ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αλλαγές στο Facebook μετά τον σάλο...«Mea culpa» είπε στα 400 εκατομμύρια χρήστες του Facebook ο ιδρυτής του και διευθύνων σύμβουλος, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφαλείας και την κριτική που έχει δεχτεί ακόμα και από την EE, ο 26χρονος επικεφαλής της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης παραδέχτηκε σε χθεσινό άρθρο του στην «Telegraph» ότι οι έλεγχοι ασφαλείας είναι «υπερβολικά σύνθετοι» και ότι θα πραγματοποιηθούν αλλαγές «το συντομότερο δυνατό».

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, το Facebook έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να ρυθμίζουν ποιες πληροφορίες είναι ορατές, αλλά και ποιες δημοσιεύσεις παραμένουν κρυφές από «ανεπιθύμητα» άτομα. Για παράδειγμα, μπορεί ένας χρήστης να μην...

επιθυμεί ούτε να μοιραστεί τις φωτογραφίες από το χθεσινό πάρτι με το αφεντικό του αλλά ούτε να είναι ορατή η ενημέρωση της κατάστασής του (status update) σε άτομα που δεν γνωρίζει καλά. Ετσι με ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ρυθμίσεων ο χρήστης ελέγχει συγκεκριμένα ποια άτομα μπορούν να γράφουν στον «τοίχο» του, να βλέπουν συγκεκριμένες φωτογραφίες και προσωπικές πληροφορίες.
Ομως η πολυπλοκότητα των ρυθμίσεων και ο ταχύτατος ρυθμός με τον οποίο μεταβάλλονται τις έχει καταστήσει δύσχρηστες για τη μεγάλη μάζα των χρηστών, οι οποίοι καταλήγουν να μένουν απροστάτευτοι. Μάλιστα το γεγονός ότι όλες οι πληροφορίες είναι προκαθορισμένα (default) ορατές σε όλους προκάλεσε την αντίδραση της Κομισιόν πριν από δύο εβδομάδες.

«Πολλοί από εσάς θεωρούν ότι οι έλεγχοι ασφαλείας είναι πολύπλοκοι. Η πρόθεσή μας ήταν να σας δώσουμε πολλούς διαφορετικούς ελέγχους, αλλά μπορεί να μην ήταν αυτό που ήθελαν πολλοί από εσάς.
Απλά αποτύχαμε», γράφει ο Ζούκερμπεργκ στη βρετανική εφημερίδα και υπόσχεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν πιο εύχρηστες ρυθμίσεις απορρήτου.
Αυτοκριτική
Ακόμα διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι το Facebook, το οποίο έκλεισε έξι χρόνια λειτουργίας, θα παραμείνει μια δωρεάν υπηρεσία, που σημαίνει ότι ορισμένες πληροφορίες χρηστών θα μοιράζονται με διαφημιζόμενες εταιρείες, ακόμα και ανώνυμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες έχουν αναφέρει ότι μπορεί να καταργήσουν τον λογαριασμό τους, ενώ οι αναζητήσεις στη μηχανή Google για το πώς γίνεται διαγραφή από το Facebook έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Μια νέα ιστοσελίδα, το «Youropenbook», καταδεικνύει πόσο εύκολα μαθαίνει κανείς πληροφορίες για άτομα που αγνοούν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook, ενώ μια ομάδα όρισε την 31η Μαΐου ως ημέρα διαγραφής από το Facebook («Quit Facebook Day»).

Πηγή Έθνος online Ερη Πανσέληνα

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/28/2010 12:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αλλαγές στο Facebook μετά τον σάλο..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες