ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Συναντήθηκαν οι Πρυτάνεις με την Α. Διαμαντοπούλου, θετική διάθεση... χωρίς δεσμεύσεις.

Καμία ουσιαστική μεταβολή δεν σημειώθηκε στα θέματα που «χωρίζουν» τα πανεπιστήμια και δη των Ιωαννίνων από το υπουργείο Παιδείας κατά την τελευταία σύνοδο των πρυτάνεων, αλλά και τη συνάντηση που είχαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Αυτό που φαίνεται να αποκαθίσταται είναι η κακή επικοινωνιακή σχέση με το υπουργείο να επικαλείται θέματα τα οποία «διορθώθηκαν». Οι πρυτάνεις παραμένουν στις θέσεις τους και αρνούνται ότι το κείμενο δώδεκα σημείων του υπουργείου αποτελεί «κείμενο συμφωνίας» ενόψει του νέου νόμου-πλαίσιο, ο οποίος θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου. «Θα αντισταθούμε και θα επιμείνουμε για την εκπαίδευση των νέων» τόνισε χθες ο πρύτανης του...
 Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης στις δηλώσεις του σχετικά τόσο με τη σύνοδο, όσο και τη συνάντηση με την κα Διαμαντοπούλου στο περιθώριο των «Ελευθερίων». Η σύνοδος των πρυτάνεων πήρε θέση υπεράσπισης των πανεπιστημιακών θέσεων για το άσυλο, τις χρηματοδοτήσεις της σίτισης των φοιτητών καθώς και της εκλογής μελών, θέματα που έχουν «παγώσει». «Έχει μειωθεί το προσωπικό στα ΑΕΙ. 800 εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ καθυστερούν να διοριστούν» τόνισε ο κ. Αλμπάνης.

Για το άσυλο, συμπλήρωσε ότι «το υπάρχον νομικό πλαίσιο μας καλύπτει, η επίκληση ως πρόβλημα από πολιτικούς μάλλον καλύπτει τις δικές τους ευθύνες». Όσο για τα θέματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο πρύτανης τόνισε ότι η υπουργός έδειξε θετική σε θέματα που της έθεσαν οι πρυτανικές αρχές, χωρίς όμως να απαντήσει θετικά ή αρνητικά. Τα κυριότερα ζητήματα ήταν να αλλάξει το καθεστώς των εργολαβιών που κοστίζουν πολύ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (καθαρισμός, ιατρική περίθαλψη, φύλαξη κ.λπ) και να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες με δικούς του υπαλλήλους.

Επίσης, ο αντιπρύτανης Σάκης Λαγαρής έθεσε το θέμα των εργολαβιών στα έργα, ζητώντας να αλλάξει το σύστημα με τα «τιμολόγια Σουφλιά» που εκτοξεύουν το κόστος έως και 70%. Επίσης, η πρυτανεία ζήτησε να μπορεί να απασχολεί επ’ αμοιβή το πανεπιστήμιο φοιτητές του. Εκεί που υπάρχει αδιέξοδο είναι στο θέμα των διορισμών, καθώς το «ένας μπαίνει, πέντε φεύγουν» στο Δημόσιο, περιορίζει πολύ τις δυνατότητες.

Ηπειρωτικός Αγών

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/24/2011 08:47:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Συναντήθηκαν οι Πρυτάνεις με την Α. Διαμαντοπούλου, θετική διάθεση... χωρίς δεσμεύσεις."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες