ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Νέα Δυναμική στις Εξαγωγές των Ηπειρωτικών Επιχειρήσεων με την αξιοποίηση του Regional Marketing.


Mε στόχο την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και την κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων στον τομέα των εξαγωγών, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο ΣΕΒΕ και τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, συνδιοργανώνουν στις 19 Μαΐου, στα Ιωάννινα ξενοδοχείο Du Lac (ώρες 18:30-21:30), εκδήλωση με θέμα “Νέα Δυναμική στις Εξαγωγές των Ηπειρωτικών Επιχειρήσεων με την αξιοποίηση του Regional Marketing”.

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της στενής συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒΕ και της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και των τεσσάρων τοπικών Επιμελητηρίων, για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης της Ηπείρου και των Ηπειρωτικών προϊόντων στο εξωτερικό, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα με...

τον τρόπο αυτό τη βελτίωση των εξαγωγών και την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιφέρεια, σύμφωνα με τις αρχές του regional marketing.
Πρόταση, η οποία είναι επιτακτική από την ανάγκη να βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας και, ειδικότερα, να προβληθούν τα περιφερειακά προϊόντα και οι υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Τις εργασίες της ημερίδας θα κηρύξουν η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Βασίλης Θωμαΐδης.
Στην πρώτη ενότητα του προγράμματος, αντιπροσωπευτικές εξαγωγικές επιχειρήσεις των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, θα παρουσιάσουν τις δικές τους περιπτώσεις από την επιτυχημένη επιχειρηματική τους δράση στο εξωτερικό, τα προβλήματα που έχουν κληθεί να επιλύσουν, αλλά κυρίως τα πλεονεκτήματα που φέρνει η εξωστρέφεια. Συγκεκριμένα, παρουσιάσεις καλών πρακτικών εξωστρέφειας θα κάνουν από το Ν. Ιωαννίνων ο κ. Π.Ασλάνης, εκπρόσωπος της εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων “ΑΣΛΑΝΗΣ ΑΕ” και ο κ. Λ.Γκλίναβος από το “ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ”, από το Ν. Άρτας ο κ. Χρ.Κολιός του εμπορικής νωπών φρούτων του Ομίλου “ΚΟΛΙΟΣ ΑΒΕΕ» και ο κ. Αγ. Ξυλογιάννης του εργαστηρίου ιστοκαλλιέργειας “ΑΦΟΙ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΕ-ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ”, από το Ν. Θεσπρωτίας ο κ. Ι. Χεκίμογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και η Σ.Γκίκα της εταιρίας “ΓΚΙΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ” με νωπά φρούτα, και τέλος, ο κ. Σπ. Καράλης, εκπρόσωπος της εταιρείας τυροκομικών προϊόντων “ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ” στο Ν. Πρέβεζας.

Στη δεύτερη ενότητα, ο κ. Αναστάσιος Αλεξανδρίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΣΕΒΕ θα παρουσιάσει το Σχέδιο Πρότασης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Ηπείρου με την αξιοποίηση των αρχών του regional marketing και με στόχους:
• τη δημιουργία στρατηγικής εξαγωγών για την Περιφέρεια, μέσα από την εκπόνηση μελετών και ερευνών καθώς και διοικητικών μηχανισμών υποστήριξης και παρακολούθησής των στρατηγικών.
• την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας και των προϊόντων/ υπηρεσιών συγκεκριμένων κλάδων – κλειδιά της Ηπείρου, όπως αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα και ποτά, προϊόντα ασημουργίας και παραδοσιακής τέχνης και τουρισμός, εναλλακτικός και μη.
• την εκμετάλλευση υφιστάμενων – Ανάπτυξη νέων εργαλείων ΤΠΕ για την συλλογική προβολή της Περιφέρειας και των προϊόντων/ υπηρεσιών της.
• την αξιοποίηση υφιστάμενων και ανάδειξη νέων αγορών, 2-3 χώρες για καθένα από τα επιλεγμένα προϊόντα-υπηρεσίες.
• την αύξηση των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας.
• την ανάδειξη υφιστάμενων και δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών με χαρακτήρα – brand “ΗΠΕΙΡΟΣ”.
• την εκπαίδευση/ Κατάρτιση των επιχειρήσεων και των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα εξαγωγικού ενδιαφέροντος.

H εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, κ.κ. Δημήτρης Μπαράτσας, Ηλίας Κοίλιας, Αλέξανδρος Πάσχος και Λεωνίδας Νταλαμάγκας, αντίστοιχα, θα καταθέσουν τις απόψεις τους επί του Σχεδίου Ενίσχυσης και τις δυνατότητες διεύρυνσης της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων τον Νομών της Ηπείρου.


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/14/2010 08:33:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , , .

0 σχόλια for "Νέα Δυναμική στις Εξαγωγές των Ηπειρωτικών Επιχειρήσεων με την αξιοποίηση του Regional Marketing."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες