ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εκδήλωση μνήμης στο Φραγκοκάστελλο από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας πήρε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, το Δήμο Σφακίων και τους Συλλόγους Ηπειρωτών Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου, να διοργανώσει εκδήλωση μνήμης, τιμής και πολιτισμού στο Φραγκοκάστελλο το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση σε ένα χώρο εμβληματικό για τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ήπειρο με την Κρήτη, σε έναν τόπο όπου οι δεσμοί αυτοί σφραγίστηκαν με το αίμα της ηρωικής θυσίας των Ηπειρωτών που έπεσαν μαχόμενοι για την απελευθέρωση της Κρήτης.18 Μαΐου 1828, το επαναστατικό σώμα των Ηπειρωτών, με επικεφαλής τον...

Χατζημιχάλη Νταλιάνη, δίνει την τελική μάχη, με πολλαπλάσιες Τούρκικες δυνάμεις στο Φραγκοκάστελλο. Ο Νταλιάνης και οι σύντροφοί του με το αίμα τους στεριώνουν το γεφύρι που από τότε συνδέει άρρηκτα Ηπειρώτες και Κρητικούς. Στην τοπική παράδοση γρήγορα η ιστορία περιέβαλε τους ήρωες με το μύθο των δροσουλιτών, την οπτασία των πρωινών στην εκπνοή της άνοιξης, στο έμπα του καλοκαιριού στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου.Ο χρόνος που επιλέχθηκε για τη διοργάνωση της εκδήλωσης συμπίπτει σχεδόν επετειακά με εκείνον της θυσίας στον ίδιο τόπο. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 μ.μ με επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν τους.

Θα ακολουθήσουν αναφορές για το γεγονός από τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής κ. Κώστα Αλεξίου, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ. Μανώλη Πατεράκη, τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Σήφη Λύκο και άλλους φορείς. Όπως και προβολή σχετικών οπτικοακουστικών ταινιών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σε επιμέλεια του σκηνοθέτη και Έφορου Πολιτισμού της ΠΣΕ κ. Αλέξανδρου Λαμπρίδη, στο οποίο συμμετέχουν ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Σφακίων «Τα Σφακιά», ο Πολυφωνικός Όμιλος της Πανηπειρωτικής, η ηπειρώτικη κομπανία «Λαλητάδες», το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Χανίων. Πολυφωνικά και ριζίτικα, κλαρίνα και λύρες, σούστες, πεντοζάλια, τσάμικα και πωγωνίσιοι χοροί σμίγουν σε μια αξέχαστη πανηγυρική βραδιά.

Τόσο το γεγονός αυτό της θυσίας, όσο και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης αποτυπώνουν κι αναδεικνύουν τις ιστορικές και πολιτιστικές γέφυρες που συνδέουν την Ήπειρο με την Κρήτη.Ηπειρώτες και Κρήτες ανταμώνουμε στο Φραγκοκάστελλο, θυμόμαστε και τιμούμε την ένδοξη κοινή μας ιστορία, τραγουδάμε, χορεύουμε και γλεντάμε με τις υπέροχες μουσικές μας.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/03/2010 08:28:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εκδήλωση μνήμης στο Φραγκοκάστελλο από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες