ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

«Θηλιά» στο λαιμό των επιχειρηματιών τα νέα μέτρα. Σε απόγνωση η αγορά από τη νέα αύξηση του ΦΠΑ.


Ρολά για μία ολόκληρη ημέρα κατεβάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι του Νομού Ιωαννίνων, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μετά από πολυήμερες συζητήσεις με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Μπροστά στον κίνδυνο του «λουκέτου», των μειωμένων συντάξεων και της ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ιωαννίνων καλούνται να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση με το κλείσιμο των καταστημάτων τους για όλη την ημέρα. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της ΟΕΒΕ μετέφερε την αγωνία των συναδέλφων για το...

μέλλον μετά και τα νέα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως όμως τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την διασφάλιση της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Χρήστο Μπουκουβάλα, έχει ξεκινήσει πλέον μία άνιση μάχη για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης που καλείται να αντεπεξέλθει κάτω από τις πολύ δύσκολες καθημερινές υποχρεώσεις της. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που θα επιφέρει οικονομική σταθερότητα, τα προβλήματα θα ενταθούν, σημείωσε. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων εντάσσεται και η συνάντηση της ΟΕΒΕ το απόγευμα της Τετάρτης με πρωτοβάθμια σωματεία.
Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Χορέβας, τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου σωτηρίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. Πρόκειται για αναγκαίες ρυθμίσεις, αν κανείς αναλογιστεί πως το 30% -40% των ελεύθερων επαγγελματιών αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Την αγωνία των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και του καταναλωτικού κοινού για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων της κυβέρνησης μετέφερε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕ και πρόεδρος της Συντεχνίας Κουρέων και Κομμωτών Νομού Ιωαννίνων και περιχώρων Νίκος Καλαμπόκης. «Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός απογοήτευσαν όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά και το καταναλωτικό κοινό με ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία και το μέλλον μας. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει άλλη λύση, η μόνη λύση είναι η λύση του αγώνα με διαρκή επαγρύπνηση και συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Συγκέντρωση από την ΠΑΣΕΒΕ
Σε συγκέντρωση αύριο στις 9.30 μπροστά από τη δημοτική βιβλιοθήκη κάλεσαν τους επαγγελματίες του Νομού τα μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Νομού Ιωαννίνων για να εκφραστεί η αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Γραμματείας Δημήτρης Τασιούλας και Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης άσκησαν δριμεία κριτική στα νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα για τις επιπτώσεις τους στην Ελλάδα των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων και των αγροτών, κυρίως όμως έβαλλαν κατά της ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ και των τοπικών τους εκπροσώπων, κατηγορώντας τους πως διευκολύνουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλεμπόρους, οδηγώντας το συνδικαλιστικό κίνημα σε αδράνεια.
Κινητοποίηση στο Μέτσοβο
Την απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων αύριο Τετάρτη από τις 9.00 έως τις 13.00 έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου μέσα από σχετικό δελτίο τύπου αντιδρά ακόμη στην απόφαση της δημοτικής αρχής Μετσόβου να οδηγεί τα λεωφορεία στο κέντρο της πόλης με το πρόσχημα της λύσης του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Μεταξύ άλλων τονίζεται στο δελτίο τύπου: «Ως Εμπορικός Σύλλογος είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των μελών μας και να επισημάνουμε στο Δήμο Μετσόβου ότι είτε εκούσια, είτα ακούσια αυτού του είδους η τακτική λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων των περισσότερων Μετσοβιτών επαγγελματιών, κάτι που ανεβάζει αφενός τις τιμές των προϊόντων, και αφετέρου κάνει δυσβάσταχτα τα ενοίκια των καταστημάτων. Προτείνουμε λοιπόν και μέχρι να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης τα λεωφορεία να αφήνουν τους επιβάτες σε περιοχή που αυτοί να διέρχονται ολόκληρη την πόλη, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών και όχι μονοπωλιακού σχεδιασμού, όπως συμβαίνει τώρα».

Πηγή Ανεξάρτητος Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/04/2010 08:38:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "«Θηλιά» στο λαιμό των επιχειρηματιών τα νέα μέτρα. Σε απόγνωση η αγορά από τη νέα αύξηση του ΦΠΑ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες