ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Δεκεμβρίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ούτε τα Χριστούγεννα σώζουν την αγορά! Πτώση μέχρι και 40% σε ορισμένα καταστήματα στα Γιάννενα.

Ως και 40% κάτω είναι μέχρι στιγμής, ο φετινός τζίρος, σε ότι αφορά τις μέρες των Χριστουγέννων, στα καταστήματα των Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους «Ν.Α.» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Γιώργος Νταλαμάγκας.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την ύπαρξη μεγάλων πολυκαταστημάτων τα οποία ολοένα και πληθαίνουν στην περιοχή μας είναι οι βασικές αιτίες που σύμφωνα με τον κ. Νταλαμάγκα οι καταναλωτές δεν αγοράζουν από τα τοπικά καταστήματα όπως τις άλλες χρονιές κάτι που αναδεικνύει, όπως είπε, την ανάγκη να παρθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μέτρα για την τόνωση των γιαννιώτικων επιχειρήσεων. Από 20% έως και...
 40% κάτω είναι φέτος ο τζίρος στην αγορά, παρά το γεγονός ότι η κίνηση τις τελευταίες μέρες, και λόγω των Χριστουγέννων έχει αυξηθεί σημαντικά.

«Η αύξηση της κίνησης αυτή δεν αντικατοπτρίζει το ποσοστό των αγορών», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο οποίος τονίζει ότι οι καταναλωτές είναι διστακτικοί στις αγορές τους παρά τις προσφορές που υπάρχουν σε αρκετά καταστήματα της πόλης.

Αυτό άλλωστε δείχνει και μια έρευνα που πραγματοποίησαν οι προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College που αφορά τη συνολική συμπεριφορά των καταναλωτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία το 65% των καταναλωτών περιμένει την περίοδο των εκπτώσεων για να κάνει τις αγορές του, που ξεκινά αμέσως μετά την περίοδο των εορτών, ενώ το 4,33% θα κάνει όλες τις αγορές του άμεσα και το 30,33% των καταναλωτών θα πάρει μόνο τα απαραίτητα.

Ανοχύρωτοι απέναντι στα πολυκαταστήματα
Αιτία αυτή της κάμψης, σύμφωνα με τον κ. Νταλαμάγκα είναι φυσικά η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και η ταυτόχρονη ύπαρξη όλο και περισσότερων πολυκαταστημάτων στην περιοχή μας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές και να τους απομακρύνουν από την τοπική αγορά. Οι λόγοι που γίνεται αυτό είναι πρωτίστως οικονομικοί, αφού τα περισσότερα από τα πολυκαταστήματα αυτά έχουν τη δυαντότητα να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε τιμές σαφώς ακλύτερες από αυτές των τοπικών καταστημάτων.

Είναι όμως κι άλλοι, αφού όπως λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε η πρόβλεψη από πλευρά της Δημοτικής Αρχής των Ιωαννίνων να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο θα δινόταν μια έμπρακτη στήριξη στην τοπική αγορά. «Όλα αυτά τα μέτρα που συζητήσαμε προεκλογικά με τους υποψηφίους δημάρχους έπρεπε να έχουν γίνει χθες», είπε ο κ. Νταλαμάγκας προσθέτοντας πως έτσι, η τοπική αγορά θα είχε οργανωθεί καλύτερα απέναντι στα πολυκαταστήματα. Τώρα αυτό που μένει, σύμφωνα πάντα με τον κ. Νταλαμάγκα, είναι η νέα δημοτική αρχή να δείξει την πρέπουσα προσοχή και να πάρει μέτρα για να βοηθήσει τον γιαννιωτών επιχειρηματία αλλά και των καταναλωτή.

Μείωση στις δαπάνες για δώρα
Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με την έρευνα που αναφέραμε, ξόδεψαν περισσότερα χρήματα το 2009, καθώς το 44,9% ξόδεψε πάνω από 200 ευρώ για τις αγορές δώρων σε φίλους και συγγενείς, ενώ το ποσοστό αυτό θα πέσει στο 22,9% το 2010, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων.
Οι βασικές αιτίες για τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος για χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η μείωση του εισοδήματος, μέσα στο 2010, καθώς το 67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το εισόδημά του έχει μειωθεί, ενώ μόνο το 39% θα πάρει κανονικά το δώρο των Χριστουγέννων.

Προβληματίζουν οι τιμές
Οι καταναλωτές δείχνουν να αναγνωρίζουν την προσπάθεια του εμπορικού κόσμου να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς 1 στους 2 καταναλωτές θεωρούν ότι οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ 1 στους 3 θεωρούν ότι είναι ακριβότερες.

Αρνητική ψυχολογία για εξόδους
Η τάση που υπάρχει για συγκράτηση των εξόδων φαίνεται ότι επεκτείνεται και στις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς 8 στους 10 θα κάνει ρεβεγιόν στο σπίτι και μόνο 1 στους 3 σκέφτεται να βγει μετά το ρεβεγιόν σε κάποιο κέντρο διασκέδασης ή μπαρ.

Η έρευνα διεξήχθη με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, που εστάλη σε επιλεγμένο κοινό 588 ατόμων και πραγματοποιήθηκε από τις 08/12 έως 14/12/2010.
Νέοι Αγώνες Ηπείρου.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 12/23/2010 08:53:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ούτε τα Χριστούγεννα σώζουν την αγορά! Πτώση μέχρι και 40% σε ορισμένα καταστήματα στα Γιάννενα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες