ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στη Μαδρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής - Καραϊβικής.


Το θέμα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι αγορές υπηρετούν τους πολίτες, όχι οι πολίτες τις αγορές.

Είμαστε περήφανος, εργατικός λαός. Ένας λαός αποφασισμένος. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Αλλά δεν αρκεί μόνο να προσπαθήσει η Ελλάδα. Χρειάζεται η διεθνής κοινότητα να βάλει κανόνες στις αγορές ενάντια στην κερδοσκοπία.

1. Είμαστε εργατικός λαός, ένας υπερήφανος λαός. Ένας λαός που είναι αποφασισμένος. Έχουμε πάρει δύσκολα μέτρα και είχαμε διαμορφώσει ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση για μια βιώσιμη οικονομία, με πολλές προοπτικές και πολλές δυνατότητες.

- Τόνισα όμως, ότι δεν αρκεί να προσπαθήσει μόνο η Ελλάδα γι' αυτό ακριβώς υπήρξε η παρέμβαση στις αγορές από το μηχανισμό τον...

οποίο δημιουργήσαμε. Ούτε όμως και αυτή η παρέμβαση στις αγορές αρκεί.

2. Πρέπει σε διεθνές επίπεδο επιτέλους να προσπαθήσουμε η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσει ότι αν δε δουλέψουμε μαζί, αν δεν υπάρξει στενή συνεργασία, αν δε βάλουμε κανόνες σε πολλούς τομείς και στον οικονομικό τομέα, το χρηματοπιστωτικό, στις τράπεζες, την κερδοσκοπία όπως και στον τομέα της κλιματικής αλλαγής και στον τομέα του θέματος της μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου, της διασποράς των όπλων μαζικής καταστροφής, αν σε όλα αυτά εάν δεν κυριαρχήσει η πολιτική και αφήσουμε απλώς τις αγορές και τελικά τις δυνάμεις πίσω από τις αγορές να παίρνουν τις αποφάσεις, θα πάμε σε έναν κόσμο με πολύ μεγάλη ρευστότητα και θα έλεγα και με πιθανές κρίσεις, ακόμα και συγκρούσεις.

3. Άρα, είναι ιστορική στιγμή να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις και να πάρουν αποφάσεις και στο G20. Όσοι συμμετέχουν επιτέλους, να πάρουν αποφάσεις και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις γι' αυτά τα ζητήματα.

Καθολική η υποστήριξη της αντίληψης να κυριαρχήσει επιτέλους η πολιτική επί των αγορών. Και η Ευρώπη, αν και συντηρητική, αφυπνίζεται.

1. Έχει κατανοήσει και η Ευρώπη, που είναι κάπως πιο συντηρητική, ότι χωρίς αυτές τις ρυθμίσεις θα έχουμε προβλήματα.

- Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να φέρει σύντομα πρόταση που να μεταφράζει σε πράξη τη βούληση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, να υπάρξει έλεγχος των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, για να αποφευχθούν επιθέσεις όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα.

2. Oι πολιτικοί μας θεσμοί είναι πολύ πιο αργοί απ' ότι είναι οι αγορές. Και αυτό είναι ένα θέμα δημοκρατίας, ουσιαστικά είναι όλο θέμα δημοκρατίας, το πώς οι αγορές υπηρετούν τους πολίτες και όχι οι πολίτες τις αγορές. Το πώς επιβάλλεται η πολιτική επί των αγορών. Με την έννοια ότι οι αγορές πρέπει να υπηρετούν τις κοινωνίες, τους πολίτες μας, γι' αυτό πρέπει να ρυθμιστούν, να είναι χρήσιμες, να μην αιχμαλωτίζονται και αυτές από συγκεκριμένα συμφέροντα και με τη σειρά τους πολλές φορές να αιχμαλωτίζουν ακόμα και την πολιτική ζωή χωρών, όπως έγινε και στην Αμερική, όπως έγινε σε ένα βαθμό και σε μας.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/19/2010 09:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στη Μαδρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής - Καραϊβικής."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες