ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

"Στον αέρα" 9 στις 10 επιχειρήσεις! 7.000 εταιρίες κάθε μήνα δεν πληρώνουν τα χρέη τους…

Σε απόγνωση και τα νοικοκυριά στην Ήπειρο, που νιώθουν απροστάτευτα…
Στον «αέρα» βρίσκονται 9 στις 10 επιχειρήσεις, αφού αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, δεν βλέπουν «φώς» στον ορίζοντα. Η Κυβέρνηση απορροφημένη στο Μνημόνιο, αγνοεί τους επαχθείς όρους του, αλλά κυρίως τις συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια από παραγωγικούς Φορείς.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όμως, είναι και πολλά νοικοκυριά στην Ήπειρο, που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε συνεχείς αναδιαρθρώσεις, μεταθέτοντας ουσιαστικά και μη λύνοντας το πρόβλημα.  Μάλιστα, όπως σχολιάζουν παρατηρητές της οικονομίας, το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις έχει σημαντικές επιπτώσεις και στις τράπεζες, που χτυπούν «καμπανάκι» προς ...
πάσα κατεύθυνση. «Δημιουργείται ένα φαύλος κύκλος, στον οποίο θύμα είναι ο πολίτης και η οικονομία» λένε, μεταξύ άλλων.
Πιο αναλυτικά, στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τους τελευταίους πέντε μήνες, τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια έχουν υπερδιπλασιαστεί! Αιτία είναι η επιδείνωση των οικονομικών δεικτών στο β΄ εξάμηνο του 2010, σε συνδυασμό με την κρίση ρευστότητας και τη χαμηλότερη του αναμενομένου κίνηση των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Η πλειοψηφία των καταστημάτων έχει πολύ πεσμένους τζίρους, πώς είναι δυνατόν να μπορέσει να πληρώσει κάποιος τις υποχρεώσεις του;» σχολιάζουν ιδιοκτήτες από τα Γιάννενα.
Επίσης, είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μηνιαία βάση περίπου 7.000 εταιρίες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, ζητώντας από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε άμεσες αναδιαρθρώσεις δανείων! Μάλιστα, οι προβλέψεις είναι πολύ δυσοίωνες, αφού ο συγκεκριμένος αριθμός των εταιριών θα αυξηθεί ραγδαία τους επόμενους 10 τουλάχιστον μήνες.

ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Τα πράγματα είναι το ίδιο άσχημα στα νοικοκυριά. Περίπου 5000 ζητούν κάθε μήνα ρύθμιση χρεών, ενώ, κατά μέσο όρο, οφείλουν 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και 100.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια. Η ανησυχία των τραπεζών μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο, αφού πληθαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να εξοφλήσουν ακόμη και σχετικά μικρές δόσεις.
«Είμαστε σε απόγνωση. Τα έσοδα πέφτουν, οι υποχρεώσεις όμως αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Δεν νιώθουμε προστασία από κανέναν. Με ένα μισθό και αυτόν κουτσουρεμένο, πώς να τα βγάλουμε πέρα;» λένε ιδιώτες δανειολήπτες.
«Έχουν μειωθεί στο ελάχιστο εκείνοι που λένε, ότι έχουν να πληρώσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία ζητά διευκολύνσεις» είπε Τραπεζικό στέλεχος των Ιωαννίνων στον «Π.Λ.».

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ…
Η λύση των Τραπεζών στην αδυναμία εξόφλησης των δανείων είναι οι αναδιαρθρώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία, το 2010 αναδιάρθρωσαν 250.000 δάνεια επιχειρήσεων και 50.000 ιδιωτών.
Πολλά Ιδρύματα, μάλιστα, έχουν σαν πάγια τακτική τις συνεχείς ρυθμίσεις των δανείων, αφού είναι και ο μόνος τρόπος για να ικανοποιηθούν τόσο αυτά, όσο και οι πελάτες.
«Κατανοούμε, ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά και στο κάθε νοικοκυριό» λένε στελέχη τραπεζών.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ…
Μεταξύ των αναδιαρθρώσεων, περιλαμβάνεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, η μείωση της μηνιαίας δόσης έως και 50%(!) κ.α. Παράλληλα και ανάλογα με την περίπτωση, δεν λείπουν και οι σκληροί όροι, όπως η δέσμευση εισπράξεων κτλ.
Τέλος, αρκετές είναι οι τράπεζες που ζητούν την επαναφορά του άρθρου 44 του πτωχευτικού κώδικα, υποστηρίζοντας, ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτό είναι γρήγορες, σε αντίθεση με το ισχύον άρθρο 99, το οποίο χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα χρονοβόρο.

«ΛΟΓΙΚΟ…»!
Αρκετοί είναι οι κάτοικοι στην Ήπειρο, που βρίσκουν λογική την «στάση» πληρωμών από ιδιώτες και επιχειρήσεις. Μάλιστα, καταθέτουν και δικές τους εμπειρίες, σύμφωνα με τις οποίες οι τράπεζες βγάζουν πλέον με το… σταγονόμετρο καρνέ επιταγών, ακόμη και σε υγιείς επιχειρήσεις, «αφού θέλουν να προσέχουν για να έχουν». Υπενθυμίζεται, ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε αυξηθεί δραματικά το ποσοστό των ακάλυπτων επιταγών.
«Τι να πρωτοπληρώσει κανείς; Το ΦΠΑ που ακόμη το Κράτος του το χρωστά, την Εφορία, όπως την περαίωση, το φόρο εισοδήματος, τον φόρο εταιρίας, το ΕΤΑΚ, τους ημιυπαίθριους, τους πάγιους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κτλ;» διερωτώνται Ηπειρώτες επιχειρηματίες, που σχολιάζουν, ότι οι εποχές είναι ιδιαίτερα δύσκολες για οικονομικά ανοίγματα.
«Πλέον λέμε «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Όποιος επιβιώσει θα είναι και ο νικητής» λένε κάτοικοι.

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι αυξάνονται ραγδαία τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν τη ΔΕΗ.
Όπως έγραψε ο «Π.Λ.» μέσα σε ένα χρόνο (Ιανουάριος 2010- Ιανουάριος 2011) οι απλήρωτοι λογαριασμοί έφθασαν τα 400 εκ. ευρώ, ένα ποσό που αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2009-2010!

Πρωϊνός Λόγος



Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 10:28:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Στον αέρα" 9 στις 10 επιχειρήσεις! 7.000 εταιρίες κάθε μήνα δεν πληρώνουν τα χρέη τους…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες