ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πραγματική στήριξη της κτηνοτροφίας με πλήρη έλεγχο των εισαγωγών γάλακτος ζήτησε ο ΣΕΚ από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Την πραγματική στήριξη της κτηνοτροφίας που μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας ζήτησε από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας στη συνάντηση που είχαν προχθές στο υπουργείο, με αιχμή των αιτημάτων να γίνει επιτέλους πλήρης έλεγχος των αθρόων εισαγωγών γάλακτος.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Γραμματέας του Δ.Σ του ΣΕΚ και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις του αναφέρθηκε σε όσα συζητήθηκαν καθώς και σε τοπικά ζητήματα που αφορούν τη σχέση παραγωγών και «Δωδώνης» και τη στήριξη της «ΖΩ-ΔΩ», τονίζοντας ότι η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία οφείλει να...

δώσει καλύτερες τιμές.
Η κτηνοτροφία μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία
«Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τις ελληνοποιήσεις γάλακτος συνεχίζεται και αντρειεύει, αυτό αν δεν λυθεί όλα τα άλλα είναι επιμέρους ζητήματα», είπε ο κ. Τζίμας και πρόσθεσε ότι ως διοίκηση του ΣΕΚ «δώσαμε να καταλάβουν μέσα από τη συζήτηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά προοπτική εξόδου από την κρίση αν δεν στηριχθεί πρώτα από όλα η κτηνοτροφία, ο μόνος πρωτογενής τομέας που μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας».
Συμπλήρωσε όμως ότι δεν αρκεί μόνο να το κατανοούν αυτό, αλλά πρέπει να στηρίξουν πραγματικά την κτηνοτροφία.

Σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα
Αναφερόμενος σε αιτήματα που συζητήθηκαν ενημέρωσε ότι:
-Το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών, παρά τις δεσμεύσεις, παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα, απλά υπάρχει δέσμευση ότι θα λυθεί, άγνωστο πότε.
-Πήραν πίσω, όπως δεσμεύτηκε η κ. υπουργός, την τραγελαφική πρόταση που είχαν κάνει για τον ΕΛΓΑ, φτάνοντας τα ασφάλιστρα στο 6% του τζίρου.
-Δεν υπήρξε κάποια δέσμευση για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο και φοβούμαι ότι με τους ρυθμούς που ακολουθούνται θα καθυστερήσουν αρκετά και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση του κτηνοτροφικού κόσμου.

Να ξεχωρίσει το Ελληνικό από το ξένο γάλα
Σύμφωνα με τον Γραμματέα του ΣΕΚ το τεράστιο θέμα των ελληνοποιήσεων πρέπει να λυθεί άμεσα, αλλά δεν έχει γίνει κάτι το συγκεκριμένο. «Δώσαμε, είπε, και μια πρόταση που είχε παραδοθεί παλιότερα στον ΕΛΟΓΑΚ για το πώς μπορεί να γίνει ο έλεγχος από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση για να γνωρίζουμε ποιο είναι το εισαγόμενο και που καταναλώνεται». Οι εισαγωγές είναι αθρόες (σε κρέμα, σκόνη και παγοκολώνες) και στην αγορά κυκλοφορούν νωπά και μη προϊόντα από εισαγόμενο γάλα και κανείς δεν γνωρίζει αν αγοράζει προϊόν από Ελληνικό γάλα, κυρίως στο αγελαδινό. Ο ΕΛΟΓΑΚ κάνει μεν ελέγχους, αλλά μέχρι ενός σημείου και οι κτηνοτρόφοι δεν ζητούν απαγόρευση των εισαγωγών, αλλά να υπάρχει σαφής διαχωρισμός των εισαγόμενων ποσοτήτων, αφού από αυτές εξαρτάται και η διαμόρφωση των εγχώριων τιμών παραγωγού.
«Χρειάζεται μεγάλος αγώνας γιατί ο πόλεμος που γίνεται από τις ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες και το εμπόριο -που κι εκεί είναι ένα μεγάλο ποσοστό κέρδους- που λυμαίνεται και τον καταναλωτή και τον παραγωγό, ο πόλεμος πρέπει να έιναι πλέον με ...πυρηνικά όπλα για να μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζίμας.

Η «Δωδώνη» να πάει αντίθετα στο ρεύμα
Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση τιμών παραγωγού πανελλαδικά παίζει η «Δωδώνη» και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων δεν παρέλειψε να υπερτονίσει αυτή την διάσταση.
«Για την περιοχή μας, είπε, επιβάλλεται μέσα σε αυτές τις συγκυρίες και συνθήκες η «Δωδώνη» να σταθεί αντίθετα στο ρεύμα των καιρών και να μπορέσει να δώσει, το περιμένει όλη η χώρα, το στίγμα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος».
Ερωτηθείς αν μπορεί να τα κάνει, μετά και όσα δηλώθηκαν από τον πρόεδρο της στην πρόσφατη γενική συνέλευση, επέμεινε ότι «επιβάλλεται να γίνει και θα γίνει, η «Δωδώνη» είναι των κτηνοτρόφων και θα γίνει».

Ο πρόεδρος της «Δωδώνης» Δ. Παλαιοθόδωρος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αλλά και με όσα είπε στην εισήγηση του στη συνέλευση ξεκαθάρισε ότι αύξηση τιμής τουλάχιστον στο αγελαδινό γάλα δεν μπορεί να δοθεί (42 λεπτά η τιμή φέτος) και μάλιστα ζήτησε μείωση των ποσοτήτων που παραδίδονται.
Παρόλα αυτά ο κ. Τζίμας ζήτησε όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά να αυξηθούν οι τιμές. «Πρέπει να το καταλάβουν θέλουν δεν θέλουν και οι διοικούντες ότι η «Δωδώνη» είναι κάτι διαφορετικό και πρέπει να πάει αντίθετα στο ρεύμα», επανέλαβε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.
Τέλος ερωτηθείς για την θυγατρική εταιρεία ζωοτροφών που απέκτησε η «Δωδώνη» και η εξαγορά της οποίας χαρακτηρίστηκε ως ατόπημα από τον κ. Παλαιοθόδωρο, ζητώντας να την στηρίξουν οι συνεργάτες-παραγωγοί της μητρικής «Δωδώνης», ο κ Τζίμας δήλωσε ότι η «ΖΩ-ΔΩ» πρέπει να στηριχθεί, οι παραγωγοί κατέθεσαν πρόταση για το πώς θα γίνει αυτό, υπάρχουν οι δυνατότητες και κατέληξε λέγοντας ότι θέληση χρειάζεται και συνεργασία.

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/03/2010 10:32:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πραγματική στήριξη της κτηνοτροφίας με πλήρη έλεγχο των εισαγωγών γάλακτος ζήτησε ο ΣΕΚ από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες