ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας: Για τη λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού.

Πρόσφατα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες ντροπής από την έφοδο λαθροκυνηγών στον Αμβρακικό και της αξίζουν συγχαρητήρια. Με αφορμή αυτό το διασυρμό, με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης, η Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας εκφράζει την άποψη πως για την αντιμετώπιση του φαινομένου, υπάρχουν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις:

1. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Απομόνωση των παραβατών. Πρόκειται για συμπεριφορά, που στρέφεται πρώτα-πρώτα κατά της τοπικής κοινωνίας, την οποία και κατασυκοφαντεί! Είναι καιρός για σοβαρή, πολυεπίπεδη παρέμβαση υπέρ της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής απασχόλησης, σε αντίθεση με αποσπασματικές, καιροσκοπικές χρηματοδοτήσεις, που δεν...
 συνδέονται με κανένα παραγόμενο αποτέλεσμα! Και αν υποτεθεί ότι το Κράτος δεν αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την περιφέρεια, η τοπική κοινωνία οφείλει να αναζητήσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει τα στοιχεία εκείνα που θα βελτιώσουν τη θέση της. Το περιβάλλον είναι ένα από αυτά.

2. ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Πρέπει να σταματήσουν οι φωνές όσων, με τη στάση ή τα λεγόμενά τους, έμμεσα ενθαρρύνουν την παρανομία. Απαιτείται η πάταξη ενός ιδιότυπου, τοπικής κλίμακας λαϊκισμού δημόσιων προσώπων, τα οποία εξωτερικεύουν συχνά «εμπρηστικές» δηλώσεις και στάσεις (καταγεγραμμένες από τα ΜΜΕ). Οι παραβάτες έτσι αποθρασύνονται! Τέτοιες δηλώσεις, αν μη τι άλλο, είναι ένδειξη ελλειμματικής (πολιτικής) παιδείας!

3. ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ. Το προϊόν της λαθροθηρίας πιθανώς μεταφέρεται, αποθηκεύεται, πωλείται, σερβίρεται, καταναλώνεται, άγνωστο (σε μας) που! Χωρίς κανένας υγειονομικός, κτηνιατρικός, λογιστικός κλπ έλεγχος, αν έχει γίνει, να έχει αποκαλύψει κάτι. Σε όλον αυτό τον κύκλο, δεν παραβιάζεται μόνο η νομοθεσία περί θήρας. Δεν αποκαλύπτεται μόνο η ανεπάρκεια πάταξης της λαθροθηρίας στον τόπο που συμβαίνει, αλλά πολύ περισσότερα!

4. ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η πολιτεία πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί τους αρμόδιους για τη φύλαξη και προστασία φορείς και υπηρεσίες, ως «φύλλο συκής». Πρέπει να αντιμετωπίσει επιτέλους σοβαρά τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που τους ταλανίζουν. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες διαπιστώσεις, ούτε για υποσχέσεις! Η πίεση προς τους βιότοπους και τα πουλιά έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις. Η νομοθεσία φαίνεται να ισχύει κυρίως στα χαρτιά. Οι αρμόδιοι φορείς χωρίς γενναία ενίσχυση, θα αδυνατούν να δώσουν λύσεις.

Καλούμε πολίτες και τοπικούς φορείς να δείξουν αντανακλαστικά! Καλούμε για άλλη μια φορά την πολιτεία να πράξει αυτά που οφείλει!

Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.
Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/24/2011 08:15:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας: Για τη λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες