ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αγνή και ανόθευτη Ελληνική γή. Τα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και τα χωριά τους.
Τα Τζουμέρκα ή Αθαμανικά όρη, βρίσκονται στο κέντρο της οροσειράς της Πίνδου, στο βορειότερο τμήμα του νομού της Άρτας, κατά το πλείστο τμήμα του και ένα μέρος του στα ανατολικά των Ιωαννίνων.

Η ψηλότερη κορυφή είναι η Πυραμίδα με υψόμετρο τα 2393μ.
Στους πρόποδές του συναντούμε πανέμορφα χωριά,όπως τα Άγναντα, τα Πράμαντα, τον Καταρράκτη, το Αθαμάνιο, το Βουργαρέλι, τους Μελισσουργούς, το Συράκο, τους Καλαρύτες, που περιστοιχίζονται από...

σημαντικά φυσικά αξιοθέατα όπως χαράδρες ,φαράγγια και απόκρημνες πλαγιές.
Ο Άραχθος, φυσικό σύνορ
ο, ανάμεσα στους νομούς Άρτας και Ιωαννίνων, περνά από τους πρόποδες των Τζουμέρκων, μέσα από ένα φαράγγι ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Ιδανικό ποτάμι για δραστηριότητες όπως το ράφτινγκ και το κανό-καγιάκ .
Στην Πλάκα συναντούμε και το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδας με άνοιγμα 40 μέτρα και ύψος 19.
Γεφυρώνει και συνδέει τους νομούς Άρτας και Ιωαννίνων και υπήρξε κατά την περίοδο 1881-1913 το φυσικό σύνορο Ελλάδας και Τουρκίας.
Επίσης στα Τζουμερκοχώρια συναντούμε και μοναστήρια όπως της Κηπίνας, της Αγίας Παρασκευής, της Πλάκας και της Τσούκας.

Ένα άλλο σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί και ο καταρράκτης που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, όπως επίσης και το δασικό χωριό που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.
Τα τοπικά εδέσματα, το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο(πολύ δυνατό) και ασφαλώς οι γνήσιες Ηπειρώτικες πίτες και τα ψητά, δεν θα αφήσουν κανένα ανικανοποίητο.
Το σημαντικότερο όμως όλω
ν αποτελεί η απαράμιλλη φυσική ομορφιά και το γεγονός ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έχει αφήσει σχεδόν ανέπαφο αυτό το καταπληκτικό φυσικό τοπίο. Άρτα και Γιάννενα απέχουν από το γεφύρι της Πλάκας που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, περίπου 45 χιλιόμετρα.
Ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα βρίσκει κανείς σε όλα τα χωριά της περιοχής.

ΧΡΗΣΤΟΣ anemomilos

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/28/2010 08:51:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αγνή και ανόθευτη Ελληνική γή. Τα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και τα χωριά τους."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες