ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πεδίο μάχης λιμάνι Ηγουμενίτσας και Εγνατία... Με τους μετανάστες που κάνουν «ντου» σε φορτηγά!

Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται πλέον καθημερινά, αλλά κατά βάση Τρίτη και Κυριακή, γύρω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αλλά και στα πρώτα χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού, με τις...ομηρικές πραγματικά μάχες που διεξάγονται, μεταξύ μεταναστών από τη μία, που προσπαθούν να μπουν παράνομα σε φορτηγά με προορισμό την Ιταλία και από την άλλη, Αστυνομίας λιμενικού και φορτηγατζήδων, που προσπαθούν να το αποτρέψουν.

Οι...μάχες κορυφώνονται Τρίτη και Κυριακή, λόγω του μεγάλου αριθμού των φορτηγών που φτάνουν τις συγκεκριμένες ημέρες στην Ηγουμενίτσα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη κ. Ράπτη, την περασμένη Τρίτη, υπήρξε σκέψη για το κλείσιμο για λίγη ώρα του λιμανιού της πόλης, έως ότου ομαλοποιηθούν τα πράγματα, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Ενώ κλήθηκαν και Αστυνομικές Δυνάμεις από τους Φιλιάτες, αφού...
 πρόκειται για ομάδες 100 και πλέον μεταναστών και ο καθένας μπορεί να φανταστεί το βαθμό δυσκολίας για την αντιμετώπιση.

Χθες μάλιστα έγινε στον ΟΛΗΓ, σύσκεψη, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μίαρη, του Κεντρικού Λιμενάρχη και λοιπών παραγόντων, με σκοπό την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Ομαδικές ...έφοδοι και ζημιές στα φορτηγά
Η κατάσταση εκτραχύνεται, και από τύχη δε υπήρξαν τραυματισμοί την Τρίτη.
Όταν οι πέτρες αποτελούν το κύριο... όπλο των μεταναστών υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σωματικής ακεραιότητας των οδηγών των φορτηγών και των αστυνομικών και λιμενικών. Κάθε ημέρα σχεδόν, οι μάχες είναι σώμα με σώμα, αφού οι φορτηγατζήδες, η Αστυνομία, μαζί με τους λιμενικούς, χρειάζεται να υπερβάλουν εαυτόν για να αποτρέψουν είσοδο στα φορτηγά.

Πρόκειται για ομαδικά «ντου» των μεταναστών, 100 και πλέον άτομα σε πολλές των περιπτώσεων, που μόνο εύκολο δεν είναι να αντιμετωπιστούν, αφού ζητούμενο είναι και το να μην τραυματιστούν. Οι οδηγοί φτάνοντας στην Ηγουμενίτσα και στα τελευταία χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού, αντικρίζουν ολόκληρους...στρατούς αλλοδαπών που μοναδικό στόχο έχουν τα φορτηγά τους. Και κανείς δε γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Την Τρίτη μάλιστα ουκ ολίγα φορτηγά υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, με πολλούς οδηγούς να δηλώνουν ότι «θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας».

Τι δηλώνουν Αστυνομικός Διευθυντής και Κεντρικός Λιμενάρχης
«Κάθε Τρίτη και Κυριακή φτάνουμε στο έσχατο σημείο. Καθημερινά έχουμε συμπλοκές, αλλά τις δύο αυτές ημέρες η κατάσταση ξεφεύγει», δηλώνει ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Μίαρης. «Διεξάγονται μάχες τόσο πέριξ της Εγνατίας, όσο και εκτός λιμανιού, αφού τεράστιες ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται πάνω στον αυτοκινητόδρομο με σκοπό όταν κόψουν ταχύτητα τα φορτηγά, εκείνοι να επιχειρήσουν την είσοδό τους σε αυτά», σημειώνει ο κ. Μίαρης. Ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Σταμάτης Ράπτης, επισημαίνει: «Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Οι μετανάστες έχουν αποθρασυνθεί». Το χαρακτηριστικό, όπως ο ίδιος λέει είναι ότι «την Τρίτη σκεφτήκαμε ακόμη και το κλείσιμο των πυλών του λιμανιού για κάποια ώρα, χωρίς τελικά να προχωρήσουμε».

Θα κάνει παράσταση στα υπουργεία ο Περιφερειάρχης
Κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί φορτηγών από τις...εφόδους των μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χθεσινή συνάντηση του με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών. Ο κ. Καχριμάνης και υποσχέθηκε να κάνει παράσταση στα αρμόδια υπουργεία.

Όπως ανέφεραν, αλλά και όπως επισημαίνουν σε υπόμνημα που κατέθεσαν, «είναι γνωστά τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο λιμένα της Ηγουμενίτσας και εξακολουθούν να διαδραματίζονται με θύματα μέλη μας. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες διεθνών μεταφορών δεχόμαστε από εξαγριωμένους μετανάστες επιθέσεις στα φορτηγά αυτοκίνητά μας, με λοστούς, ξύλα ή και μαχαίρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των οδηγών και την πρόκληση υλικών ζημιών στα αυτοκίνητά μας». Οι οδηγοί πρόσθεσαν ότι, όταν συλλαμβάνονται οι μετανάστες ακολουθεί κατά κανόνα και η κατάσχεση του φορτηγού.

Ο Περιφερειάρχης συζήτησε και με το Δήμαρχο Γιώργο Κάτσινο τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, γνωρίζοντας του, ότι είναι στη διάθεσή του σκηνικό υλικό αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την συνδρομή του Δήμου σε οτιδήποτε απαιτηθεί.

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα συζητήθηκε εκτενώς στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς να προκύψει κάποια λύση, δεδομένου ότι πρόκειται για ζήτημα που πρωτίστως έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα η κυβέρνηση και μόνο παρεμβάσεις για την διαβίωση αυτών των ανθρώπων μπορούν να γίνουν τοπικά.

Νέοι Αγώνες ΗπείρουBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/18/2011 09:46:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Πεδίο μάχης λιμάνι Ηγουμενίτσας και Εγνατία... Με τους μετανάστες που κάνουν «ντου» σε φορτηγά!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες