ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αμφισβητεί κανείς την "υπόθεση" Βαριοπούλα;

Το 10% των ανώτατων αξιωματικών κρατούμενοι. Στα πλαίσια της δίκης της υπόθεσης Βαριοπούλα σχεδόν το 10% των ανώτατων αξιωματικών στρατού και ναυτικού συνελήφθησαν. Από τους συλληφθέντες ανώτατους αξιωματικούς οι 15 είναι του Στρατού Ξηράς και της Αεροπορίας και 12 είναι του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι υπηρετούνε σε κρίσιμα πόστα των Τ.Ε.Δ. Οι αξιωματικοί αυτοί και το πόστο που είχαν στο σχέδιο Βαριοπούλα περιγράφονται στο κατηγορητήριο ως εξής :

1. Αντιστράτηγος M. Korkut Özarslan : Διοικητής 8ου Σώματος. Αποτελεί το νούμερο 6 στην λίστα των υπόπτων του κατηγορητηρίου της υπόθεσης Βαριοπούλα. Στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα θα τοποθετούνταν Διοικητής της 1ης Στρατιάς.
2. Αντιστράτηγος Yurdaer Olcan : Υποδιοικητής Ακαδημίας Πολέμου. Στα πλαίσια υποκλοπών ης υπόθεσης ακούγεται να προτείνει μια νέα κρίση τύπου Ιμίων. Ακούγεται να λέει : ¨Προτείνω χάριν της εθνικής ενότητος, σχέδιο σύγκρουσης χαμηλής έντασης ενάντια στην Ελλάδα¨
3. Αντιναύαρχος...
 Mehmet Otuzbiroğlu : Διοικητής Βόρ. Θαλάσ. Τομέα
.4. Αντιναύαρχος Kadir Sagdic : Διοικητής Νότ. Θαλάσ. Τομέα
5. Αντιστράτηγος Αyhan Tas: Δκτής 15ου Σώματος (Άδανα). Έκανε την παρουσίαση στο σεμινάριο που έγινε στην 1η Στρατιά. Με βάση το κατηγορητήριο, στα πλαίσια της κατανομής καθηκόντων της Βαριοπούλας, είχε ευθύνη για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία, τον συντονισμό και την εκτέλεση και για αυτό φέρεται να είχε ετοιμάσει και λίστα προσωπικού που θα υπηρετούσαν μετά το πραξικόπημα.

6. Υποστράτηγος Gürbüz Kaya .( Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την κυβέρνηση). Στα στοιχεία της Βαριοπούλας αναδεικνύεται ανάμεσα σε αυτούς που ¨υποστηρίζουν πλήρως την χούντα¨. Κατηγορούμενος και για την υπόθεση των ναρκών που έσκασαν στη Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι και αργότερα αποδείχτηκε ότι ανήκαν στις Τ.Ε.Δ. Αυτός ήταν που είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό όταν εκείνος είχε επισκεφτεί το στρατόπεδο Τεκελί στο οποίο είχαν επιτεθεί οι ΠΚΚδες.
7. Υποστράτηγος Hasan Fehmi Canan : Διοικητής Σχολών και Εκπσεως Εφοδιασμού. Το όνομα του αναφέρεται στην λίστα του ¨υπηρετούντος προσωπικού¨ της Βαριοπούλας.
8. Υποστράτηγος Salim Erkal Bektaş :Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων και Αξιολογήσεων. Στο κατηγορητήριο φέρεται να είναι υπεύθυνος για τις ¨τοποθετήσεις προσωπικού¨.

9. Υποστράτηγος Ahmet Yavuz : Επιτελάρχης Ακαδ. Πολέμου. Μια από τις 24 υπογραφές ανώτατων αξιωματικών που υπάρχουν στο σχέδιο Βαριοπούλα. Στην λίστα αξιολόγησης στήριξης της χούντας υπάρχει δίπλα ο βαθμός 3+.
10. Υποστράτηγος Halil Helvacıoğlu – (Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την κυβέρνηση) Στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα αναφέρεται ως ¨Διευθυντής πληροφοριών¨.
11. Υποστράτηγος Bekir Memiş : Διοικητής Μονάδας ΔΜ Τ/ΓΕΣ. Είχε την θέση Νο 15 κατά το σεμινάριο ¨Σχέδιο κίνησης 2003¨.
12. Υποστράτηγος İhsan Balabanlı : Διοικητής Σχολής Εφοδ. – Μεταφορών. Στις υποκλοπές που έγιναν στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση Βαριοπούλα, εντύπωση προκαλούνε τα εξής λόγια του Μπαλαμπανλί : ¨Διοικητά μου, όταν θα συμβούνε ταυτόχρονα τα τρία περιστατικά στις τρεις περιοχές, θα επέμβω δια της βίας. Στα θεμέλια των σχεδίων μου υπάρχει και η νομική βάση για την βίαια επέμβαση. Εκτιμώ πως αυτά τα γεγονότα θα αρκέσουν προκειμένου να γίνει η επέμβαση (στο όνομα της σύγχυσης).¨

13. Υποναύαρχος Ramazan Cem Gürdeniz : Διευθυντής Διεύθυνσης Σχεδίων ΠΝ
14. Υποναύαρχος Ali Semih Çetin : Επιτελάρχης Στόλου
15. Ταξίαρχος Kasım Erdem : Διοικητής 4ης Μ/Κ ΤΑΞ. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις που θα γινόταν στον τομέα ευθύνης του για σχεδιασμό, την προετοιμασία, τον συντονισμό και την εκτέλεση, καθώς και για την κατανομή των καθηκόντων αυτών που υπηρετούσαν υπό τις διαταγές του.
16. Ταξίαρχος Νurettin Isik : Διοικητής Υδιοίκησης 4ου ΣΣ. Κατά το κατηγορητήριο θα αναλάμβανε θέση στα Δικαστήρια Εκτάκτου καταστάσεως. Φέρεται να είχε σχέσεις και με τον κατηγορούμενο στην υπόθεση Εργκενέκον Μπεντρετίν Νταλάν

17. Ταξίαρχος Gökhan Gökay : Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατηγικών Μελετών. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως περιλαμβάνεται στην λίστα του ¨προσωπικού που θα διοριζόταν σε ευαίσθητες θέσεις¨.
18. Ταξίαρχος Bulut Ömer Mimiroğlu : Διοικητής Στρατοχωροφυλακής Τοκάτης. Με βάση το κατηγορητήριο, όταν υπηρετούσε στην Δοίκηση της Στρατοχωροφυλακής Αδριανούπολης είχε εξουσιοδοτηθεί στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα να ¨εντοπίσει τα άτομα που θα έπρεπε να διοριστούνε ή ν απομακρυνθούνε από τα καθήκοντα τους¨
19. Ταξίαρχος Ali Aydın : Διοικητής Στρατοχωροφυλακής Καισάρειας. Περιλαμβανόταν στην λίστα του προσωπικού που θα διοριζόταν σε θέσεις κλειδιά. Επίσης φέρεται να έχει ετοιμάσει ο ίδιος λίστα των ατόμων που θα συλλαμβάνονταν κατά το πραξικόπημα
20. Αρχιπλοίαρχος Turgay Erdağ : Επιτελάρχης Διεύθυνσης Ασφαλείας Ακτών

21. Αρχιπλοίαρχος Ahmet Türkmen : Διοικητής Στόλου Υποβρυχίων
22. Αρχιπλοίαρχος Mehmet Fatih Ilgar : Διοικητής Ναυτικής Βάσης Αλεξανδρέττας
23. Αρχιπλοίαρχος Tuğamiral Cem Aziz Çakmak : Διοικητής Ομάδας Επχσεων Νότιας Θαλ. Περιοχής (ΑΚSΑΖ)
24. Αρχιπλοίαρχος Tuğamiral Levent Erkek : Διοικητής Κέντρου Εκπαίδευσης Karamursel
25. Αρχιπλοίαρχος Levent Görgeç : Διευθυντής Διεύθυνσης Δόγματος Και Εκπαίδευσης Ακαδ. Πολέμου.
26. Αρχιπλοίαρχος Abdullah Gavremoğlu : Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού. Εκ των αξιωματικών που αναμένουν προαγωγή από το ΥΑS. Στη Βαριοπούλα αναφέρεται ως ¨Συντονιστής Κωνσταντινούπολης¨
27. Aρχιπλοίαρχος Ayhan Gedik

tourkika nea.grBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/15/2011 08:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αμφισβητεί κανείς την "υπόθεση" Βαριοπούλα;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες