ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η επιτάχυνση υλοποίησης του ΕΣΠΑ κύριο μέλημα των Αυτοδιοικητικών και των φορέων της Κοζάνης.

Η αγωνία όλων για την επιτάχυνση υλοποίησης του ΕΣΠΑ αναδείχθηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, το απόγευμα της Τρίτης (15/2/10) στο «Αμφιθέατρο-ΖΕΠ», στην Κοζάνη.

Η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων που ξεκίνησε η Γενική Γραμματέας στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Ιωάννη Σόκουτη, τους...
 Δημάρχους Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, Σερβίων-Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο.  Κύριο αντικείμενο της αποτέλεσε η ενημέρωση και ο συντονισμός ενεργειών για την επιτάχυνση της υλοποίησης του Ε.Σ.Π.Α., η ανάλυση των προτεραιοτήτων και των άμεσων ενεργειών για την ένταξη έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013 και η καταγραφή προβλημάτων.

Μέσα από εποικοδομητική συζήτηση έγινε αναλυτική περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης αναφορικά με τις εντάξεις έργων, την αξιολόγηση των μελετών που έχουν κατατεθεί, τη δημοπράτηση έργων, τις προτεραιότητες που θα πρέπει να δοθούν στην κατάθεση νέων ώριμων μελετών.
«Η σημερινή δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, μεγιστοποιεί την ευθύνη όλων μας αφού η περιφερειακή ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Η Δυτική Μακεδονία και η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης αρκεί να αξιοποιήσουν το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο που είναι το ΕΣΠΑ», υπογράμμισε στους συμμετέχοντες η Γενική Γραμματέας, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την εποικοδομητική συνεργασία των φορέων και την κοινή προσήλωση όλων στο στόχο της εξασφάλισης προοπτικών ανάπτυξης για την περιοχή.

Επίσης η κα. Γεωργακοπούλου-Μπάστα επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των ενεργειών από την πλευρά των νέων ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού για την ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων με τα έργα υπηρεσιών και ζήτησε αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων και καταγραφή των ώριμων και ολοκληρωμένων προτάσεων από το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια σε συνεργασία με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, ώστε να αποτελέσει την βάση για την προετοιμασία της αναθεώρησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με έργα που θα έχουν στρατηγική κατεύθυνση και αναπτυξιακά αποτελέσματα για την περιοχή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, από την προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής έγινε αναλυτική παρουσίαση των αξόνων του Επιχειρησιακού Προγράμματος καθώς και των κωδικών Θεματικής Προτεραιότητας.  Από την πλευρά τους οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν την θέση τους, τόσο σε σχέση με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες που έχουν καταγράψει κατά την πρώτη περίοδο της ανάληψης των υποχρεώσεών τους, όσο και με προτάσεις που προτίθενται να υποβάλλουν για την επιτάχυνση του προγράμματος.

Από όλους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση έργων οδοποιίας με πρώτη προτεραιότητα στον κάθετο άξονα Φλώρινα-Πτολεμαϊδα-Κοζάνη-Λάρισα και η ανάγκη ολοκλήρωσης οδικών διασυνδέσεων όπως ο δρόμος Κοζάνη-Σέρβια. Αποτυπώθηκε η προτεραιότητα όλων σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που σχετίζονται με το νέο κτήριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος, δόθηκε έμφαση στο ζήτημα των έργων υποδομής των οικισμών που μετεγκαθίστανται και στο ζήτημα της υγείας με αναφορά στο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, πολιτευτές, αντιδήμαρχοι της περιοχής, ο Διοικητής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης Νίκος Κίτσιος, η Διοικητής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Αναστασία Μπούρτζου, εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών εταίρων, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα κατά την παραμονή της στην Κοζάνη είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Σόκουτη με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής καθώς και τρόπους συνεργασίας των δύο θεσμών για την ομαλή μετάβαση στον «Καλλικράτη».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 06:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η επιτάχυνση υλοποίησης του ΕΣΠΑ κύριο μέλημα των Αυτοδιοικητικών και των φορέων της Κοζάνης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες