ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ στην αύξηση του χρέους... Χρέος θανάτου 340 δις ευρώ και η επιμήκυνση στις Καλένδες.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη.
Η χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 41,8 δις ευρώ το 2010, φθάνοντας τα 340, 28 δις ευρώ αποτελεί την περίτρανη απόδειξη ότι στη χώρα έχει συντελεστεί εθνική προδοσία. Μια εθνική προδοσία με παρακλάδια και περισσότερους του ενός υπευθύνους.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μια εθνική προδοσία που αποδεικνύει το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε στη χώρα όχι μόνο με τις απίθανες σπατάλες, τους συνεχείς δανεισμούς, τα ληστρικά επιτόκια, τις λογιστικές αλχημείες, αλλά και με μια σειρά μεθοδεύσεις που εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι αποσκοπούσαν στην υποδούλωση της χώρας. Όπως έγινε γνωστό, το χρέος δεν διογκώθηκε μόνο λόγων των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, καθώς αυτά καταλαμβάνουν ένα μέρος μόνο του χρέους (τα 23 δις ευρώ). Τα υπόλοιπα οφείλονται στην ανάληψη χρεών του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τα ...
οποία εκδόθηκαν ομόλογα και στο γεγονός ότι κατέπεσαν και άλλες εγγυήσεις για δάνεια των ΔΕΚΟ σε συνδυασμό με την αύξηση των ελλειμμάτων τους. Επιπλέον, τα μικρής διάρκειας δάνεια του μηχανισμού στήριξης έχουν ως αποτέλεσμα τα εξαιρετικά υψηλά χρεολύσια, καθώς το ποσό των 40,5 δις ευρώ είναι ληξιπρόθεσμο εντός του 2011, ενώ τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2016 φθάνουν τα 154,9 δις ευρώ και τα χρεολύσια των ομολόγων των επομένων ετών θα αυξηθούν κι’ άλλο ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ!

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, τα δάνεια από τον μηχανισμό στήριξης, το γνωστό «ασφαλές καταφύγιο», ακριβώς επειδή είναι μικρής διάρκειας μειώνουν στη μέση την διάρκεια του δανεισμού της χώρας, γεγονός που καθιστά πιεστική και δυσβάστακτη την αποπληρωμή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το 2008 η μέση διάρκεια του δανεισμού μας ήταν τα 10,96 χρόνια, το 2010 είχε πέσει στα 3,68 χρόνια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επισημαίνει ότι σημαντικός παράγοντας της αύξησης του χρέους υπήρξε η αναθεώρηση του χρέους που έγινε σε συνεργασία της ΕΛΣΤΑΤ με την Eurostat! Αποδεικνύεται δηλαδή ότι εκείνη η αναθεώρηση, που υποτίθεται ότι έγινε εν αγνοία της κυβέρνησης, καθώς τα στελέχη της υποστήριζαν (elzoni.gr) στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου, ότι η στατιστική υπηρεσία «είναι πλέον ανεξάρτητη» και πως η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι στοιχεία στέλνει στην ΕΕ.

 Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε πως η ΕΛΣΤΑΤ είχε εντάξει στο χρέος και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν επιβάλλεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η Eurostat, όμως, το επέβαλε στην ΕΛΣΤΑΤ και αυτή έστειλε τα στοιχεία τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη, χωρίς μάλιστα να ενημερώσει την κυβέρνηση! Επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια της οποίας οι συνέπειες φάνηκαν χθες στην αύξηση του χρέους. Και αποκαλύπτεται σχέδιο, συνωμοσία, σαφής πρόθεση να εμφανίζεται η Ελλάδα περισσότερο χρεωμένη από όσο είναι. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ, με αφορμή το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, βάσει του οποίου η υπηρεσία μετετράπη στην ενός ανδρός αρχή (του Προέδρου), κατήγγειλε ότι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ, μέχρι τον διορισμό του, τον Ιούνιο του 2010, παρέμενε υπάλληλος του Ταμείου, αλλά με… άδεια άνευ αποδοχών! (elzoni.gr)

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Παρά το γεγονός δηλαδή ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο να τοποθετείται σε τόσο νευραλγική θέση άνθρωπος από το ΔΝΤ, τη στιγμή που η χώρα έχει δανειστεί από το ΔΝΤ, καμιά ευαισθησία δεν έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα. Και δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση επί του θέματος. ΄ Τώρα πληροφορούμεθα ότι το χρέος αυξήθηκε λόγω εκείνης της αναθεώρησης του ελλείμματος προς τα πάνω, με αποτέλεσμα αυτό να φθάσει στο 15,4% (κάτι που ανακοινώθηκε την επομένη του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών και ενώ είχαν από τον Οκτώβριο ανακοινωθεί τα στοιχεία για όλες τις υπόλοιπες χώρες). Μάλιστα, η ΕΛΣΤΑΤ είχε στείλει τα στοιχεία που μας έκαψαν – και που χθες βγήκαν στην επιφάνεια οι συνέπειες – χωρίς να τεθούν υπ’ όψιν του Διοικητικού Συμβουλίου της, το οποίο απλώς συνεκλήθη για να τα… επικυρώσει! Κατόπιν όλων αυτών, πώς να μην βγαίνουν οι Έλληνες αξιωματούχοι σαν βρεγμένες γάτες μετά από κάθε συνάντησή τους με τους «μεγάλους» της Ευρώπης. Εδώ και μήνες έχουν ανακοινώσει θριαμβευτικά την προοπτική επιμήκυνσης του χρέους και κάθε φορά αυτή μετατίθεται στις Ελληνικές Καλένδες.

Το ίδιο έγινε και κατά την πολυδιαφημισμένη ως κρίσιμη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο. Για άλλη μια φορά, η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε πως η αλλαγή της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, μπορεί να συζητηθεί στο πλαίσιο της συνολικής απάντησης στην κρίση χρέους της Ευρώπης. Ο δε κ. Παπανδρέου, επανέλαβε πως η Ελλάδα θα επιστρέψει την βοήθεια. Προφανώς. Και με το παραπάνω. Και η γερμανικής εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» επανήλθε με αναφορές στην προειδοποίηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, που πάλι έκρουσε τον κώδωνα για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ποιος ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ; «Δώστε στους Έλληνες πίσω την δραχμή τους»! Τα σχόλια περιττεύουν…

 Ελεύθερη Ζώνη

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/23/2011 12:01:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

3 σχόλια for "Ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ στην αύξηση του χρέους... Χρέος θανάτου 340 δις ευρώ και η επιμήκυνση στις Καλένδες."

 1. Ανώνυμος

  http://www.newsbomb.gr/interviews/story/b-kapernaros-oi-boyleytes-mas-einai-koykles

  ΦΟΙΒΟΣ

 2. Ανώνυμος

  http://www.newsbomb.gr/interviews/story/b-kapernaros-oi-boyleytes-mas-einai-koykles

  ΦΟΙΒΟΣ

 3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΟΙΒΟ


  http://epirus-ellas.blogspot.com/2011/02/blog-post_8662.html

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες