ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Γ. Παπανδρέου: Πραγματικός πατριωτισμός και υπευθυνότητα σημαίνει να κάνουμε το παν για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα.


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Η χθεσινή τραγωδία μας συγκλόνισε όλους. Ούτε η βία, ούτε οι πέτρες θα μας βγάλουν από την επιτήρηση. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Να τελειώσουμε πια με τη βία.

Η χθεσινή τραγωδία μας συγκλόνισε όλους. Αθώα παιδιά, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα νέα, έγκυος, χάθηκαν άδικα. Ούτε η βία, ούτε οι πέτρες θα μας βγάλουν από την επιτήρηση. Αντίθετα θα μας βάλουν πιο βαθιά στην ύφεση και την ανυποληψία. Σήμερα, καλούμαστε όλοι ανεξαιρέτως να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η βία δεν δίνει απαντήσεις, δεν δίνει λύσεις, δημιουργεί νέες πληγές. Ας τελειώσουμε πια με τη βία, το αίμα, τα επεισόδια, την τρομοκρατία, με τους συνανθρώπους μας που χάνουν τη ζωή τους, άδικα. Ας απομονώσουμε όλοι μας επιτέλους τη βία. Και όσοι συμφωνούν και όσοι διαφωνούν με τις πολιτικές μας επιλογές. Ας πούμε όλοι, τέλος σε...

κάθε τέτοιο φαινόμενο, δεν αντέχουμε άλλες πληγές.

Κατανοούμε την οργή του Ελληνικού λαού για την ανευθυνότητα και το πλιάτσικο στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου. Έτσι κατέρρευσε η οικονομία μας.
1. Κατανοούμε την οργή, συμμερίζομαι, συμπάσχω και η οργή η δική μου είναι τεράστια, όταν καθημερινά και συνέχεια βλέπω, αναδύονται από τα Υπουργεία, από τη διαχείριση του πλούτου του Ελληνικού λαού, η τραγωδία της ανευθυνότητας, η αντίληψη του πλιάτσικου που επικρατούσε, η απόλυτη ασυδοσία και αναισθησία.
2. Κάθε μέρα και νέο παράδειγμα. ΑΓΡΟΤΕΜΑ αε, την στείλαμε στον Εισαγγελέα. Άλλο παράδειγμα: Υπουργός, κουρτίνες 28.000 ευρώ για το γραφείο του. Θα πάνε στον εισαγγελέα. Και αυτά κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχουν καμία σχέση με ένα αίσθημα εκδίκησης. Αυτό απαιτεί ο Ελληνικός λαός.
3. Δυστυχώς, αυτή η αντίληψη διαπερνούσε όλα τα Υπουργεία. Διότι όταν αυτά κάνει ο Υπουργός, δίνει το σύνθημα της διάλυσης και ασυδοσίας σε όλους. Δίνει το σύνθημα ακόμα χειρότερα στον Έλληνα πολίτη, ότι όλα είναι ανεκτά. Πόσο μάλλον και με τα μεγάλα σκάνδαλα: Βατοπαίδι, ομόλογα, SIEMENS. Έτσι κατέρρευσε η οικονομία μας.

Σήμερα, είναι πια απλά τα πράγματα. Ή ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία η καταδικάζουμε την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Εναλλακτική λύση δεν έχουμε ακούσει. Πείτε μας τι θα γίνει με τους μισθούς, τις συντάξεις, τις καταθέσεις, αν το κράτος κηρύξει στάση πληρωμών;
1. Σήμερα είναι πια απλά τα πράγματα. Ή ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία, ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Και κάποιοι το θέλουν και κάποιοι κερδοσκοπούν και κάποιοι το ελπίζουν διεθνώς με κερδοσκοπικά συμφέροντα. Εμείς, εγώ, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, δε θα το επιτρέψουμε.
2. Και δεν άκουσα και δεν έχει ακούσει κανένας εναλλακτική λύση, πολύ θα το θέλαμε. Πέστε, εξηγήστε τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσει η χώρα, αν κηρύξει στάση πληρωμών; Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις, που όλοι κοπτόμαστε κατά τα άλλα; Τι θα γίνει κύριοι της Νέας Δημοκρατίας με ένα κράτος, που δεν μπορεί να δώσει τίποτα; Τι θα γίνει με τις καταθέσεις των κόπων του Ελληνικού λαού, σε μια οικονομία που θα καταρρεύσει;
3. Πραγματικός πατριωτισμός σήμερα, είναι να κάνουμε το παν να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να μην κάνουμε χάρη στη διεθνή κερδοσκοπία. Πατριωτισμός σήμερα, σημαίνει να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα που μας πληγώνει, στα λάθη, ναι, δεκαετιών, αλλά ιδιαίτερα στα εγκλήματα των τελευταίων ετών.

Το έγκλημα που διαπράχθηκε τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες, φτιάχτηκε ένα δεύτερο δημόσιο. Και θα έπρεπε - δεν ξέρω, δεν τον βλέπω καν, τον κρύβετε τον κ. Καραμανλή - κάποια στιγμή, να μας μιλήσει. Κάποια στιγμή, να μας μιλήσει, να απολογηθεί.
1. Αυτό που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που αντικρίσαμε μετά από τις εκλογές, δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της χώρας μας. Ήταν έγκλημα.
2. Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 40 δισεκατομμύρια από το 2004 ως στο 2009, έφτασαν από τα 80 δισεκατομμύρια στα 120. Ουσιαστικά διπλασιάσαμε το χρέος της χώρας. Τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων ο συνολικός προϋπολογισμός του κράτους ήταν 80 δις και το 2009 ξοδέψαμε 40 δις παραπάνω, χωρίς να έχουμε και Ολυμπιακούς Αγώνες.
3. Από το 2004 και μέσα σε μία πενταετία διορίστηκαν 60 χιλιάδες επιπλέον νέοι υπάλληλοι στο Δημόσιο, την περίοδο που υποτίθεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση νοικοκύρευε το κράτος. Σα να μην έφτανε αυτό, ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες οι νέοι συμβασιούχοι έργου, ενώ 50 χιλιάδες παιδιά προστέθηκαν με ψευδεπίγραφα δήθεν STAGE, υποτίθεται για την εκπαίδευσή τους. Ένα δεύτερο Δημόσιο φτιάχτηκε μέσα σε πέντε χρόνια. Αλλά, έγινε καλύτερη η υγεία; Έγινε καλύτερη η παιδεία; Είχαμε περισσότερη ανάπτυξη; Ποιο πρόβλημα χειρίστηκε η προηγούμενη Κυβέρνηση, χωρίς να το κάνει χειρότερο; Τη διαφθορά; Τη σπατάλη; Τη φοροδιαφυγή; .
4. Δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ να παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις και να ζητάμε από τους πολίτες αυτές τις θυσίες, αυτή την προσπάθεια, αν δεν είχε συμβεί αυτό το πλιάτσικο τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα πληρώνουμε το τίμημα και, το πληρώνουμε ακριβά. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα, μόνο όμως υπό τον όρο της διάσωσης της.
1.Σήμερα πληρώνουμε το τίμημα. Το πληρώνουμε ακριβά και πονάει. Αλλά όποιος σήμερα συμβάλει έστω και στο ελάχιστο στη διατήρηση της Ελλάδας του χθες, διαπράττει έγκλημα. Και αυτό το «όποιος» μας περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως. Γιατί για να γίνει η χώρα μας έτσι, φταίξαμε όλοι μας. Ακόμα και εκείνοι που δεν κυβέρνησαν, αλλά είχαν λόγο πολιτικό και εξουσία, που με επίκληση εχθρών του έθνους είτε του λαού, εμπόδιζαν οποιαδήποτε αναγκαία αλλαγή.
2. Δυστυχώς φτάσαμε σε σημείο να μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα, μόνο όμως υπό τον όρο της διάσωσής της. Δεν προνοήσαμε να το κάνουμε υπό συνθήκες ομαλότητας. Ας κάνουμε αυτή την κρίση ευκαιρία, να αλλάξουμε εποχή, να αλλάξουμε ζωή, γιατί σήμερα πληρώνουμε το λογαριασμό του χθες, της Ελλάδας του χθες.
3. Ο λογαριασμός είναι και οδυνηρός και άδικος για πολλούς. Αλλά τον πόνο αυτό τουλάχιστον να τον κάνουμε ελπίδα και όχι μιζέρια και όχι αγανάκτηση και όχι απλώς οργή. Διότι θα ήταν ακόμα πιο άδικο αν δεν αξιοποιήσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία να πάει η Ελλάδα μπροστά και μπούμε ακόμα πιο βαθιά στην κρίση

Κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σας καλώ για μία φορά να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας για τη σωτηρία της χώρας. Αν δεν το κάνετε, το συμπέρασμα θα είναι απλό: ανεύθυνοι ως κυβέρνηση, ανεύθυνοι και ως αντιπολίτευση. Λιποτακτήσατε ως κυβέρνηση, λιποτακτείτε και ως αντιπολίτευση.
1. Καλώ και πάλι την Αξιωματική Αντιπολίτευση: τολμήστε να αναλάβετε για μια φορά την ευθύνη για τις πράξεις σας. Τολμήστε την υπέρβαση, τουλάχιστον ως ανάληψη ευθύνης για τα πεπραγμένα. Τολμήστε να στηρίξετε μια προσπάθεια, για τη σωτηρία της χώρας. Τολμήστε για δύο λόγους: τα Κοινοβούλια των άλλων χωρών αποφασίζουν, οι λαοί των άλλων κρατών-μελών αποφασίζουν να στηρίξουν την Ελλάδα. Αποφασίζουν να δώσουν δάνεια στην Ελλάδα. Αποφασίζουν ενωμένα να δώσουν μια μάχη για τη σωτηρία της χώρας μας.
2. Εμείς, απέναντι σε αυτούς, τι λέμε; Δεν δείχνουμε ότι υπάρχει ενότητα των πολιτικών δυνάμεων, τουλάχιστον απ' αυτούς που είχαν και ιδιαίτερη ευθύνη, κ. Σαμαρά. Και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος. Διότι αν δεν αναλάβετε τις ευθύνες σας, το συμπέρασμα θα είναι απλό: ανεύθυνοι ως κυβέρνηση, ανεύθυνοι και ως αντιπολίτευση. Λιποτακτήσατε ως κυβέρνηση, λιποτακτείτε και ως αντιπολίτευση.

Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Δεν με ενδιαφέρει αν αυτή θα είναι η μοναδική μου θητεία ως Πρωθυπουργός της χώρας.
1. Ως Πρωθυπουργός αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και παίρνω τις αποφάσεις που πιστεύω ότι είναι αναγκαίες, απαραίτητες για την πατρίδα μου και τους πολίτες. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και την Κυριακή που πέρασε. Δεν με ενδιαφέρει αν αυτή θα είναι η μοναδική μου θητεία ως Πρωθυπουργός της χώρας
2. Αν το δίλημμα ήταν η πολιτική μου καριέρα ή η σωτηρία της χώρας, δε θα είχα ποτέ μου αυτό το δίλημμα. Γιατί για μένα η πολιτική δεν είναι καριέρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το μέλλον της Ελλάδας, να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Θα καταφέρουμε, να αλλάξει η Ελλάδα. Δυστυχώς με μεγάλες θυσίες.

Εμείς, ως υπεύθυνη κυβέρνηση ξέρουμε το καθήκον μας, ξέρουμε από τι θα κριθούμε.

1. Εμείς από την πλευρά μας, ξέρουμε το καθήκον μας.. Ξέρουμε τις ευθύνες μας. Ξέρουμε από τι θα κριθούμε. Ξέρω ότι θα κριθούμε

- Από την εμπέδωση του περί δικαίου αισθήματος στην Ελλάδα, την ευνομία, την καταπολέμηση της ασυδοσίας, της διαφθοράς.
- Από το αν θα σπάσουμε τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, που απωθούν ακόμα και τους σωστούς επιχειρηματίες, που απωθούν ξένους επενδυτές και μαζεύουν μόνον όσους θεωρούν τη χώρα μας ευκαιρία για αρπαχτή.
- Από την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, της δημόσιας διοίκησης, τη διαφάνεια.
- Από το αν άρουμε αδικίες και ανισότητες κοινωνικές. Τα βάρη να μοιράζονται, να μην μπορούν οι ισχυροί και οι πλουσιότεροι να ζουν σε βάρος του φτωχότερου, που σηκώνει στις πλάτες του αβάσταχτες υποχρεώσεις.
- Από την προστασία των αδυνάμων. Ιδιαίτερα εκείνων που καμία σχέση δεν είχαν με την κρίση, μέσα από ένα σοβαρό δίχτυ ασφάλειας.
- Από το πώς θα προστατεύσουμε τον άνεργο, πώς αλλάζουμε τα νοσοκομεία μας, πώς παρέχουμε πρόνοια σε όσους έχουν πράγματι ανάγκη.
- Από τις μεγάλες αλλαγές στην παιδεία, ώστε να γίνουμε καινοτόμοι, ικανοί, δυναμικοί στους τομείς όπου έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα.
- Από την αλλαγή του προτύπου ανάπτυξης, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, να μπούμε στην πράσινη και ποιοτική ανάπτυξη. Να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα μας.

Το τιτάνιο έργο των βαθιών και ριζοσπαστικών αλλαγών μας χρειάζεται όλους. Αν χρειαστεί να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος, θα το κάνουμε. Ιδρυθήκαμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα και δε φοβόμαστε.

1. Το τιτάνιο έργο βαθιών και ριζοσπαστικών αλλαγών, χρειάζεται όλους. Γι' αυτό την οργή και τη διαμαρτυρία, πρέπει να την κάνουμε δύναμη, δυναμική αλλαγής και δημιουργίας, παντού. Να αναδείξουμε παντού τις ατέλειες, τις αδικίες, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, τη σπατάλη, αλλά και τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις ικανότητες, τη φαντασία, την καινοτομία του Ελληνικού λαού.

2. Η χώρα έχει περάσει από μεγαλύτερες περιπέτειες και τα έχει καταφέρει. Έχει αντέξει ο Ελληνισμός μεγαλύτερες δοκιμασίες. Μετά από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε καλύτεροι, θα βγούμε νικητές όχι μόνο απέναντι στα ελλείμματα και τα χρέη, αλλά κυρίως απέναντι στον αγώνα για ένα κράτος που σέβεται και προστατεύει τους πολίτες.

3. Αν χρειαστεί να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος της ευθύνης για τη διάσωση της χώρας, για να της δώσουμε την ευκαιρία να κοιτάξει μπροστά, να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον, δεν πρόκειται ούτε να φοβηθούμε, ούτε να σταματήσουμε πουθενά. Ιδρυθήκαμε ως Κίνημα για να αλλάξουμε την Ελλάδα και δε φοβόμαστε. Δε φοβόμαστε να αλλάξουμε οι ίδιοι, δε φοβόμαστε να αναγνωρίσουμε ακόμα και λάθη ή και να τα διορθώσουμε. Αν χρειάζεται να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, θα τις πάρουμε όπως και τις παίρνουμε, αρκεί να γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητες, αναγκαίες για την πατρίδα.

4. Είναι η ώρα των αλλαγών και δεν υπάρχει ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα για καθυστέρηση. Αλλά εμείς μπορούμε να πούμε, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ότι η Ελλάδα που είναι σήμερα το ελληνικό πρόβλημα, αύριο εμείς θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να είναι το ελληνικό θαύμα.


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/07/2010 07:01:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Γ. Παπανδρέου: Πραγματικός πατριωτισμός και υπευθυνότητα σημαίνει να κάνουμε το παν για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες