ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η "ΟΜΟΝΟΙΑ" για την απογραφή στην Αλβανία.

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», από την ίδρυση της, απαιτεί την ελεύθερη απογραφή του πληθυσμού στη Αλβανία ως ένα δικαίωμα των πολιτών, δηλώνοντας ελεύθερα τα στοιχεία της ταυτότητας τους αλλά και ως μια αναγκαιότητα και ένα χρήσιμο εργαλείο του κράτους για να εφαρμόσει τις βέλτιστες πολιτικές προς όφελος των πολιτών και των ομάδων που το αποτελούν.

Σε ανακοίνωση μας, πριν από ένα χρόνο (5 Φεβρουαρίου 2010), εκφράσαμε τον προβληματισμό για τις παραπλανητικές συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης, με τους αυτόκλητους «εκπροσώπους» του Αλβανικού έθνους να θέτουν διάφορα ψευτοδιλήμματα και για το γεγονός ότι ως εκπρόσωποι της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, δεν είχαμε λάβει ακόμα καμία πρόσκληση διαλόγου από το αρμόδιο υπουργείο και την διοργανώτρια αρχή. Μετά από ένα χρόνο, και λίγους μήνες πριν την...
 απογραφή, η μόνη εξέλιξη στη δημόσια διαβούλευση ήταν ότι στις τάξεις των πολέμιων του εγχειρήματος προστέθηκαν ανώτεροι κρατικοί παράγοντες.

Οι παρεμβάσεις του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης με στόχο τον εκβιασμό και την ποινικοποίηση της αλλαγής εθνικότητας πολιτών, πους τους είχε αφαιρεθεί αυτόβουλα ή βίαια από το κομουνιστικό καθεστώς, ξεπερνάει τις συνταγματικές του αρμοδιότητες ενώ η συμπεριφορά του ως χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας εκθέτει τη χώρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ως άμεσο προϊστάμενο του - και την Αλβανική Δικαιοσύνη.

Στην συνείδηση των πολιτών αλλά και στις εκθέσεις των διεθνών παρατηρητών, ο θεσμός της δικαιοσύνης είναι ο ποιο διεφθαρμένος και οι ενέργειες του κ. Σπαχίου δεν κάνουν τίποτα άλλα παρά να αποδεικνύουν, ότι συνεχίζει να προτιμά την εξυπηρέτηση του κατεστημένου και όχι την προσχηματική έστω εφαρμογή προχωρημένων αντιλήψεων περί ισονομίας και ισοπολιτείας για τα μέλη των Εθνικών μειονοτήτων. Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» εκφράζει την ανησυχία της για αυτά τα φαινόμενα, για την ανοχή της συντεταγμένης πολιτείας και για το γεγονός ότι δύο μήνες πριν την ορισμένη ημερομηνία έναρξης απογραφής δεν ανακοινώθηκε το τελικό ερωτηματολόγιο, ο τρόπος απογραφής και ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής.

Η πολιτική κρίση στη χώρα δεν μπορεί λειτουργήσει ως πρόσχημα και άλλοθι για αυτούς που επιθυμούν μια απογραφή για το θεαθήναι και την ικανοποίηση του διεθνή παράγοντα. Δηλώνουμε επίσης ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και σε ότι ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/24/2011 06:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η "ΟΜΟΝΟΙΑ" για την απογραφή στην Αλβανία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες