ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αναταράξεις για το «πωλητήριο»...

Κύμα αναταράξεων προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η εξαγγελθείσα πώληση δημόσιας περιουσίας. Η τρικυμία, μετά τη συνέντευξη της τρόικας, πήρε διαστάσεις και χθες με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα απαγορευθεί διά νόμου η πώληση δημόσιας γης. Υπό το βάρος των αντιδράσεων υπουργών, βουλευτών, αντιπολίτευσης και κοινής γνώμης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να απαγορευτεί διά νόμου η πώληση δημόσιας περιουσίας.

Ουσιαστικά κινήθηκε από το ένα άκρο στο άλλο, προκειμένου να διορθώσει τα λάθη που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, με αφετηρία τη συνέντευξη Τύπου της τρόικας την περασμένη Παρασκευή. Ουσιαστικά, για ακόμη μία φορά, προτίμησε να σηκώσει ο ίδιος το βάρος, παρά να το επιμερίσει στους υπουργούς του. Οι οποίοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να κρατήσουν το θέμα στη δημοσιότητα, παρά τις συνεχείς παραινέσεις από τους επιτελείς του...
 Μεγάρου Μαξίμου να ρίξουν τους τόνους. Σε κάθε περίπτωση, με τον νόμο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, ο οποίος θα αποκτήσει και συνταγματική κατοχύρωση, θα απαγορευτεί ρητά -και με μοναδική εξαίρεση να αποφασίσει διαφορετικά η Βουλή- η πώληση δημόσιας περιουσίας.

Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας για τη διά βίου μάθηση. «Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της», τόνισε, «επενδύει, αξιοποιεί, αλλά παράλληλα προστατεύει την περιουσία της, που δεν ανήκει σε κανέναν άλλον, παρά μόνο στους ίδιους τους πολίτες. Στις γενιές που έφυγαν και στις γενιές που έρχονται». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η πρωτοβουλία του αποτελεί έμπρακτη απάντηση «σε κάθε καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο, στο εσωτερικό και το εξωτερικό». «Οτι η δημόσια γη δεν πωλείται, ούτε μεταβιβάζεται, ούτε ανταλλάσσεται, όπως μπορεί να έγινε με το Βατοπέδι», προσέθεσε με νόημα.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι ο σχετικός νόμος θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και στην Αναθεώρηση που επίκειται, η πρόνοια του νόμου θα περιβληθεί και της συνταγματικής ισχύος. Μονάχα σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μόνο ύστερα από απόφαση της ίδιας της Βουλής, ακόμα και για μικρή ιδιοκτησία του Δημοσίου, θα μπορεί η κυβέρνηση να έχει το δικαίωμα να άρει αυτήν την απαγόρευση. Από το σημείο αυτό και μετά ο Γ. Παπανδρέου διεμήνυσε πως «πάγια θέση μας είναι -και το επαναλαμβάνω για όσους, εντός ή και εκτός Ελλάδας, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει- ότι ναι, θα αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία». «Θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη. Θα αξιοποιηθεί για την αποκλιμάκωση του χρέους. Θα αξιοποιηθεί για να αντισταθμίσει μέτρα, όπως της μείωσης μισθών και συντάξεων, αλλά κανείς μας να μη συγχέει τον όρο αξιοποίηση με τον όρο πώληση», ξεκαθάρισε.
Με αφορμή την υπόθεση της περιουσίας, ο Γ. Παπανδρέου έστειλε σειρά μηνυμάτων στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις σχέσεις μας με την τρόικα.
Επεσήμανε πως η χώρα μας, «παρά τις αντίθετες προφητείες, παρά τις σχεδόν ρατσιστικές αναλύσεις για το τι εστί Ελληνας», υλοποίησε με επιτυχία ένα από τα δυσκολότερα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που υπήρξε ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Νεοεκλεγμένη»
Σε μία έμμεση αναφορά στα εκλογικά σενάρια χαρακτήρισε την κυβέρνησή του «νεοεκλεγμένη», που φορτώθηκε ένα βαρύ χρέος από το παρελθόν, αλλά έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να απελευθερώσει την Ελλάδα. «Από τη μια αντιμετωπίζουμε το παρελθόν μας, πληρώνοντας τα σπασμένα, από την άλλη αλλάζουμε την Ελλάδα, για να εγγυηθούμε και το σήμερα και το αύριο», προσέθεσε. Με βάση αυτές τις θέσεις ο πρωθυπουργός ζήτησε σεβασμό και δήλωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να τιμήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του λαού.

Και χθες συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις στελεχών. «Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι στο ξεπούλημα, πενήντα δις ίσως, συνεντεύξεις της τρόικας όχι», δήλωσε στον «Real» ο Σ. Ξυνίδης. «Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο κ. Ρεν στην ουσία συμφώνησε με το διάβημα που έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Hταν ένα σοβαρότατο ατόπημα», σχολίασε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ethnos.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 01:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αναταράξεις για το «πωλητήριο»..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες