ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

«Κανόνι» στην Ήπειρο από μεγάλη κατασκευαστική.


Στον αέρα βρίσκονται δεκάδες επενδύσεις ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο και στα όρια της χρεοκοπίας δεκάδες επιχειρηματίες που θέλησαν να επενδύσουν, αλλά έπεσαν θύματα κατασκευαστικής εταιρίας και μάλιστα με μία μέθοδο που μπορεί να αγγίζει τα όρια της απάτης.

Η κατασκευαστική ουσιαστικά έχει χτυπήσει «κανόνι» αφού πρώτα προεξόφλησε δεκάδες επιταγές από επενδυτές χωρίς ποτέ να ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο.
Πρόκειται για την εταιρία
Polygons
που έχει έδρα στα Γιάννινα και τα τελευταία τρία χρόνια βρέθηκε να μονοπωλεί τον κατασκευαστικό...

της Ηπείρου. Κυρίως αναλάμβανε επενδύσεις που ήταν ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο και σήμερα έχει αφήσει στην κυριολεξία στα κρύα του λουτρού πάνω από είκοσι επενδυτές στο Νομό Ιωαννίνων.
Είχε αναλάβει να παραδώσει τις επιχειρήσεις τους με το κλειδί στο χέρι, όμως εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι της εταιρίας είναι ουσιαστικά εξαφανισμένοι και φυσικά δεν απαντούν στις επίμονες αναζητήσεις των πελατών τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν πρόκειται απλά για ένα «κανόνι» που σκάει στην αγορά λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη και φαίνεται ότι σε αυτή εμπλέκονται στελέχη τραπεζών αλλά και υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένα με τους απαραίτητους ελέγχους.
Ουσιαστικά όλα ξεκινούσαν με την ένταξη μιας επένδυσης στον Αναπτυξιακό. Οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρίας υπόσχονταν στους επενδυτές ότι θα τους βγάλουν τσάμπα την επιχείρηση με το σύστημα της υπερτιμολόγησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει και εικονικά ή πλαστά τιμολόγια.
Οι επενδυτές προχωρούσαν έτσι στην εκχώρηση της επιχορήγησης και στην έκδοση επιταγών. Οι επιταγές προεξοφλούνταν με πλαφόν από τις τράπεζες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως τις αρχικές που είχε αναλάβει η εταιρία, ανταποκρίθηκε και ολοκλήρωσε τις επενδύσεις.

Όμως στο εξής τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα.
Έτσι σήμερα δεκάδες επενδυτές, έχουν εκχωρήσει την επιχορήγηση με επιταγές που ήδη έχουν εισπραχθεί από την εταιρία –με μεγάλη ευκολία οι τράπεζες με τις οποίες συνεργάστηκε προχωρούσαν κατ΄ εξακολούθηση σε τέτοιες ενέργειες- και φυσικά καμία επένδυση δεν προχώρησε, ούτε καν έφτασε στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
Τα ποσά βέβαια είναι τεράστια και αγγίζουν τα αρκετά εκατομμύρια, που ουσιαστικά έχουν κάνει φτερά.
Αρκετοί από τους επενδυτές έχουν ακολουθήσει την δικαστική οδό με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και μηνύσεων, καθώς όπως υποστηρίζουν πρόκειται για απάτη σε βάρος τους.

Η εταιρία Polygons βρέθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να μονοπωλεί την τοπική αγορά. Σήμερα οι υπεύθυνοί της δεν απαντούν σε κανένα από τα τηλέφωνά τους. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες αντλούμε από το site της:

"Η Polygons αφουγκραζόμενη τις τάσεις της αγοράς και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής μας προχωρά στη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου στον κλάδο, στοχεύοντας στη παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Η Polygons Buildings δραστηριοποιείται δυναμικά, τα τελευταία επτά έτη, στον κατασκευαστικό κλάδο με τη μορφή κοινοπραξιών και έχει καθιερωθεί στο κλάδο της ως μια εταιρία ηγέτης. Η Polygons Buildings παρέχει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα υπηρεσιών βασιζόμενη σε πελατοκεντρική προσέγγιση και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και λύσεων."

Η μέθοδος της υπερτιμολόγησης με την οποία δούλευε η συγκεκριμένη εταιρία ήταν κοινό μυστικό στον κατασκευαστικό κλάδο. Όπως κοινό μυστικό είναι ότι είχαν τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις που σε κάθε πιθανό έλεγχο θα μπορούσαν να τους καλύψουν.

Σήμερα μήπως κάποιοι πρέπει να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο;
Πέραν αυτού όμως είναι τεράστιο το πρόβλημα που ανακύπτει για δεκάδες επενδύσεις που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε φαντάσματα, καθώς είναι δύσκολο έως αδύνατο να ολοκληρωθούν, ενώ άλλοι τόσοι επιχειρηματίες βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας.

Πηγή Εpirus post

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/26/2010 10:21:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "«Κανόνι» στην Ήπειρο από μεγάλη κατασκευαστική."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες