ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ήπειρος Τόπος να Ζείς, σχετικά με την τουριστική προβολή της Ηπείρου.

Με αφορμή το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που τέθηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίασή του, παραθέτουμε την άποψη του συνδυασμού ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ για το θέμα :

Το θέμα του σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης και της τουριστικής προβολής είναι ένα από τα σημαντικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Ηπείρου, αφού ο τουρισμός είναι ένα από τα «κρυμμένα δυναμικά» της Περιφέρειας. Ένα ζήτημα που η αιρετή Περιφέρεια ως θεσμός οφείλει να επεξεργαστεί προκειμένου με στοχευμένο τρόπο να αξιοποιήσει και να προωθήσει προς όφελος των πολιτών της Ηπείρου. Η Επιτροπή Ανάπτυξης που ενώ προαναγγέλθηκε από τον Περιφερειάρχη έχει προσωρινά αποσυρθεί «προκειμένου να εξεταστούν με προσοχή οι ...
αρμοδιότητές της», σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία οφείλει να ασχοληθεί. Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ανάπτυξης πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουριστική προβολή και όχι από τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κατ’ εξουσιοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η Περιφέρεια οφείλει να συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό ή το εσωτερικό, αλλά με συγκεκριμένη στόχευση και στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού προκειμένου να προβληθεί με ολοκληρωμένο τρόπο ο τουριστικός προορισμός : «ΗΠΕΙΡΟΣ». Ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε σχέση με :

• Τι τουριστικό προϊόν έχουμε και τι επιδιώκουμε να έχουμε;
• Ποιες είναι οι ομάδες – στόχοι της τουριστικής προβολής και με ποιους τρόπους προσεγγίζονται;
• Τι προβάλλουμε;
• Πως το προβάλουμε; Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα – σύνθημα;
• Τι ποσοτικούς στόχους επιδιώκουμε με την τουριστική προβολή;
• Πόσους πόρους θα χρησιμοποιήσουμε και σε ποιες συγκεκριμένες δράσεις;
Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου μπορούν να συνθέσουν ένα συμπληρωματικό και ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, που θα κάνει τον προορισμό ΗΠΕΙΡΟΣ πιο ελκυστικό και ταυτόχρονα θα δίνει ιδιαίτερη δυναμική στις επί μέρους ενότητες.
Η διαχείριση του τουριστικού προορισμού ΗΠΕΙΡΟΣ είναι σημαντικό να αναληφθεί με «ομπρέλα» την Περιφέρεια και τη συμμετοχή όλων των άλλων «εταίρων» όπως οι δήμοι, οι ενώσεις ξενοδόχων, τα επιμελητήρια κ.α.

Η αποσπασματική συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, όταν προκύπτουν εξωγενείς αφορμές, μπορεί να δικαιολογηθεί για μια πρώτη φορά αλλά δεν μπορεί να γίνει ο κανόνας. Ο λόγος είναι προφανής. Αν την επόμενη χρονιά συμμετέχει η Περιφέρεια στην ίδια έκθεση με διαφορετικά σχεδιασμένη τη στόχευσή της και το κεντρικό της μήνυμα ακυρώνει τον εαυτό της αποπροσανατολίζοντας τις ομάδες στις οποίες απευθύνεται.
Και στον τουρισμό όπως και σε όλα τα αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας βλέπουμε να ακολουθείται η λογική «βλέποντας και κάνοντας». Μια λογική που δεν ταιριάζει στην αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας που σέβεται τους πολίτες της Ηπείρου και η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρόκληση να αξιοποιήσει το νέο θεσμό και να «κάνει τη διαφορά».
Περιμένουμε …

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 05:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ήπειρος Τόπος να Ζείς, σχετικά με την τουριστική προβολή της Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες