ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίστηκε η έκθεση για την αξιολόγηση της Οδηγίας για τις υπηρεσίες.

Στρασβούργο, 15 Φεβρουαρίου 2011
Υιοθετήθηκε σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της Οδηγίας για τις υπηρεσίες 2006/123/EK. Η εν λόγω Οδηγία έχει ως στόχο να ανοίξει την αγορά για τους παρόχους υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτοντας σε εφαρμογή την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας που συνιστά τη βάση για την κοινή αγορά.

Το κύριο ζήτημα της έκθεσης είναι η αξιολόγηση της εφαρμογής και της εγγραφής της Οδηγίας για τις υπηρεσίες στο εθνικό δίκαιο των κρατών μελών και η παρουσίαση περαιτέρω προτάσεων, ώστε να αντιμετωπίσουν τα κράτη τα βασικότερα προβλήματα στην εφαρμογή της Οδηγίας: η έλλειψη ενημέρωσης προς τις επιχειρήσεις για το τι ισχύει σε ...
κάθε κράτος μέλος, ο περιττός διοικητικός φόρτος και οι χρονοβόρες διαδικασίες, που εμποδίζουν σημαντικά τις διασυνοριακές συναλλαγές στον τομέα των υπηρεσιών και τη διαμόρφωση ισότιμων συνθηκών ανταγωνισμού. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι 11 τροπολογίες του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη, οι οποίες και συμπεριλήφθησαν στο τελικό κείμενο.

Πιο συγκεκριμένα με τις τροπολογίες του υποστήριξε:
· την εκπόνηση μελέτης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα πραγματικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της Οδηγίας για την απασχόληση εντός της ΕΕ,
· τη διαμόρφωση των Κέντρων Ενιαίας Εξυπηρέτησης σε πλήρεις πύλες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, επιτρέποντας την εξ' αποστάσεως διεκπεραίωση διαδικασιών και διατυπώσεων που πρέπει να ακολουθήσουν οι πάροχοι υπηρεσιών που επιθυμούν να ιδρύσουν επιχείρηση ή να παρέχουν διασυνοριακές υπηρεσίες,
· την παροχή πληροφοριών από τα κέντρα ενιαίας εξυπηρέτησης σχετικά με το εργατικό και το φορολογικό δίκαιο που ισχύει στα κράτη μέλη και αφορά τους παρόχους υπηρεσιών, καθώς και πληροφορίες που σχετίζονται με τη διασυνοριακή γλωσσική εξυπηρέτηση (παροχή πληροφοριών σε γλώσσες πέραν των εθνικών, ιδίως στις γλώσσες των γειτονικών χωρών), ώστε να ξεπεραστεί ο γλωσσικός σκόπελος που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι υπηρεσιών, γεγονός που θα οδηγήσει στην αύξηση των διασυνοριακών επενδύσεων,

· την ανάγκη να αναπτυχθούν δράσεις εκπαίδευσης των υπαλλήλων των εθνικών και περιφερειακών διοικήσεων που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει καλύτερη διοικητική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών.

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Κ. Πουπάκης ανέφερε ότι οι δραστηριότητες που καλύπτει η Οδηγία για τις υπηρεσίες συνιστούν αποφασιστικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας, καθώς αναλογούν στο 40% του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η εν λόγω Οδηγία θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα στις ΜΜΕ, να προσφέρουν στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Ωστόσο υπογράμμισε "για την ολοκλήρωση της αγοράς, την προώθηση της ανάπτυξης αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης θα πρέπει τα κράτη μέλη να επιταχύνουν την ολοκλήρωση της εφαρμογής της Οδηγίας και να προσαρμόσουν τυχόν ασάφειες της Οδηγίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων".

Κωνσταντίνος Πουπάκης Κ.Ο. ΕΛΚ
Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 11:16:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίστηκε η έκθεση για την αξιολόγηση της Οδηγίας για τις υπηρεσίες."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες