Συναντήθηκαν οι Πρυτάνεις με την Α. Διαμαντοπούλου, θετική διάθεση... χωρίς δεσμεύσεις.
![]() |
Αυτό που φαίνεται να αποκαθίσταται είναι η κακή επικοινωνιακή σχέση με το υπουργείο να επικαλείται θέματα τα οποία «διορθώθηκαν». Οι πρυτάνεις παραμένουν στις θέσεις τους και αρνούνται ότι το κείμενο δώδεκα σημείων του υπουργείου αποτελεί «κείμενο συμφωνίας» ενόψει του νέου νόμου-πλαίσιο, ο οποίος θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου. «Θα αντισταθούμε και θα επιμείνουμε για την εκπαίδευση των νέων» τόνισε χθες ο πρύτανης του...
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης στις δηλώσεις του σχετικά τόσο με τη σύνοδο, όσο και τη συνάντηση με την κα Διαμαντοπούλου στο περιθώριο των «Ελευθερίων». Η σύνοδος των πρυτάνεων πήρε θέση υπεράσπισης των πανεπιστημιακών θέσεων για το άσυλο, τις χρηματοδοτήσεις της σίτισης των φοιτητών καθώς και της εκλογής μελών, θέματα που έχουν «παγώσει». «Έχει μειωθεί το προσωπικό στα ΑΕΙ. 800 εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ καθυστερούν να διοριστούν» τόνισε ο κ. Αλμπάνης.
Για το άσυλο, συμπλήρωσε ότι «το υπάρχον νομικό πλαίσιο μας καλύπτει, η επίκληση ως πρόβλημα από πολιτικούς μάλλον καλύπτει τις δικές τους ευθύνες». Όσο για τα θέματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο πρύτανης τόνισε ότι η υπουργός έδειξε θετική σε θέματα που της έθεσαν οι πρυτανικές αρχές, χωρίς όμως να απαντήσει θετικά ή αρνητικά. Τα κυριότερα ζητήματα ήταν να αλλάξει το καθεστώς των εργολαβιών που κοστίζουν πολύ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (καθαρισμός, ιατρική περίθαλψη, φύλαξη κ.λπ) και να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες με δικούς του υπαλλήλους.
Επίσης, ο αντιπρύτανης Σάκης Λαγαρής έθεσε το θέμα των εργολαβιών στα έργα, ζητώντας να αλλάξει το σύστημα με τα «τιμολόγια Σουφλιά» που εκτοξεύουν το κόστος έως και 70%. Επίσης, η πρυτανεία ζήτησε να μπορεί να απασχολεί επ’ αμοιβή το πανεπιστήμιο φοιτητές του. Εκεί που υπάρχει αδιέξοδο είναι στο θέμα των διορισμών, καθώς το «ένας μπαίνει, πέντε φεύγουν» στο Δημόσιο, περιορίζει πολύ τις δυνατότητες.
Ηπειρωτικός Αγών