ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

ΥΠ.Α.Α.Τ.: Ένας στους τρεις νέους αγρότες σπατάλησε άσκοπα τις ενισχύσεις. Μικρό και καθυστερημένο το ποσό στήριξης για το αγελαδινό γάλα.


Τις έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου έχει προκαλέσει η απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή, που ζητά από τους «Νέους Αγρότες» να επιστρέψουν χρήματα που έχουν πάρει ως ενισχύσεις!

Ο λόγος είναι, όπως υποστηρίζει η Υπουργός, πως το 35% των δικαιούχων αγροτών, περίπου δηλαδή ένας στους τρεις, «τσέπωσαν» τα χρήματα και δεν τα χρησιμοποίησαν για την αγροτική ανάπτυξη! Το πρόγραμμα αφορούσε νέους αγρότες που δεσμεύονταν να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο για δέκα χρόνια. Σύμφωνα με το Υπουργείο παρουσίαζαν τη γη, ιδιόκτητη ή ενοικιασμένη, περίμεναν τον πρώτο έλεγχο και μετά γίνονταν…

καπνός!
Υπάρχουν ωστόσο σοβαρές και πρακτικές δυσκολίες, ώστε να επιστραφούν τα χρήματα, αφού δεν υπάρχει νομικό ή φορολογικό προηγούμενο στον αγροτικό κόσμο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, με την επιστροφή του 35% των ενισχύσεων υπολόγιζε να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα «Νέοι αγρότες». Η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ειδικά σε μια περίοδο, που οι ενισχύσεις προς τον αγροτικό κόσμο έρχονται με το σταγονόμετρο.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ
• Εξάλλου, με αρκετή καθυστέρηση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα καταβάλει το έκτακτο ποσό στήριξης στους παραγωγούς του αγελαδινού γάλακτος. Σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Κατερίνα Μπατζελή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το συνολικό ποσό στήριξης ανέρχεται στο 1.581.891 ευρώ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την απόφαση, η κατανομή του έκτακτου ποσού στήριξης αφορά τους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος, που κατέχουν ποσόστωση, βάσει των ετήσιων ισοδύναμων παραδόσεών τους κατά το οικονομικό έτος 2009 (δηλαδή τουλάχιστον 3.000 κιλά ισοδύναμες παραδόσεις).
Ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος έχει καταρτίσει την κατάσταση δικαιούχων, με το ύψος ενίσχυσης του κάθε παραγωγού, ενώ σύμφωνα με την απόφαση, οι πληρωμές γίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έως τις 30 Ιουνίου.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ
• Η κατανομή γίνεται ως εξής: στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις από 3.000 μέχρι και 25.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό ύψους 150 ευρώ, στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις πάνω από 25.000 μέχρι και 50.000 κιλά εφάπαξ ποσό ύψους 300 ευρώ, στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις πάνω από 50.000 μέχρι και 100.000 κιλά εφάπαξ ποσό ύψους 400 ευρώ, στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις πάνω από 100.000 μέχρι και 150.000 κιλά εφάπαξ ποσό ύψους 500 ευρώ, και στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις πάνω από 150.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό ύψους 600 ευρώ.
Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων θα προβεί στην οριστικοποίηση του ποσού ενίσχυσης των δικαιούχων με βάση τις καταστάσεις δικαιούχων που θα καταρτιστούν από τον ΕΛΟΓΑΚ και τα στοιχεία του ΟΣΔΕ.
Κτηνοτρόφοι στην Ήπειρο τονίζουν πως το ποσό που προορίζεται για τον κάθε ένα παραγωγό είναι μικρό σε σχέση με τη δουλειά που έχει γίνει, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στις κινητοποιήσεις που άσκησαν κατά καιρούς, ώστε να πετύχουν καλύτερες τιμές αγοράς στο γάλα, αλλά και να τους καταβληθούν επιδόματα.

Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΕ ΕΝΩΤΙΑ
• Στο μεταξύ υποχρεωτική καθίσταται πλέον η ηλεκτρονική σήμανση για αιγοπρόβατα γεννημένα μετά την πρώτη Ιανουαρίου 2010, που είναι άνω των 6 μηνών και προορίζονται για εκμετάλλευση πέραν της ηλικίας του ενός έτους. Στα ζώα αυτά τοποθετείται ένας βώλος στο στομάχι και ένα ενώτιο στο αριστερό.
Σε αιγοπρόβατα που εισάγονται από τρίτη χώρα και έχουν γεννηθεί μετά την πρώτη Ιανουαρίου τοποθετείται ένα ενώτιο στο αριστερό αυτί και ένας ηλεκτρονικός βώλος στην εκμετάλλευση προορισμού εντός 14 ημερών από την ημερομηνία εισόδου στο ελληνικό έδαφος και οπωσδήποτε πριν εγκαταλείψουν την εκμετάλλευση.
Η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων δεν είναι υποχρεωτική για τα ζώα που γεννήθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους. Επίσης δε θα εφαρμόζεται σε ζώα γεννημένα μετά την πρώτη Ιανουαρίου του 2010 που προορίζονται για σφαγή πριν την ηλικία των 12 μηνών. Στα τελευταία τοποθετείται μόνο ένα ενώτιο με τον κωδικό αριθμό της εκτροφής γέννησης.
Η τοποθέτηση των βώλων γίνεται με ευθύνη των κτηνοτρόφων, ενώ αιτήσεις για έγκριση αγοράς βώλων γίνονται στα Κτηνιατρικά Κέντρα του κάθε Νομού. Επίσης, εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν υπόδειγμα ατομικού μητρώου αιγοπροβάτων για την καταχώρηση των δεδομένων της ηλεκτρονικής αναγνώρισης. Τη συγκεκριμένη σελίδα συμπληρωμένη με τα ατομικά στοιχεία των ζώων ηλεκτρονικής αναγνώρισης θα πρέπει να επισυνάπτει ο κτηνοτρόφος στο βιβλίο-μητρώο εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων που διατηρεί στην εκτροφή του.

Πηγή Πρωϊνός Λόγος

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/20/2010 10:21:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "ΥΠ.Α.Α.Τ.: Ένας στους τρεις νέους αγρότες σπατάλησε άσκοπα τις ενισχύσεις. Μικρό και καθυστερημένο το ποσό στήριξης για το αγελαδινό γάλα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες