ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: Πλασματικές αιτιάσεις για Επικοινωνιακούς λόγους!

Πλασματικές αιτιάσεις εξαπέλυσαν από κοινού οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κ. Αρβανίτης, Γιώργος Ζάκας και Δήμητρα Αναγνώστου με πρόθεση να υποβαθμίσουν το έργο που συντελείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αιτιάσεις αυτές βασίζονται σε μια εμφανή παρανόηση των γεγονότων και φαίνεται να αποτελούν αφορμή για εξασφάλιση επικοινωνιακής προβολής

Ειδικότερα οι αιτιάσεις των Περιφερειακών Συμβούλων αφορούσαν τα εξής θέματα:
1) Εκχώρηση αρμοδιοτήτων: Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσίευσαν, «έχει εκδοθεί μια «λειψή» και άτολμη απόφαση δικαιώματος υπογραφής που δείχνει μια τάση συγκεντρωτικής λειτουργίας του Περιφερειάρχη σε σχέση με τις Περιφερειακές ενότητες».
Η πραγματικότητα είναι ότι μάλλον οι σύμβουλοι της Π.Ε. Πρέβεζας της...
 παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» δεν έχουν αντιληφθεί, ότι η οργάνωση της αιρετής Περιφέρειας και κατ΄ επέκταση των Περιφερειακών Ενοτήτων, απαιτεί χρόνο και επίπονες προσπάθειες, και μάλιστα δια των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών έχει οριοθετηθεί τουλάχιστον διάστημα έξι μηνών. Αγνοούν εσκεμμένα ότι έως τώρα έχουν παρέλθει 45 ημέρες προσαρμογής κατά τις οποίες έχει γίνει σημαντικό έργο τόσο στην ανασύνταξη των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και στο αναπτυξιακό σχεδιασμό για την περιοχή, αποτελέσματα του οποίου θα υπάρξουν σύντομα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου τομείς προτεραιότητας είναι η χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής και η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αγνοούν, ή υποκρίνονται ότι αγνοούν, ότι υπάρχουν διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα που εκ του Νόμου είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν οι Περιφέρειες και οι Περιφερειακές Ενότητες, (Απογραφή, σύνταξη προϋπολογισμού, Αναπτυξιακός Σχεδιασμός, ΕΣΠΑ κ.α.) που τηρούνται στο έπακρο και μάλιστα η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι κατά πολύ πιο προωθημένη από άλλες Περιφέρειες. Στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν εκχωρηθεί από τις 7 Ιανουαρίου 2011 όλες οι αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) ακριβώς αυτές που και οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Να συντονίζουν και να εποπτεύουν τις υπηρεσίες της αντίστοιχης περιφερειακής ενότητας». Με την ίδια απόφαση ανατέθηκαν στους Αντιπεριφερειάρχες και πρόσθετες αρμοδιότητες συντονισμού και προγραμματισμού τομέων που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας και ειδικότερα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας ανατέθηκε ο τομέας του Τουρισμού.

 Επιπρόσθετα με την από 8-2-2011 νέα απόφαση του Περιφερειάρχη, εκχωρήθηκαν εξουσιοδοτήσεις προς τους Αντιπεριφερειάρχες και για άλλα λειτουργικά ζητήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων. Οι δύο αποφάσεις έχουν ήδη σταλεί προς δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ., όπως ο Νόμος ορίζει.

2) Περί ΕΤΑΝΑΜ και περί της υποτιθέμενης απίσχνασης του ρόλου της
Ως γνωστόν, το θέμα των αναπτυξιακών εταιριών συζητήθηκε εκτενώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι τρεις σύμβουλοι, δεν αντελήφθησαν τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε. Η απόφαση για την μετατροπή της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» σε Αναπτυξιακή της Περιφέρειας Ηπείρου, πάρθηκε σε εφαρμογή του Νόμου για τον «Καλλικράτη» και με δεδομένο ότι η συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο από την Περιφέρεια ξεπερνά το 50% (ανέρχεται στο 70%). Αντίθετα η συμμετοχή της Περιφέρειας (δια των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και νυν περιφερειακών ενοτήτων Πρέβεζας και Άρτας) στην ΕΤΑΝΑΜ είναι μειοψηφική και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση χωρίς τη θέληση και τη βούληση των άλλων μετόχων. Η Διοίκηση της Περιφέρειας, σεβόμενη τους άλλους μετόχους, δεν θέλει, ούτε και πρόκειται να το πράξει να τους υποδείξει τι αποφάσεις θα λάβουν.

 Εκείνο για το οποίο έχει δεσμευτεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι να στηρίξει τη λειτουργία της ΕΤΑΝΑΜ και να υπάρξει συνεργασία μέσω Μνημονίου με την «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.». Τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, έχουν δηλώσει ότι στις προθέσεις τους είναι να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΕΤΑΝΑΜ, όπως και σήμερα, έχοντας τη διαχείριση των προγραμμάτων για τις περιφερειακές ενότητες Άρτας και Πρέβεζας.
Αν η πιστή εφαρμογή του Νόμου, αν ο σεβασμός στο αυτεξούσιο φορέων, όπως η ΕΤΑΝΑΜ, εντάσσονται κατά τους συμβούλους της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» σε λογικές «βλέποντας και κάνοντας», τότε τα λόγια μάλλον χάνουν τη σημασία τους.

Σε μια εποχή που η τάση είναι να τίθενται σε αμφισβήτηση ο ρόλος αναπτυξιακών εταιρειών και να κλείνουν, στην Περιφέρεια Ηπείρου διασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤΑΝΑΜ, μέσα από Μνημόνιο συνεργασίας με την Ήπειρος Α.Ε. βάσει του οποίου θα συνεχίσει το αναπτυξιακό της έργο σε Πρέβεζα Άρτα και Ήπειρο. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΤΑΝΑΜ όχι μόνο εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της αλλά και μπαίνουν και οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση του ρόλου της.

3) Περί πρόσβασης Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έθεσαν θέμα πρόσβασης στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη και έλλειμμα «στοιχειώδους συνεργασίας».
Η πραγματικότητα είναι ότι η πόρτα του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, γεγονός που αξιοποιούν οι πολίτες οι οποίοι προσέρχονται για διάφορα θέματα. Ο κ. Αρβανίτης, ζήτησε τηλεφωνικά από τον Αντιπεριφερειάρχη να τον δει Κυριακή(?) και Τρίτη που έχει οριστεί ως ημέρα που ο Αντιπεριφερειάρχης δέχεται τους πολίτες. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν αρνήθηκε, αλλά ζήτησε αυτή η συνάντηση να μην τραβήξει επί μακρόν εις βάρος του χρόνου των πολιτών. Δεν αρκούσε όμως ο χρόνος αυτός, αλλά ίσως θα έπρεπε ο Αντιπεριφερειάρχης να ακυρώσει τις συναντήσεις με τους πολίτες για να υποδεχθεί τους Περιφερειακούς Συμβούλους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε… Αλλαγή προτεραιοτήτων και αξιών στην Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.

Φαίνεται ότι ο κ. Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα, προσπαθεί εκ του μακρόθεν και επικοινωνιακά να αναπληρώσει το έλλειμμα φυσικής παρουσίας και «πραγματικής» εμπλοκής στα τεκταινόμενα στην Πρέβεζα. Το ερώτημα είναι, χωρίς πραγματική πρόθεση προσέλευσης στο γραφείο και «από μακριά» συνεργασία γίνεται;


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 06:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: Πλασματικές αιτιάσεις για Επικοινωνιακούς λόγους!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες