ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Συνέντευξη Παπανδρέου στην εφημερίδα «Handelsblatt». Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητά μας.


Σε συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου αφιερώνει την πρώτη σελίδα της σημερινής της έκδοσης η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας Handelsblatt.

O κ. Παπανδρέου αντικρούει με έμφαση τις αμφιβολίες πολλών Ευρωπαίων αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει, απαντώντας εμμέσως και στις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Ντόιτσε Μπανκ Γιόζεφ Άκερμαν την περασμένη εβδομάδα.

«Πρέπει να μας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Εάν όλοι λένε, οι Έλληνες δεν μπορούν να τα καταφέρουν, τότε μας καταδικάζουν σε αποτυχία. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Έχουμε δείξει πολύ καθαρά ότι έχουμε την...

πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση. Καμία άλλη χώρα δεν τις δεκαετίες που πέρασαν δεν έκανε τόσο δραστικές περικοπές. Καμία. Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητά μας», τονίζει ο κ. Παπανδρέου .

Η Ελλάδα καλή επένδυση

Η Ελλάδα δεν επαιτεί για δώρα, αλλά ζητά πιστώσεις που θα επιστραφούν με υψηλούς τόκους και «είναι καλή επένδυση», όπως λέει στη Handelsblatt. Σημειώνει ότι τα προβλήματα που κληρονόμησε η κυβέρνηση ήταν «πολύ μεγαλύτερα από όσα μπορούσε κάποιος να προβλέψει». Για αυτό και η πρώτη κυβερνητική πράξη ήταν να αποκαλύψει όλο το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος «καίτοι ήταν επώδυνο». Η αποκάλυψη ήταν προϋπόθεση για τη διαδικασία της αλλαγής. Ωστόσο «οι αντιδράσεις των αγορών ήταν υπερβολικές και δεν μας άφησαν καθόλου χρόνο να αντιμετωπίσουμε με πολιτικά μέτρα την κατάσταση».

Υπήρξαν παράνομες πρακτικές

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα περικοπών, αλλά «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενέστεροι της κοινωνίας δεν θα οδηγηθούν στο χείλος του γκρεμού. Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε τον κόσμο κάτω από το όριο της φτώχιας. Για αυτό και ένα μέρος του προγράμματος περικοπών είναι ένα δίχτυ ασφαλείας. Αυτό θα κοστίσει χρήματα, αλλά πρέπει να το κάνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το πρόγραμμα περικοπών ήταν «ο μόνος δρόμος να αποτραπεί η απειλούμενη χρεοκοπία του κράτους», σημειώνει ο κ. Παπανδρέου. Αλλά το πρόγραμμα μπορεί να έχει μακροβιότητα μόνον εάν συνοδευτεί με επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ο κ. Παπανδρέου δείχνει κατανόηση για τις διαμαρτυρίες, καθώς «δεν είναι ευχάριστα τα μέτρα μέτρα περικοπών. «Κανένας δεν το επιθυμούσε αλλά πρέπει να καταπιούμε αυτό το πικρό φάρμακο. Είναι ιδιαίτερα πικρό διότι τώρα πρέπει να πληρώσουν για την κρίση και εκείνοι που δεν φέρουν καμία ευθύνη. Και αυτό αντίκειται στο αίσθημα περί δικαίου», λέει χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν θα πάνε οι υπαίτιοι στη φυλακή, σημειώνει ότι αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη, αλλά «υπήρξαν παράνομες πρακτικές, περιπτώσεις διαφθοράς και τρία τέτοια σκάνδαλα εξετάζονται αυτή τη στιγμή από εξεταστικές επιτροπές της βουλής.


Πηγή Νέα online

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/18/2010 12:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Συνέντευξη Παπανδρέου στην εφημερίδα «Handelsblatt». Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητά μας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες