ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Συνεδρίασε η Επιτροπή Επίβλεψης και Παραλαβής της μελέτης «Χωροθέτησης Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων».

Για το σύνολο των αποφάσεων-γνωμοδοτήσεων των αυτοδιοικητικών αρχών(α’ & β’ βαθμού), του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των άλλων φορέων που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση για το β’ παραδοτέο της μελέτης που αφορά την «Αξιολόγηση θέσεων για τη χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας ΑΣΑ Ηπείρου και του Χ.Υ.Τ.Υ.» ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Επίβλεψης και Παραλαβής της μελέτης στη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας(14/2/11) στην αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μετά από διαλογική συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη τα συμπεράσματα της διαβούλευσης και τα στοιχεία της μελέτης αποφάσισε, να παραλάβει το β’ παραδοτέο της μελέτης και να ζητήσει από τον ανάδοχο να προβεί άμεσα στην ...
εκπόνηση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Π.Π.Ε.) χωροθέτησης εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ήπειρο, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Γιατί, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μανταλόβας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Επιτροπή θεωρεί ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι επιβεβλημένη η άμεση χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή καθώς:

• Σύμφωνα με τη μελέτη είναι η προσφορότερη οικονομική επιλογή,
• Θα οδηγήσει στην άμεση περιβαλλοντική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και
• Θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στην περιβαλλοντική διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων στην Ήπειρο.
Επίσης, η Επιτροπή καλεί τον ανάδοχο να διερευνήσει ταυτόχρονα τη δυνατότητα χωροθέτησης ΧΥΤ υπολειμμάτων κατά προτίμηση στον ίδιο χώρο χωροθέτησης με την Μονάδα Επεξεργασίας απορριμμάτων ή στον πλησιέστερο σε αυτόν χώρο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής ο ανάδοχος κατά την εκπόνηση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα πρέπει:
1. Να αξιολογήσει και να λάβει υπόψη τις τεχνικές παρατηρήσεις και τις γνωμοδοτήσεις των φορέων που κατατέθηκαν στη φάση της διαβούλευσης.
2. Να προβεί στην ακριβή και ορθή εφαρμογή των κριτηρίων αποκλεισμού (π.χ. λατομικές περιοχές, Προεδρικά Διατάγματα με καθορισμένες χρήσεις γης κ.α.) όσον αφορά στην οριοθέτηση των ευρύτερων περιοχών χωροθέτησης του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων.
3. Να αποκλείσει ευρύτερες περιοχές χωροθέτησης εντός των οποίων υπήρξαν προγενέστερα αρνητικές γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών ως προς τη χωροθέτηση υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων.
4. Να προβεί στην εύρεση και νέων ευρύτερων περιοχών χωροθέτησης εντός των οποίων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν Γήπεδα χωροθέτησης της μονάδας Επεξεργασίας των Απορριμμάτων, υπακούοντας πάντα στα κριτήρια αποκλεισμού που τέθηκαν στην παρούσα φάση.
5. Στο πλαίσιο της πολυκριτηριακής ανάλυσης για την συγκριτική κατάταξη των θέσεων που θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ΠΠΕ, να ληφθεί υπόψη από τον Ανάδοχο στην εξέταση – αξιολόγηση του κριτηρίου «Οικονομικά Κριτήρια», υποκριτήριο «Κόστος μεταφοράς απορριμμάτων» και η χάραξη της Ιόνιας Οδού.
6. Να ζητήσει τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και ειδικότερα των δασικών, των εφοριών αρχαιοτήτων και της ΠΕΧΩ, πριν τη συγκριτική κατάταξη των θέσεων – γηπέδων που θα χωροθετηθεί η Μονάδα.. Ο χρόνος έκφρασης γνωμοδότησης από τις Υπηρεσίες θα αφαιρεθεί από το συμβατικό χρόνο εκπόνησης της ΠΠΕ. Και τέλος,
7. Να παρουσιάσει στην Επιτροπή όλες τις συγκεκριμένες θέσεις – γήπεδα που θα αξιολογήσει ο Ανάδοχος στο πλαίσιο της ΠΠΕ, πριν τη διαδικασία γνωμοδότησης και αξιολόγησης τους.

Να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, δύο μέλη της Επιτροπής επιφυλάσσονται ως προς την απόφαση έχοντας την άποψη ότι οι μελετητές πρέπει πρώτα να διερευνήσουν τη δυνατότητα χωροθέτησης και Χ.Υ.Τ.Υ. και στη συνέχεια να δοθεί εντολή για Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/15/2011 07:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Συνεδρίασε η Επιτροπή Επίβλεψης και Παραλαβής της μελέτης «Χωροθέτησης Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων»."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες