ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Ιουνίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εκτός ΕΣΠΑ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με πρόσχημα...τη διαχειριστική επάρκεια.


Αφού για αρκετό διάστημα το έργο της επέκτασης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ζούσε.. στη σιωπή, με την Περιφέρεια Ηπείρου να θεωρεί ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, καθώς υπό την επίβλεψή του έγινε η μελέτη, και το υπουργείο να πετάει το μπαλάκι στην Περιφέρεια, το πρόβλημα λύθηκε.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν αυτή που ανέλαβε να γνωστοποιήσει ότι η επέκταση του νοσοκομείου δεν εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για τυπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, επειδή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει τη διαχειριστική επάρκεια για την εκτέλεση του έργου αυτού, με...

προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Η νομοθεσία δεν επιτρέπει πια στα νοσοκομεία να αναλαμβάνουν έργα υπυδομών άνω των 235.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου κατέθεσε τη μελέτη στη Διαχειριστική Αρχή. Και έτσι ήρθε η απόρριψη. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ θεωρεί πάντως ότι η απόρριψη βασίζεται σε πολιτικούς λόγους. «Η έλλειψη διαχειριστικής επάρκειας από το νοσοκομείο, που φέρεται ως λόγος μη ένταξης του έργου, μπορούσε πολύ εύκολα να ξεπεραστεί με τον ορισμό ως φορέα υλοποίησης ενός πιστοποιημένου φορέα από τον χώρο της Υγείας. Συνεπώς μόνον πολιτικοί είναι οι λόγοι απόρριψης του έργου και οφείλει η κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της» τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Είναι γεγονός ότι το έργο θα μπορούσε να αναλάβουν άλλοι φορείς, όπως η Διεύθυνση Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου ή η εταιρία κατασκευής μονάδων υγείας του Δημοσίου, η ΔΕΠΑΝΟΜ.
Στην υπόθεση του έργου της επέκτασης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου εμπλέκονται όμως και λόγοι ουσίας, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αξιολογηθούν. Το έργο αυτό ναι μεν θεωρείται ώριμο, καθώς υπάρχουν ακόμα και οι σχετικές άδειες για την ανέγερση, αλλά είναι ακριβό όχι μόνο στην κατασκευή του αλλά και στη λειτουργία του. Η μισθοδοσία του προσωπικού και τα έξοδα λειτουργίας εκτιμάται ότι θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Εδώ ακριβώς, εγείρεται θέμα σχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη της κυβέρνησης. Χρειάζεται η περιοχή ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο, που θα «τραβήξει» τους ασθενείς όλης της βορειοδυτικής Ελλάδας, ή μήπως χρειάζεται να ενισχυθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία; Η Πρέβεζα, για παράδειγμα, ακόμα περιμένει το νέο της νοσοκομείο (θα γινόταν μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, υποτίθεται). Το θέμα είναι όχι μόνο πολιτικό αλλά και κοινωνικό. Και προς αυτήν την κατεύθυνση, χρειάζονται απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πηγή Ηπειρωτικός Αγών

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/04/2010 09:32:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εκτός ΕΣΠΑ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με πρόσχημα...τη διαχειριστική επάρκεια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες