ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης για τις μελέτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις δηλώσεις παραγόντων της Αυτοδιοίκησης για τις μελέτες που εντάχθηκαν για έργα ή δεν εντάθηκαν, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής, που έγινε στην Άρτα.

Όλες οι μελέτες που εντάχθηκαν διέπονται από τους κανόνες που το αρμόδιο Υπουργείο έθεσε για μια σειρά ζητημάτων, (περιβάλλον, υγεία, παιδεία, συνδέσεις αστικών περιοχών με εθνικά και διευρωπαϊκά δίκτυα). Όλες ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα παρόντα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου.
Από την άλλη, προτάσεις ασαφείς για μελέτες και προτάσεις με υποθέσεις για πιθανές τοποθεσίες κόμβων, για πιθανές προσβάσεις, σωστά και δεν...

εντάχθηκαν, όπως και μελέτες έργων που δεν μπορούν να γίνουν λόγω κόστους υπερβολικού μη δυνάμενου να πληρωθεί από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, του οποίου το ύψος αποφασίστηκε πρίν τρία χρόνια.
Μέσα σε όλα αυτά, ως τραγική φιγούρα εμφανίζεται για ακόμη μία φορά ο Νομάρχης Ιωαννίνων, με τη νέα πρόταση του, για δύο μελέτες τμημάτων επαρχιακής οδοποιίας που δεν ήταν σύμφωνα με τους κανόνες που βάζει το αρμόδιο υπουργείο. Ήταν έγκαιρα γνωστό στον ίδιο ότι δεν ήταν δυνατό να ενταχθούν. Παρ’ όλα αυτά επέμεινε να τις προτείνει, υπακούοντας στη γνωστή σ’ αυτόν πολιτικάντικη πορεία του.

Τι μπορεί να υποθέσει κανείς γι’ αυτή την πρακτική;
Το μόνο που ταιριάζει σ’αυτή είναι η προχειρότητα και η ανικανότητα, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί για το Νομάρχη θέμα σκοπιμότητας επιχειρώντας μ’αυτό τον παράδοξο τρόπο να δημιουργήσει εντυπώσεις που όμως στερούνται σοβαρότητας.
Αλήθεια ο ίδιος διαφωνεί ότι τέτοια έργα έπρεπε να γίνουν από το 3ο Πακέτο, που ο ίδιος διαχειρίστηκε εξ’ ολοκλήρου χωρίς προγραμματισμό, χωρίς ιεράρχηση με προχειρότητα;
Το σοβαρότερο δε ζήτημα που προέκυψε στο Π.Σ., είναι η μελέτη για τη σύνδεση των Τζουμέρκων με την Εγνατία.
Ο «περίφημος» πλέον Νομάρχης Ιωαννίνων, πρότεινε την ένταξη μελέτης για προβλεπόμενο προϋπολογισμό έργου 170 εκ ευρώ. Όμως εξ’ αρχής γνώριζε ο κ. Νομάρχης ότι αυτά δεν υπάρχουν, όχι λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και γιατί ο ίδιος με τους «συνοδοιπόρους» του, δέχθηκαν για την Ήπειρο πολύ λιγότερα ποσά από όσα δόθηκαν από το 3ο πακέτο, αλλά και πολύ λιγότερα σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες της ίδιας ενότητας (Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα).

Αξίζει να υπενθυμίσω, ότιτο 3ο ΠΕΠ Ηπείρου είχε 685 εκ ευρώ που με τις περικοπές της κυβέρνησης Καραμανλή έγιναν 620 εκ ευρώ - αλλά ενέταξαν έργα 685 εκ ευρώ και η διαφορά θα κρατηθεί από τα χρήματα του ΕΣΠΑ-, που από 485 μένουν 420 εκ ευρώ για την Ήπειρο, ενώ για τη Θεσσαλία είχαν ενταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση 740 και για τη Στερεά 640 περίπου, με τα στελέχη που πρόσκυντο στη ΝΔ να στηρίζουν αυτή την πρόταση και βεβαίως και του Νομάρχη Ιωαννίνων.
Επίσης, έχει αξία να αναφερθεί, ότι η μελέτη για τη σύνδεση των Τζουμέρκων με την Εγνατία είχε χρηματοδοτηθεί με ποσό 1800+300+ 500 χιλ ευρώ και που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, άγνωστο γιατί, αλλά και με προβλήματα εξαίρεσης της χρηματοδότησης από την Ε.Ε.
Άρα προκύπτουν αυτονόητα ερωτήματα γιατί δεν ολοκληρώθηκε η μελέτη , γιατί δεν ολοκληρώθηκε η μελέτη του πρώτου τμήματος από το 2003, από Εγνατία μέχρι Κράψη, ενώ αν είχε ολοκληρωθεί, μπορούσε να ενταχθεί στο 3ο πακέτο, εξ’ άλλου με αυτή την προοπτική χρηματοδοτήθηκε τότε, γιατί δεν ολοκληρώθηκε η μελέτη από Κράψη έως Πράμαντα ενώ αυτή ήταν η προοπτική χρηματοδότησης;

Καταθέτουμε ακόμη ένα ερώτημα:
Επιθυμεί ο κ. Καχριμάνης να γίνει αυτό το έργο, ή μήπως θέλει απλά να εμπαίζει τους κατοίκους των Τζουμέρκων;
Ύστερα απ’ όλα αυτά, δικαιολογημένα λοιπόν αναρωτιούνται οι Τζουμερκιώτες κ. Καχριμάνη, γιατί δεν έγινε τίποτε όλα τα χρόνια που είστε Νομάρχης στους άλλους δρόμους πρόσβασης στην περιοχή;
Μήπως ακόμη, ότι έγινε ήταν πρόχειρο και ανεπαρκές και αφέθηκαν όλα τα Τζουμέρκα στην τύχη τους, ενώ κατά κοινή ομολογία έχουν πολλές δυνατότητες;

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ
Χατζηεφραιμίδης Μάκης


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/03/2010 08:46:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης για τις μελέτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες