ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Βελτιώνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Λίμνης Παμβώτιδας.
Τη σαφή βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των υδάτων της Λίμνης Παμβώτιδας, επιβεβαιώνει η μελέτη για τον χαρακτηρισμό της ποικιλομορφίας των τοξικών κυανοβακτηρίων και των ετήσιων διακυμάνσεων της ηπατοτοξίνης μικροκυστίνης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, εκπονήθηκε από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρουσιάστηκε από τον βιολόγο και τ. Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης κ. Ιωάννη Σαϊνη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Παρασκευής 30 Απριλίου 2010.

«Τα κυανοβακτήρια αποτελούν – τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαϊνης - τον πρώτο κρίκο της τροφικής αλυσίδας. Δεν θα πρέπει να μας απωθεί η πρασινάδα της επιφάνειας της Λίμνης. Αν δεν είχαν εμφανιστεί πριν 2,4 δις χρόνια τα κυανοβακτήρια, δεν θα είχαν εμφανιστεί άλλες μορφές ζωής». Στη συνέχεια ανέφερε ότι...

τα κυανοβακτήρια παράγουν τοξίνες, τις οποίες απελευθερώνουν στο περιβάλλον, χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστός ο λόγος για τον οποίο παράγονται. Από τις μετρήσεις που έγιναν από την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 2004 και εντεύθεν, όπως είπε ο κ. Σαϊνης, ποτέ δεν ξεπεράστηκαν τα 600 μικρογραμμάρια ανά γραμμάριο ξηρού βάρους. «Όλο το χειμώνα, πρόσθεσε, οι τιμές είναι κάτω των ορίων για το πόσιμο νερό που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το καλοκαίρι είναι υψηλότερες, αλλά κάτω από τα όρια που έχει θεσπίσει ο ίδιος ο Οργανισμός για την άσκηση δραστηριοτήτων αναψυχής». Ανέφερε ακόμη ότι και στα ψάρια (με εξαίρεση τα μύδια- πίνες) από το 2004 μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί το όριο της μικροκυστίνης που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο κ. Ι. Σαϊνης- αν και όπως είπε υπάρχει βελτίωση ως προς την εισροή νιτρικών στη λίμνη, τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν εντελώς οι εισροές από τις στραγγιστικές τάφρους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα με τα φωσφορικά που βρίσκονται ήδη συσσωρευμένα στον πυθμένα. Για την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης της Λίμνης επεσήμανε ότι πρέπει να συνδεθούν τα πάντα με το Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων και να κατασκευαστεί το Οικολογικό Πάρκο Ανατολής – Κατσικά, το οποίο, όπως είπε, θα δώσει τεράστια ανάπτυξη και θα σώσει τη Λίμνη.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
Στην παρέμβασή του ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως τώρα για την προστασία και τον εμπλουτισμό της, για να συμπληρώσει ότι με τη μελέτη που παρουσίασε ο κ. Σαϊνης και τη μελέτη που έχει ανατεθεί για τον πυθμένα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο Γεωλογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, υπάρχει πλήρης ακτινογραφία της Λίμνης. Ο Νομάρχης αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, και στο ζήτημα των ανταλλαγών.

Για την περιοχή της Αμφιθέας, από ενημέρωση που είχε από το Δήμαρχο Περάματος, είπε ότι υπάρχει καθυστέρηση εξαιτίας προσφυγής στο ΣτΕ δύο δημοτών του, ενώ τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει και η ανταλλαγή των 1.400 περίπου στρεμμάτων της περιοχής από Ντραμπάτοβα μέχρι τον Κατσικά. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Μην τα μηδενίζουμε όλα. Εάν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί δεν θα βγει τίποτε», κατέληξε.Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/03/2010 06:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Βελτιώνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Λίμνης Παμβώτιδας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες