έγγραφο που είχε φτάσει στη διοίκηση του ΚΕΥΓ και με το οποίο προβλεπόταν από την ΕΣΣΟ του Αυγούστου η μη είσοδος οπλιτών στο ΚΕΥΓ της Άρτας μαζί με κάποια άλλα ΚΕΥΓ, με βάση τη συγκυρία της οικονομικής δυσπραγίας και τις εξελίξεις που αυτή φέρνει σε κάθε περιοχή.

Ο Δήμαρχος τόνισε: «Με βάση την πληροφορία που μας ήρθε και την κατεύθυνση που μας δόθηκε έπρεπε να λειτουργήσω άμεσα. Έτσι λοιπόν ως Δήμαρχος και εκτιμώντας ότι εκφράζω το σύνολο του Δ.Σ. απέστειλα το πρωί με e-mail, FAX και εγγράφως με Courier στον υπουργό Άμυνας μία εντονότατη διαμαρτυρία με την οποία ζητούσα την άμεση απόσυρση, έγγραφη, με νέα εντολή, προς τη διοίκηση του ΚΕΥΓ, του συγκεκριμένου ζητήματος. Ταυτόχρονα θέσαμε και το θέμα στο Δ.Σ. να το συζητήσουμε για να πάρουμε μια πρόσθετη απόφαση, εκτιμώ ομόφωνη, που θα επικυρώνει αυτά που δια εγγράφου μεταφέρθηκαν, ίσως και με πιο έντονο τρόπο. Προτείνω λοιπόν να υπάρξει μία διαπαραταξιακή επιτροπή με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του Δ.Σ. που θα συντάξει αύριο ένα ψήφισμα στο οποίο θα περιγράφονται αυτά που θα δηλώσουμε και να αποσταλεί άμεσα προς όλα τα ελληνικά Κόμματα, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους βουλευτές του Νομού, την Περιφερειάρχη Ηπείρου και όπου αλλού από τη μεριά σας ζητηθεί».

Π. Οικονομίδης: «Δεν εφησυχάζουμε»
«Δεν εφησυχάζουμε» τόνισε ο κ. Οικονομίδης, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΚΕΥΓ, κι αυτό διότι η υπόθεση έχει παρελθόν. Όπως είπε ο κ. Οικονομίδης, «οι κυβερνητικοί βουλευτές μας καθησύχασαν δια λόγου ότι επικοινωνώντας ο υπουργός τους είπε ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Δεν εφησυχάζουμε όμως και προσωπικά εγώ ο ίδιος δεν εφησυχάζω γιατί το σχέδιο αυτό δεν είναι τωρινό. Είναι από χρόνια που ξεκίνησε και ξαναξεκίνησε και πάντα το σταματάγαμε». Ο κ. Οικονομίδης μετέφερε ότι αναμένεται ανάλογο ψήφισμα και απ’ την ΤΕΔΚ το οποίο θα είναι προς την ίδια κατεύθυνση και μαζί με τη Ν.Α. που συζήτησε το θέμα τη Δευτέρα στο Ν.Σ. και με άλλους φορείς οι οποίοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους όπως Επιμελητήριο κλπ. «υπάρχει μια πανστρατιά υποστήριξης αυτού του αιτήματος που ενδεχομένως να έχει και άμεσο αποτέλεσμα», δηλαδή την έγγραφη εντολή ανάκλησης του συγκεκριμένου εγγράφου που πιθανολογείται ότι υφίσταται στη διοίκηση του ΚΕΥΓ.

Γ. Κοτσαρίδας: «Χάσαμε δυο τμήματα ΤΕΙ, μην χάσουμε και το ΚΕΥΓ»
Πολύ σοβαρό χαρακτήρισε το θέμα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κοτσαρίδας γιατί όπως ανέφερε, περί κατάργησης πρόκειται, τονίζοντας: «Η αναστολή για τη σειρά του Αυγούστου προμηνύει κατάργηση για λόγους οικονομικούς του ΚΕΥΓ που είναι το πρώτο Κέντρο που εκπαιδεύονται οι επιστήμονες γιατροί και νοσοκόμοι, που υπάρχουν στρατιωτικοί γιατροί που κάνουν μάθημα σ’ ένα επίπεδο πάρα πολύ σπουδαίο. Το ΚΕΥΓ τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινιστεί, έχουν επενδυθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έχουν γίνει καινούργια εστιατόρια, έχουν γίνει μπάνια, έχουν γίνει άλλες εγκαταστάσεις.
Είναι το καλύτερο Κέντρο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η διαμαρτυρία μας δεν πρέπει να είναι μόνο με ένα e-mail ή με ένα φαξ. Πρέπει να είναι πάρα πολύ σημαντική διότι δεν πιστεύουμε ότι τα έξοδα λειτουργίας του είναι τόσο τρισβάσταχτα για το δημόσιο κορβανά. Θα μπορούν να περικόψουν άλλα έξοδα και ν’ αφήσουν αυτό το Κέντρο εδώ το οποίο είναι πνεύμονας ανάπτυξης για την πόλη. Κι άλλη μια φορά στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να καταργηθεί για άλλους λόγους κι όμως τότε επενέβησαν κάποιοι άνθρωποι και το κρατήσανε με νύχια και με δόντια». Ο κ. Κοτσαρίδας είπε ότι όλοι οι φορείς, βουλευτές, Ν.Α., εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο κλπ. πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους και να στηρίξουν το αίτημα για να παραμείνει τα ΚΕΥΓ διότι πιθανή κατάργησή του θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην πόλη. «Χάσαμε τα δύο τμήματα από το ΤΕΙ, να χάσουμε και το ΚΕΥΓ, η Άρτα συρρικνώνεται. Εγώ πιστεύω ότι η διαμαρτυρία μας δεν πρέπει να είναι μόνο μια τυπική διαμαρτυρία, ένα έγγραφο. Πρέπει να στηριχθεί διότι δεν θα μας συγχωρέσει κανένας ότι δεν κάναμε κι εμείς το καθήκον μας να προβάλουμε τα επιχειρήματά μας και να πιέσουμε ώστε να κρατηθεί και ν’ ανασταλεί η παύση της λειτουργίας του» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ.

Ο. Γεροβασίλη: «Πρόκειται περί αστειότητας…»
Η επικεφαλής της «Δημοτικής αλλαγής» Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Είναι τουλάχιστον αστείο σε μια εποχή που η Ελλάδα προκειμένου να δανειστεί αναγκάστηκε να συμφωνήσει ότι θα συνεχιστούν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα με τη Γαλλία και τη Γερμανία, από τα υποβρύχια που μπατάρουν της Μέρκελ μέχρι ό,τι μπορούμε να φανταστούμε, το στρατό στο Αφγανιστάν κ.τ.λ. και ξεκινάει τις περικοπές απ’ τα ΚΕΥΓ. Πραγματικά αν με το να κλείσει το ΚΕΥΓ Άρτας και κάποια άλλα ΚΕΥΓ λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας εμένα δεν θα με πείραζε και να βλάψει την τοπική κοινωνία όταν αυτό πραγματικά θα ήταν εθνικό συμφέρον. Όμως δεν πρόκειται περί τέτοιου. Πρόκειται περί αστειότητας».

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων
Στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων εκφράζει την απόλυτη και έντονη αντίθεσή του σε πιθανολογούμενη κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού.
Συγκεκριμένα στο ψήφισμα, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Χρήστο Καραβασίλη αναφέρονται τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων συνελθόν σήμερα την 10η Μαΐου 2010, ημέρα Δευτέρα, σε συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου κ. Χρήστου Καραβασίλη, αποφασίζει και ψηφίζει ομόφωνα: Εκφράζουμε την απόλυτη και έντονη αντίθεσή μας, σε πιθανολογούμενη κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού, που λειτουργεί στην πόλη της Άρτας, και το οποίο πρόσφατα εκσυγχρονίστηκε με τη δημιουργία νέων υποδομών, για τις οποίες διατέθηκαν σημαντικά κονδύλια.

Το ενδεχόμενο κατάργησης του Κέντρου, και μάλιστα στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία, θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην πόλη της Άρτας και στην ευρύτερη περιοχή, βρίσκει δε αντίθετη σύμπασα την Αρτινή κοινωνία. Επιβάλλεται η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου για λόγους κοινωνικούς, ιστορικούς, οικονομικούς, αλλά και επιστημονικούς, με δεδομένη την επιστημονική δραστηριοποίηση των στρατιωτικών γιατρών, αλλά και των εκπαιδευόμενων νεοσύλλεκτων ιατρών στην πόλη μας. ΖΗΤΑΜΕ την άμεση έγγραφη ανάκληση της σχετικής Διαταγής του ΓΕΣ για αναστολή της κατάταξης επομένων ΕΣΣΟ στο ΚΕΥΓ Άρτας και την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του.

Πηγή Ηχώ Άρτας


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/12/2010 09:36:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πανστρατιά υποστήριξης για ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του ΚΕΥΓ στην Άρτα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες