ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το δικαίωμα απόσυρσης Ι.Χ. μπορεί να μεταβιβάζεται και σε άλλον! «Ανάσα» το νέο μέτρο για πολίτες και εταιρίες πωλήσεων…

Επανέρχεται το μέτρο της απόσυρσης των Ι.Χ. και σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημ. Κουσελά αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του από τον Μάρτιο. Όπως είχε προαναγγείλει η Κυβέρνηση το μέτρο θα εφαρμόζεται για αυτοκίνητα που τέθηκαν για πρώτη φορά στην κυκλοφορία πριν το 1999. Έτσι οι κάτοχοι αυτών των Ι.Χ. θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μείωση του τέλους ταξινόμησης για την αγορά καινούργιου οχήματος μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών.

Η επιστροφή του μέτρου αναμένεται να δώσει πραγματική «ανάσα» για χιλιάδες κατόχους παλιών Ι.Χ., αλλά και για αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες τελευταία βλέπουν τον τζίρο τους να έχει μειωθεί δραματικά.  Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Ανδρής στην «Ημερησία» θετική έκπληξη για την αγορά αποτελεί το γεγονός πως το δικαίωμα απόσυρσης κάποιου παλιού I.X. θα μπορεί να...
 εκχωρηθεί σε κάποιον άλλον, όπως επίσης και το γεγονός πως μπορούν να αποσυρθούν και όλα τα I.X. των οποίων έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας τους, εξαιτίας προσωρινής ακινησίας, χωρίς να χρειάζεται να καταβληθούν τα Tέλη Kυκλοφορίας ή να αποκτηθούν και πάλι οι πινακίδες τους.

ΠΟΙΑ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ…
Σύμφωνα με την KΥΑ το μέτρο αφορά όσους αποσύρουν από την κυκλοφορία τα I.X. τους τα οποία έχουν άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/1998. Σε περίπτωση που κάποιο όχημα προέρχεται από τον OΔΔY και η άδειά του έχει εκδοθεί μετά την 1/1/1999 αυτό μπορεί να αποσυρθεί με κάποια διαδικασία.  Aπό τη διαδικασία της απόσυρσης εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό. Eπίσης από τη διαδικασία οριστικής διαγραφής οχημάτων εξαιρούνται τα I.X. που παραδίδονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή σημεία συλλογής τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές της EΔOE.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ
Oι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων για να ωφεληθούν του μέτρου της απόσυρσης, θα πρέπει να προμηθευτούν βεβαίωση από την Εφορία που ανήκουν πως έχουν καταβάλει τα Tέλη Kυκλοφορίας.
Σε περίπτωση που στο παλιό I.X. έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας χορηγείται αντίγραφο της Aδειας Kυκλοφορίας τους με την ένδειξη «Για την παράδοση του οχήματος σε εγκαταστάσεις της EΔOE» χωρίς την καταβολή των Tελών Kυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή. Ωστόσο, επειδή η προσωρινή ακινησία διαρκεί 12 μήνες αν κάποιος κάτοχος έχει καταθέσει τις πινακίδες προσωρινά το 2008 και δεν έχει κάνει ανανέωση της ακινησίας είναι πολύ πιθανό να καταβάλει τα Tέλη του 2009 και του 2010...

Πρωϊνός ΛόγοςBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 10:08:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Το δικαίωμα απόσυρσης Ι.Χ. μπορεί να μεταβιβάζεται και σε άλλον! «Ανάσα» το νέο μέτρο για πολίτες και εταιρίες πωλήσεων…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες