ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τα Γιάννενα θα πληρώνουν διόδια.


Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν προτίθεται να κάνει μια αλλαγή στα όσα έχουν σχεδιαστεί από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη σε αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Μαγκριώτης, ο οποίος ως αντιπολίτευση επισκεπτόταν σε τακτά διαστήματα την Εγνατία οδό στην περιοχή, ως κυβέρνηση όμως ποτέ, επικαλείται τον προγραμματισμό της εταιρίας. «Η χωροθέτηση των σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό είναι αποτέλεσμα ειδικής μελέτης, η οποία εκπονήθηκε με βάση τους παρόντες και τους προβλεπόμενους κυκλοφοριακούς φόρτους της οδικής αρτηρίας. Σύμφωνα με τη...

συγκεκριμένη μελέτη που εκπονήθηκε το 1999, με αντικείμενο τη ‘χωροθέτηση σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας οδού’ προβλέπεται η κατασκευή δεκατριών σταθμών διοδίων, μεταξύ των οποίων και ο αναφερόμενος σταθμός της Παμβώτιδας» αναφέρει. Τελεία και παύλα. Η τοποθέτησή του αυτή είναι σαφώς διαφορετική από τη «μεσοβέζικη» απάντησή του πριν από πέντε μήνες, με αφορμή αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Παντούλα. Στις 14 Δεκεμβρίου του 2009, ο υφυπουργός δήλωνε για τα διόδια στο νομό: «Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 2006 της ‘Εγνατίας Οδός Α.Ε.’ προβλέπεται να κατασκευαστούν στο νομό Ιωαννίνων δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων. Η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει εκ νέου το θέμα της χωροθέτησης των διοδίων».

Προφανώς, η δέσμευση περί επανεξέτασης έπεσε στο κενό, ίσως και λόγω οικονομικής κρίσης. Στη νέα απάντησή του, βέβαια, ο κ. Μαγκριώτης ουδόλως επικαλείται την κρίση. Μόνο τον σχεδιασμό της «Εγνατίας Οδός Α.Ε.» το 1999, ο οποίος προβλέπει τον σταθμό Παμβώτιδας και τον σταθμό στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, μετά την Τύρια.
Το θέμα της κατάργησης των διοδίων είχε τεθεί για πρώτη φορά επίσημα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, μετά από αίτημα πολλών φορέων, το 2009, αρκετό καιρό μετά από την κατασκευή του σταθμού διοδίων. Ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς είχε δε δεσμευτεί προφορικά για την κατάργηση των διοδίων. Μια δέσμευση (μέσα σε προεκλογικό κλίμα), που δεν γράφηκε ποτέ σε χαρτί.
Την τελευταία φορά που τα διόδια αυτά απασχόλησαν την εταιρία «Εγνατία Οδό» ήταν τον Απρίλιο. Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου και μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας είχε ζητήσει να μη λειτουργήσει ο σταθμός των διοδίων στο Δροσοχώρι, κάνοντας λόγο για άδικη μεταχείριση των Γιαννιωτών. Όπως φαίνεται όμως ο υφυπουργός Υποδομών έχει διαφορετική γνώμη.


«Όχι» και για κόμβο
Διαφορετική γνώμη από τους τοπικούς φορείς έχει ο υφυπουργός και για τη δημιουργία κόμβου Δροσοχωρίου. Ο κ. Μαγκριώτης μεταθέτει το ενδεχόμενο κατασκευής κόμβου στο… απώτερο μέλλον. Καταρχάς, διευκρινίζει ότι «η ‘Εγνατία Οδός Α.Ε. είχε εξετάσει την τεχνική δυνατότητα υλοποίησης αυτού του αιτήματος το καλοκαίρι του 2009 και διαπίστωσε ότι η δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στη θέση αυτή δεν είναι δυνατή διότι δεν πληρούνται οι απαιτήσεις των τεχνικών προδιαγραφών και δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις ασφαλείας». Το «όχι» του στον κόμβο το διατυπώνει με τον εξής τρόπο: «Είναι ευνόητο ότι η κατασκευή ενός νέου κόμβου τη στιγμή που ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός έργου έχουν ολοκληρωθεί, είναι δύσκολη. Κατά συνέπεια, η δυνατότητα κατασκευής ενός νέου κόμβου στη συγκεκριμένη θέση θα εξεταστεί σε επόμενη φάση, εφόσον το επιβάλλουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες και τα συγκεκριμένα τεχνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που υπάρχουν, μπορούν κατάλληλα να αντιμετωπιστούν».

Πηγή Ηπειρωτικός Αγών

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/17/2010 08:51:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τα Γιάννενα θα πληρώνουν διόδια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες