ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Ιουνίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στόχος η διατήρηση του τουρισμού από το εσωτερικό.


Οι τουρίστες από το εξωτερικό ακυρώνουν συνεχώς κρατήσεις σε καταλύματα της περιοχής.

Στη διατήρηση του εσωτερικού τουρισμού στοχεύουν οι επαγγελματίες και κυρίως οι ξενοδόχοι του Νομού Ιωαννίνων, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης η τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα από το εξωτερικό, αναμένεται μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Εξάλλου, τα Γιάννινα και γενικότερα ο Νομός Ιωαννίνων δεν είναι από τις πρώτες επιλογές των επισκεπτών την θερινή περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι περισσότεροι κατευθύνονται προς τις παραθαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο και λόγω της Εγνατίας τα Γιάννινα αποτελούν ένα «σταθμό» για τους επισκέπτες των...

παράλιων της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου, με αποτέλεσμα σε αυτούς να στοχεύουν οι τουριστικές επιχειρήσεις.
Τα σημάδια της κρίσης ωστόσο είναι ήδη ορατά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Κώστα Βλάχο και τον αντιπρόεδρο Νίκο Σουρέλη, που αναφέρθηκαν στις εκτιμήσεις για το φετινό καλοκαίρι με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης που πραγματοποιήθηκαν χθες στα Λιθαρίτσια.
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που διαθέτουν, έχουν αρχίσει κάποιες ακυρώσεις σε κρατήσεις καταλυμάτων από ξένα γκρουπ, που δεν περιλαμβάνουν τα Γιάννινα στους φετινούς προορισμούς τους.
«Οι διανυκτερεύσεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, αν και ίσως είμαστε λίγο καλύτερα σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας. Εμείς ως ξενοδόχοι, αυτά που πρέπει να κάνουμε, τα κάνουμε, ωστόσο οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι με αυτά που ακούνε. Εμείς για τέταρτη χρονιά κρατάμε ίδιες τις τιμές και υπάρχουν και εκπτώσεις», σημείωσε ο κ. Βλάχος, πιστεύοντας πως το σημαντικότερο που πρέπει να γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία στους πολίτες.
«Οι επιχειρήσεις μας προσφέρουν καλές υπηρεσίες, καλούνται να πληρώσουν τώρα περισσότερους φόρους με αποτέλεσμα τα κοστολόγια να είναι υπερβολικά, αλλά ελπίζουμε σε ανάκαμψη της κίνησης», σημείωσε.

Προτεραιότητα για τους φορείς του τουρισμού του Νομού θα πρέπει να είναι η διατήρηση του εσωτερικού τουρισμού, όπως τόνισε ο κ. Σουρέλης. «Ελπίζουμε σε ομάδες τουρισμού από άλλες περιοχές της χώρας, που επιλέγουν τα Γιάννινα και ευελπιστούμε ότι θα ληφθούν μέτρα για να φύγει ο τρόμος από τους πολίτες. Η κατάσταση είναι ρευστή για το φετινό καλοκαίρι και έχουν αρχίσει ακυρώσεις από ξένα γκρουπ. Δεν φοβόμαστε προς στιγμήν, αλλά αρχίζει να φαίνεται η ανησυχία. Εμείς στην περιοχή μας δεν έχουμε καμία αρνητική ταξιδιωτική οδηγία, όπως σε άλλες περιοχές. Ελπίζουμε να κρατήσουμε το 15% που αντιστοιχεί στους εσωτερικούς τουρίστες, και πως δεν θα έχουμε μεγάλη πτώση αναλογικά», σημείωσε ο κ. Σουρέλης.

Πηγή Ανεξάρτητος Ηπείρου

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/04/2010 09:14:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στόχος η διατήρηση του τουρισμού από το εσωτερικό."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες