ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Έγινε χθες η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στα Γιάννενα.

Ιστορική στιγμή χθες για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αφού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τα Γιάννενα αφού οι μεταμοσχεύσεις είναι στην αιχμή της χειρουργικής και ενισχύουν την ιατρική σχολή δίνοντάς της γόητρο και ακτινοβολία.

Η χθεσινή, πρώτη αυτού του είδους επέμβαση, είναι έργο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων της Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΙ. Σε αυτή συμμετέχουν ο καθηγητής Χειρουργικής Μιχάλης Φατούρος, οι αναπληρωτές καθηγητές Μιχάλης Μήτσης (με ειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις νεφρού) και Γιώργος Γκλατζούνης (ειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις ήπατος) και ο καθηγητής Νεφρολογίας Κώστας Σιαμόπουλος. Η επέμβαση ήταν επιτυχής, κάτι που γέμισε με...
 χαρά τους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και την επιστημονική κοινότητα. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα απαρτίζεται και από γιατρούς χειρουργικής και νεφρολογικής κλινικής, αλλά και με συμμετοχή εργαστηρίων όπως το ανοσολογικό, βιοχημικό κ.λπ. Τέτοιες επιτυχίες όχι μόνο καταξιώνουν την Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων, αλλά εντάσσουν με ουσιαστικό τρόπο τα Γιάννενα στο ελληνικό και διευρωπαϊκό δίκτυο μεταμοσχεύσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συμμετέχει ήδη στο εθνικό δίκτυο μεταμοσχεύσεων με ζώνη ευθύνης τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα: από την Πάτρα, μέχρι τα όρια της Θεσσαλονίκης. Πράγματι για δέκα μέρες κάθε μήνα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ειδοποιείται για δυστυχήματα που συμβαίνουν στα όρια της ευθύνης του.

Η συγκεκριμένη μεταμόσχευση έχει μεγάλη σημασία για έναν ακόμη λόγο. Φανερώνει το βαθμό ετοιμότητας ενός ελληνικού νοσοκομείου ώστε να προβεί σε τέτοιες επεμβάσεις. Μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά σύνηθες το φαινόμενο τα Γιάννενα να ήταν σταθμός από όπου μεταφέρονταν τα μοσχεύματα στο εξωτερικό. Τώρα είναι ευχή όλων το Τμήμα Μεταμοσχεύσεων να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό το έργο του, ώστε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα ένα κέντρο μεταμοσχεύσεων.

Ηπειρωτικός Αγών


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/18/2011 09:36:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Έγινε χθες η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στα Γιάννενα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες