ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Ιουνίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εντείνονται οι προσπάθειες αρπαγής της γης στην Χειμάρρα...!


Νέες προσπάθειες του αλβανικού παρακράτους για την υφαρπαγή 8000 εκταρίων παραθαλάσσιας γης από 150 οικογένειες της Χιμάρας
Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο υποθηκοφυλάκειο Αυλώνα σχετικά με την γνωστή υπόθεση Τσάνη η οποία εκκρεμεί ενόπιων των δικαστικών αρχών από το 2008.

ον Ιούλιο του 2008, η Κεντρική Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών της Αλβανίας κοινοποίησε στον Δήμαρχο Χιμάρας την απόφασή της με την οποία επεκύρωνε έκταση οκτώ χιλιάδων (8000) στρέμματων γης στην περιοχή του...

Πανόρμου (Παλέρμο) στον Αναστάς (Αναστάσιο) Τσάνη, γεννημένο στον Αυλώνα κάτοικο Τιράνων. Ο κύριος Τσάνης είχε καταφέρει με πλαστά ιδιοκτησιακά έγγραφα και προσυνενοημένη δικαστική αποφάση να του επιδωθεί έκταση η οποία ανήκει σε 150 διαφορετικές οικογένειες Ελλήνων Χιμαριωτών.
Τότε η Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών,η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό της χώρας (Σαλί Μπερίσα) είχε λάβει την απόφαση παρά το γεγονός ότι το θέμα εκκρεμούσε στα πρωτοβάθμια δικαστικά όργανα, γεγονός που εκτός από παρατυπία φανερώνει και μάλλον ύποπτα κίνητρα.. Ο Δήμαρχος της Χιμάρας κος. Βασίλης Μπολάνος ξεκίνησε τότε δικαστικό αγώνα ενάντια σε αυτήν την μεθόδευση η οποία αποτελεί έργο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών του «Δημοκρατικού Κόμματος» Αλβανίας με αιχμή του δόρατος τον «συμπατριώτη» μας κύριο Τσάνη.
Ενώ η απόφαση εκκρεμεί στην αλβανική δικαιοσύνη, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο υποθηκοφυλάκειο του Αυλώνα καθώς γίνονται προσπάθειες να ματαφραφεί η έκταση στον κύριο Τσάνη. Δύο φαίνεται να είναι οι πιθανές αιτίες της βιασύνης:

- Ο Κύριος Τσάνης και οι ενορχηστρωτές της αρπαγής δεν είναι αισιόδοξοι για την τελική απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης. Άλλωστε όποια και να είναι η τελική απόφαση υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
- Οι κύριοι αυτοί θέλουν να προλάβουν την καταγραφή των περιουσιών η έναρξη της οποίας από τον ΟΑΣΕ, βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Οι καταπατήσεις δικαιωμάτων και οι πράξεις δίωξης του Ελληνισμού της Χιμάρας, έχει γίνει εμφανές πως αποσκοπούν σε δύο πράγματα: Αφενός την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και αφετέρου τον πλήρη αφελληνισμό της περιοχής.
Ο δήμος, τα συλλογικά όργανα και ο λαός της Χιμάρας προσπαθούμε με νόμιμα μέσα σε ένα κράτος στο οποίο κυριαρχεί η διαφθορά και η ανομία να διαφυλάξουμε ό,τι μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Η αρπαγή της περιουσίας αποτελεί συν τοις άλλοις, καταπάτηση της αξιοπρέπειας του λαού της Χιμάρας ο οποίος δεν πρόκειται να σταθεί απλός θεατής. Οι εξελίξεις μας οδηγούν σε δραστικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τον λαό της Χιμάρας, τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, σε ανοιχτή συζήτηση και συνενόηση για τις επόμενες κινήσεις μας.

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 10.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Σούτσου 46 & Λ. Αλεξάνδρας, Σ. Μετρό «Αμπελόκηποι») θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Δήμαρχο της Χιμάρας κο. Βασίλη Μπολάνο για το ιδιοκτησιακό ζήτημα, τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν και τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την Χιμάρα.
ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"
Κολοκοτρώνη 44, 10560, Αθήνα
+306936660129

Από το Ελλήνων αφύπνιση

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/07/2010 08:51:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Εντείνονται οι προσπάθειες αρπαγής της γης στην Χειμάρρα...!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες