ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Μόνιμα «στολίδια» τα σκουπίδια...


Δεν υπάρχει γειτονιά και συνοικία που να μην έχει προβλήματα, και μάλιστα σοβαρά. Αυτά που μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα για το κέντρο της πόλης, για τις γειτονιές δεν θεωρούνται. Πίσω από τη βιτρίνα της πόλης, υπάρχει μιζέρια σε πολλές περιοχές. Μία από αυτές είναι και η συνοικία του Τσιφλικόπουλου.

Τι συμβαίνει εκεί; Τα πολλά σκουπίδια είναι τα καθημερινά της «στολίδια», όπως και η έλλειψη υποδομών. Το μεγάλο «αγκάθι» είναι οι δρόμοι: στενοί, γεμάτοι λακκούβες και χωρίς πεζοδρόμια, από την Εφύρας, που λειτουργεί στην ουσία ως παρακαμπτήρια οδό για τους πολίτες που μένουν στα δημοτικά διαμερίσματα, την Κωστή Παλαμά, την Τσιφλικοπούλου μέχρι τη Φιλικής Εταιρίας και...

Αριστοτέλη Βαλαωρίτου.
Εκεί που «πονάει» ιδιαίτερα η περιοχή, είναι στην οδό Εφύρας. «Αυτός ο δρόμος ήταν έτσι πάντα και για αυτό έχουμε πάψει να ευελπιστούμε για κάτι καλύτερο», είπε η κάτοικος Αλεξάνδρα Δαρδαμάνη. Tμήμα της συγκεκριμένης οδού μονοδρομήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων μποτιλιαρίσματος από την στενότητά του.

Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο ακόμη και σήμερα, καθώς οι περισσότεροι από τους οδηγούς συνεχίζουν να διανύουν την οδό παράνομα. Άλλη μια «ασθένεια» που ταλαιπωρεί την περιοχή είναι και η καθαριότητα της περιοχής. Τα πολλά σκουπίδια δηλώνουν παρών σε όλους τους δρόμους. «Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ποτέ οι υπάλληλοι του δήμου δεν μαζεύουν τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από τους κάδους, παρά μόνον αυτά που είναι μέσα. Λες και στο συμβόλαιο τους γράφει ότι μόνο αυτά που είναι εντός των κάδων πρέπει να μαζεύουν!», είπε ο κάτοικος της περιοχής .

Αλεξάνδρα Δαρδαμάνη
«Η Εφύρας έτσι ήταν πάντα. Ο δρόμος είναι πολύ στενός, χωρίς πεζοδρόμια και για αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τους πεζούς. Από τότε που έγινε μονόδρομος ίσως να έχουμε γλιτώσει λίγο από το μποτιλιάρισμα που γινόταν καθημερινά, αλλά δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους που μένουν σε αυτή την οδό, καθώς για να φτάσουμε στο σπίτι μας θα πρέπει να κάνουμε τον γύρω της περιοχής με το αυτοκίνητο. Αλλιώς η μόνη λύση είναι να παρανομήσουμε και να διανύσουμε την οδό ανάποδα. Η δημοτική αρχή είναι αδιάφορη για εμάς που είμαστε λίγο έξω από το κέντρο, καθώς έχουν ρίξει τους ‘προβολείς’ μόνο σε συγκεκριμένες συνοικίες και περιοχές. Από την άλλη τα περισσότερα έργα που κάνουν, είναι έργα εικονικά και πρόχειρα, απλώς και μόνο για να πάρουν τα κονδύλια. Όσο για τον δήμαρχο, έχει παραμορφώσει όλα τα Γιάννενα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα του χάους, αλλά ίσως να μας αρέσει αυτό που ζούμε!»

Φώτης Τσούπης
«Τα βασικότερα προβλήματα για μας είναι η ηχορύπανση και η καθαριότητα. Η οδός Εφύρας έχει πάνω από δύο χρόνια που έχει μονοδρομηθεί και παρόλα αυτά οι οδηγοί συνεχίζουν να περνούν ανάποδα. Οι δρόμοι εδώ πλημμυρίζουν από σκουπίδια, την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή δεν μεριμνά για την περιοχή μας, αλλά περισσότερο για έργα βιτρίνας. Ίσως και εμείς οι κάτοικοι να έχουμε κάποιο μερίδιο ευθύνης για αυτό, καθώς δεν κάνουμε τίποτα. Όλα έχουν μείνει στάσιμα εδώ, λες και είμαστε σε μια κατάσταση αδρανοποίησης. Λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου υπάρχουν δύο κάδοι, οι οποίοι είναι σε μια δύσβατη θέση για τους ηλικιωμένους και αυτούς που έχουν κινητικά προβλήματα.
Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλο κόστος η ανάπλαση σε κάποια σημεία της περιοχής. Από την άλλη θα πρέπει να υπάρχουν οδοκαθαριστές και στις περιοχές μας κι όχι μόνο σε κεντρικούς οδούς της πόλης. Πλέον δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγοι για να κάνουμε εμείς οι πολίτες το πρώτο βήμα. Όταν εμείς θα δούμε τον δημόσιο υπάλληλο να πασχίζει για αυτό που πληρώνεται, ίσως και εμείς να έχουμε λόγους για να κάνουμε κάποια πράγματα».

Πηγή Ηπειρωτικός ΑγώνBookmark and ShareΔημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/07/2010 09:41:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Μόνιμα «στολίδια» τα σκουπίδια..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες