ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κυρά Κούλα, βάστα γερά! Με τσαμπουκά.

Γράφει η Ελένη Συρίβελη. (Τί και πώς).
Βρέχει μια ψιλή βροχή έξω από το παράθυρό μου, σαν κάποιος -από τους πολλούς που το δικαιούνται- να κλαίει επίμονα και μιζέρικα, με τον τρόπο που κλαις όταν δεν σου έχουν απομείνει αντιστάσεις, όταν έχεις αποκάμει. Σέρνεται μια κούραση παντού, μια παραίτηση, ένα δάκρυ απρόθυμο να ξοδευτεί, τα χέρια κρέμονται άνεργα, σε στάση απώλειας προορισμού. Να μουτζώσουν; Τό έχουν ήδη κάνει και πίσω γύρισαν τα φάσκελα. Να χειροκροτήσουν; Οπωσδήποτε όχι. Να δεθούν σε απελπισία; Κουράστηκαν. εδώ και καιρό. σ'αυτή τη θέση.....

Ενα γύρω, μια πατρίδα κρυμμένη πίσω από προικώα δαντελωτά κουρτινάκια καταπονημένη από ξένους και δικούς, φυλάει τα θυμητάρια της σε εικονίσματα που δεν φτάνουν οι εξουσίες και οι "σωτήρες". Το πρωί βρήκα στο δρόμο την Ντίνα και μου έλεγε πως η μάνα της, η κυρα Κούλα, στα ενενήντα πέντε της φτιάχνει πίτες, φασουλάδα μαγειρεύει με το σημερινό κρύο, πίνει καφέ τα απογεύματα με τις γειτόνισσες και αναθάρρησα. Είπα πως κάπου εκεί έχει σωθεί λίγη από την..
 πατρίδα που μας ανέστησε, πως όσο επιμένει η κυρα Κούλα έχουμε κι εμείς μαζί της ελπίδα. Γιατί η κάθε κυρα Κούλα, είναι η τάξη των πραγμάτων...... Είναι οι Θερμοπύλες της αθωότητας των θεσμίων που φυλάγονται όταν το απόγευμα χτυπά εσπερινός και το πρωί όρθρος, όταν στη φασολάδα βάζεις πιπεριά, όταν ντρέπεσαι για την κατάντια μας, όταν αγανακτείς για τους Βερέμηδες και τους άλλους πουλημένους, όταν τρελαίνεσαι με τα ψέμματα που σου λένε για να ξεπουλήσουν το χώμα, που εσύ ξέρεις πως σου ανήκει -ως γη πατρώα και ως δικαιωματικός χώρος ταφής-,όταν θλίβεσαι βαθιά και ματωμένα, για τις σιωπές αυτών που μοστράρονται ως πνευματική ηγεσία και δεν είναι παρά μικροπωλητές εθνικών ονείρων -δίκην σουβλακίων αρεστών στους πειναλέους δόξης, ευρωαφεντάδες- .

 Προοδευτικοί, λέει....Την τύφλα τους, που θάλεγε και η γιαγιά μου. Γιατί τί είναι πρόοδος βρε; Nα φοβούνται οι Ελληνες να κυκλοφορήσουν από το κάθε καρυδιάς καρύδι που μαζέψατε και τώρα δεν ξέρετε τί να το κάνετε; Είναι πρόοδος να παρουσιάζετε την ανικανότητά σας να αντισταθείτε στους Τροϊκάνους και τους άλλους αλήτες, ως ψυχοπονιά και εθνικό συμφέρον; Είναι πρόοδος να τα βάζετε με τον Χριστό και τον Κολοκοτρώνη που σας εξασφάλισαν πατρίδα για να πατάτε και να διαπράττετε τις λαμογιές σας, πατρίδα να ξεπουλάτε και πατρίδα Παραδείσου, αν ποτέ πείτε "ήμαρτον"; Είναι πρόοδος να τρώτε τον άμπακο και όταν σας λένε για τον κλεμμένο κόπο του κοσμάκη, να αερολογείτε περί...δημοκρατίας; Περίσσεψε το θράσος, πλεόνασε η ξετσιπωσιά...... Μόνη η κυρα Κούλα επιμένει, όπως ήξερε, δίχως να το φαντάζεται πως είναι ηρωίδα, πως από τις κινήσεις της κρεμιέται η εναπομείνασα αξιοπρέπεια, όμοια με τον τρόπο που απαγγιάζουν τα βρεγμένα γατιά, την ώρα της μεγάλης νεροποντής....

Εκεί στο γιατάκι της, με τις μυρωδιές του αρτου του επιουσίου και την ευωδία των επιούσιων κινήσεων, αναπαύεται η κουρελιασμένη πατρίδα και αθέατοι κυκλοφορούν Κολοκοτρωνέοι και Μακρυγιαννέοι την ώρα που αυτή, κρυφά, τραβά μια τζούρα τσιγάρου, στον απογευματινό καφέ... Πού αλλού να πάνε οι ήρωες; Ποιόν δρόμο δεν τους έκοψαν, ποιά ντροπή δεν τους φόρτωσαν; Καμιά φορά, στον ύπνο μου, ακούω κόκαλα να θορυβούν σε τάφους και λέω "πάλι δεν βολεύεται ο στρατηγός" και ανακάθομαι και κλαίω ως το ξημέρωμα και ξυπνητή ονειρεύομαι τ'Ανάπλι μιας παλιάς εκδρομής και την φυλακή του στρατηγού που, τελικά, δεν άδειασε ποτέ.... Φυλακές παντού. Για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, τους ψιλομπαγάσηδες που μπορεί να κλέψουν στην "ξερή" ή στο "πλακωτό" και ως εκεί η παρανομία και η "μαγκιά".

Για κείνους που κλέβουν ανάσες, προοπτικές, αλήθεια, όνειρα, πατρίδα και χρήμα βεβαίως, δεν υπάρχουν κάγκελα, δεν υπάρχει τιμωρία, δεν υπάρχει έγκλημα! Το μόνο έγκλημα σ' αυτή τη χώρα είναι να θέλεις να ζήσεις και να πεθάνεις σαν Ελληνας..... Γιαυτό σου λέω κυρα Κούλα βάστα γερά....... Για νάχει κάπου να πηγαίνει η Ελλάδα όταν απελπίζεται και όταν βρέχει, όπως σήμερα, αυτό το ψιλόβροχο του υπόγειου παράπονου και της αδικεμένης οδύνης.....

Το είδαμε στο  Κλασσικοπερίπτωση
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/21/2011 02:04:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Κυρά Κούλα, βάστα γερά! Με τσαμπουκά."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες