ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δυναμική η πορεία – Καθολική η απεργία προχθές και στα Γιάννενα.

Με κεντρικό σύνθημα ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική και στο Μνημόνιο, που έχει φέρει τους Έλληνες σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, πλήθος κόσμου διαδήλωσε και στα Γιάννινα την Τετάρτη, στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις από τους συνδικαλιστικούς Φορείς ήταν πολύ μεγάλη και άγγιξε το 100%, ενώ ως συνήθως έγιναν δυο πορείες, μια με σημείο εκκίνησης το Εργατικό Κέντρο και άλλη μια, του ΠΑΜΕ, με εκκίνηση το Δημαρχείο Ιωαννίνων.

 «Θα πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση, ότι ο κόσμος έχει έρθει στα όρια της εξαθλίωσης. Πρέπει επιτέλους να πάρει κάποια μέτρα που θα δώσουν ανάσα σε όλους» έλεγαν πολλοί κάτοικοι των Ιωαννίνων, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Το «παρών» έδωσαν και οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, που βλέπουν τελευταία το επάγγελμά τους να οδηγείται σε αφανισμό. Μάλιστα, έχυσαν γάλατα στην Τράπεζα της Ελλάδας και μετά παρέταξαν τα...
 τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία, απέναντι από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου. Δυναμική ήταν η παρουσία και του Σωματείου Εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Σωματείων από το χώρο της Υγείας, από τη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων κ.α. Έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, που είχε παρατάξει πάνω από 5 διμοιρίες ΜΑΤ. Ήταν τοποθετημένες σε στενά και σε άλλα σημεία, από τα οποία θα περνούσαν οι πορείες, χωρίς όμως να συμβεί το παραμικρό.

ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ Καθολική σχεδόν ήταν, όμως, και η συμμετοχή των καταστηματαρχών των Ιωαννίνων στην απεργία και στο συλλαλητήριο. Εξάλλου, ο εμπορικός κλάδος πλήττεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, από την κρίση, την έλλειψη ρευστότητας και γενικά τα οικονομικά μέτρα. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων στην απεργία άγγιξε το 90%, το ίδιο και της Άρτας, ενώ του Αγρινίου το 100%. Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΕΕ σημειώνει, πως «η ανταπόκριση των Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών όλης της χώρας στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ ήταν εντυπωσιακή, αφού η συμμετοχή των εμπόρων στο κλείσιμο των καταστημάτων τους έφθασε σε πρωτόγνωρα ποσοστά της τάξεως 80-90%».

Η ΕΣΕΕ συγχαίρει τους 273 Εμπορικούς Συλλόγους και τις 13 Ομοσπονδίες της σε όλη τη χώρα για τους επιμέρους σχεδιασμούς και την οργάνωση των κινητοποιήσεών τους σε τοπικό επίπεδο. «Ο εμπορικός κόσμος της χώρας έδειξε για ακόμη μία φορά την έντονη αντίδρασή του σε μία οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλά καταστήματα σε κλείσιμο και έχει φέρει την ελληνική αγορά σε πρωτοφανή δυσπραγία. Η ΕΣΕΕ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να διεκδικήσει τα αιτήματα του ελληνικού εμπορίου μέσα και στην επόμενη κρίσιμη περίοδο, εκκινώντας από τη σημερινή επιτυχή κινητοποίηση».

proinoslogos.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/25/2011 06:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Δυναμική η πορεία – Καθολική η απεργία προχθές και στα Γιάννενα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες