ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ανακοίνωση της Περιφέρειας για "Ήπειρος ΑΕ"-"ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ".

Επί μέρες οι σύμβουλοι της Π.Ε. Πρέβεζας της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» επιχειρούν να μετατρέψουν σε κεντρικό ζήτημα της αντιπολιτευτικής τους τακτικής το θέμα της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.».

Θα το αντιμετωπίζαμε ως μια επίδειξη, ακραίας, στείρας και ανούσιας τοπικιστικής λογικής, αν τις θέσεις τους δεν τις συμμερίζεται, όπως προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση στο σύνολο της η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».  Το γεγονός αυτό μας προκαλεί απορία για τα πραγματικά αίτια της επιχειρούμενης αμφισβήτησης του ρόλου της Αναπτυξιακής Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι ενώ εκφράζονται, δήθεν ανησυχίες για το μέλλον της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. από την...
 μετατροπή της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» σε Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας- που ειρήσθω εν παρόδω συνεργάζονται απρόσκοπτα και επιτυχημένα επί δύο σχεδόν δεκαετίες- από τους ίδιους, δεν έχει εκφραστεί ο παραμικρός προβληματισμός για άλλες εταιρίες, που αν και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, επιχειρούν να δράσουν ανταγωνιστικά σε βάρος των δύο εταιριών που ανήκουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που και οι ίδιοι υπηρετούν.

Δεν γνωρίζουμε που αποβλέπει η πρόκληση σύγχυσης που επιχειρείται. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει όλοι να τοποθετηθούν: Έπρεπε ναι ή όχι να έχει μία Αναπτυξιακή Εταιρία η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ο Νόμος ορίζει; Και αν ναι, η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» πληροί ναι ή όχι τις προϋποθέσεις για την μετεξέλιξή της σε περιφερειακή αναπτυξιακή εταιρία;

Επειδή ενδεχομένως ορισμένοι να μην έχουν αντιληφθεί ακόμη τα πραγματικά δεδομένα, επαναλαμβάνουμε ότι η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ήταν η μόνη Αναπτυξιακή Επιχείρηση που συγκέντρωνε τις προϋποθέσεις που έθετε ο Νόμος του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για τη μετατροπή της ως Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Ήταν η μόνη στην οποία η Περιφέρεια κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου. Διαθέτει άρτιο επιστημονικό δυναμικό και την απαραίτητη πιστοποίηση. Είναι δε και η αρχαιότερη εν λειτουργία σήμερα Αναπτυξιακή Εταιρία Ο.Τ.Α. στην Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει με την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε., τόσο επί προηγούμενης, όσο και επί τωρινής διοίκησης στενές σχέσεις συνεργασίας, στο πλαίσιο προώθησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το LEADER, το INTERREG, τα ΟΠΑΑΧ, το Δίκτυο Γυναικών Ηπείρου. Κάτι άλλωστε που γνωρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Πρέβεζας και επί χρόνια Διευθυντής της ΕΤΑΝΑΜ κ. Κ. Αρβανίτης. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και σήμερα με την κατάθεση κοινής πρότασης στα ΟΠΑΑΧ, με πρόσθετο μάλιστα στοιχείο ότι είναι πιστοποιημένες για την ανάληψη ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας, όπως έχει αναφέρει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προτίθεται να συνεχίσει τη συνεργασία αυτή και στο μέλλον. Στις προθέσεις της είναι να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.- στην οποία η συμμετοχή της είναι μειοψηφική και άρα δεν μπορεί από μόνη της η Περιφέρεια να λάβει αποφάσεις – όπως αυτή καλύπτει σε συνεργασία με την ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε, αλλά με σεβασμό στον ανεξάρτητο ρόλο της, τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας. Πέραν αυτού η θέση και η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι να υπάρξει συνεργασία με όλες τις εταιρίες που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με γνώμονα αυτό άλλωστε έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση συνεργασίας προς κάθε αναπτυξιακή εταιρία της Ηπείρου, χωρίς να απεμπολεί σε καμία όμως περίπτωση το ρόλο τον οποίο πρέπει να διαδραματίσουν οι δύο αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρίες Ο.Τ.Α. στις οποίες έχει συμμετοχή η Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/18/2011 06:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ανακοίνωση της Περιφέρειας για "Ήπειρος ΑΕ"-"ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες