ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ποιον δρόμο μαθαίνουμε στα παιδιά μας ; Ποια διαπαιδαγώγηση δίνουμε, του Θεού, την δική μας, η ένα ανακάτεμα και των δύο;

Υπάρχει κατηγορία γονέων που τα απωθημένα τους τα πυροβολούν στα παιδιά , κάτι σαν σάκο του μποξ. Η αντίληψη των περισσοτέρων γονέων είναι να κάνουν τα παιδιά τους σαν τους ίδιους αντί να τα αναθρέψουν καλύτερα από αυτούς ή κατ' εικόνα του Θεού. Στην διαπαιδαγώγηση δυστυχώς η κοινωνική διαμόρφωση και η κοσμική αντίληψη παίζουν καθοριστικό ρόλο ενώ δεν θα έπρεπε.

Ακους γονείς να λένε οτι θέλουν να περάσουν τα παιδιά τους και να γευτούν την ζωή οπως και εκείνοι, υπάρχουν όμως δύο ερωτήματα: Τα παιδιά τα ρωτήσατε; το να γευτείς την ζωή ποια μορφή ποσοτικοποίησης και ουσίας έχει η λέξη ; Αν μας πει το παιδί οτι θέλει να αγωνιστεί πνευματικά ή για παράδειγμα να νηστέψει να προσευχηθεί η να πάει εκκλησία καποιοι το κοροιδεύουν αλλά αν μας πει οτι τα έσπασε στα μπουζούκια νιώθουμε υπερήφανοι. Μάλλον δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Θέλουμε παιδιά κομένα και ραμμένα στα μέτρα μας και όχι με κατα Θεου ουσία και μετά αναρωτιώμαστε γιατί ...
το παιδί έπεσε στα ναρκωτικά η σε άλλους δρόμους σκοτεινούς. Δεν είναι σωστό να βρίζουμε , να ισοπεδώνουμε την προσωπικότητα των παιδιών και πόσο μάλιστα όταν αυτό γίνεται δημόσια για να δοξάσουμε την ισχύ της γονεϊκή μας εξουσίας. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη από την απροϋπόθετη αγάπη μας και η καθοδήγηση σε αυτά πρέπει να έχει πνευματικά θεμέλια και όχι κοσμικά αλλιώς υπάρχει κίνδυνος εσωτερικού εκτροχιασμού των παιδιών και δημιουργία πληγών που θα έχει καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή τους.

Μπορεί μάλιστα αυτή η κακή μας συμπεριφορά να φωλιάσει μέσα στα παιδιά και να μετατραπεί σε οργή που οταν μεγαλώσουν θα ξεσπάσει εναντίον μας ή άλλων ανθρώπων για αυτό χρειάζεται προσοχή διάκριση και πανω απ'ολα διπαιδαγώγηση με προσευχή. Τα λάθη μας χωρίς διόρθωση μετάνοια και ταπείνωση μπορεί να γεννήσουν μέσα στην καρδιά των παιδιών μικρούς τυράννους που αργότερα στην ζωή τους ίσως γίνουν θύτες η θύματα μιας κατάστασης ανάλογα με την προσωπικότητα τους. Δεν μπορείς να διδάξει το παιδί σου μια νουθεσία όταν δεν την έχεις κατακτήσει. Το παιδί λαμβάνει περισσότερα απο την εικόνα και την στάση μας παρά από λόγια και θεωρείες. Σε διάφορες διαμάχες με τα παιδιά μας κάνουμε το λάθος να θέτουμε σαν αίτιο αγάπης την υλική προσφορά μας προς αυτά αδιαφορώντας για τις πνευματικές νουθεσίες και αγνοώντας στο ότι “η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής”.

Μαλώνουμε το παίδι μας ότι πέφτει σε ολίσθημα έλλειψης σεβασμού προς εμάς χωρίς όμως εμείς να το σεβόμαστε και να αδιαφορούμε να το πλησιάσουμε. Η πατρότητα δεν είναι σχέση απόστασης και διαμάχης αλλά σύγκλισης και εναγκαλισμού. Πόσες φορές όμως το πράττουμε αυτό; Αναρωτηθήκαμε ποτέ αν κάναμε κάποιο λάθος ; ρωτήσαμε το παιδί μας για αυτό ; Ναι ρωτήσαμε το παιδί αν δικές μας λάθος κινήσεις και συμπεριφορές φέρνουν το σκοτάδι στην σχέση μαζί του και όχι το φώς ; Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την παιδαγωγική σχέση γονέων-παιδιών αναφέρει: 4527. Όταν προτρέπουμε τα παιδιά να υπακούουν στους γονείς τους, επικαλούμενοι το Δεκάλογο που λέει: «Να σέβεσαι και να τιμάς τον πατέρα σου και την μητέρα σου», μας απαντούν, Πες και την συνέχεια, ότι: «Και σεις οι γονείς μην εξοργίζετε τα παιδιά σας»…

Ούτε να απαιτούμε από τους άλλους την εφαρμογή των εντολών που τους δόθηκαν, όταν εμείς οι ίδιοι κατηγορούμαστε για τις παραλείψεις μας. Επεξεργαζόμαστε την συμπεριφορά μας προς τα παιδιά η απλά επειδή έχουμε την τεμπέλα του γονέα έχουμε και το αλάθητο ; και όταν βρίσκουμε το λάθος ; μετανοούμε; βελτιωνόμαστε ; η απλά η διαπίστωση του αρκεί για να προχωρήσουμε; Παλεύουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα, να πάνε πανεπιστήμιο, να κάνουν καλό γάμο αλλά για την ψυχή τους ούτε κουβέντα. Να κάνουμε τα παιδιά μας πνευματικούς αγωνιστές και όχι κοσμικές μαριονέτες.

Ο θάνατος μπορεί να είναι κοντά και εκπτώσεις σε τέτοια θέματα καλό είναι να μην γίνονται. Καλό είναι με διάκριση να μάθουμε στα παιδιά ότι η κοσμικότητα είναι εργαλείο που χρειάζεται σωστή διαχείριση και όχι αυτοσκοπός για δοξασία. Η οδός του Κύριου μας περιμένει φωταγωγημένη να την διασχίσουμε με σύμμαχο την αγάπη Του και τις συμβουλές Του. Να μαθουμε να αντινοβολουμε φως Χριστού στα παιδιά και εκτός απο λόγια να είμαστε πράξη.

 Μην ξεχνάμε το παιδί δεν είναι δικό μας αλλά του Θεού, εμείς απλά είμαστε συνοδοιπόροι ώστε να Τον πλησιάσει.

Aπό το lock-heart

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/23/2011 04:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ποιον δρόμο μαθαίνουμε στα παιδιά μας ; Ποια διαπαιδαγώγηση δίνουμε, του Θεού, την δική μας, η ένα ανακάτεμα και των δύο;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες