ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αναμενόμενη αντίδραση στην επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ από τις επιχειρήσεις του Περάματος.

Αντίδραση, όπως αναμενόταν άλλωστε, εκδηλώθηκε από το Πέραμα στην επέκταση του βιολογικού καθαρισμού που περιλαμβάνεται στο μεγάλο πακέτο έργων προϋπολογισμού 54,3 εκ. ευρώ, της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων. Ειδικότερα ο πρόεδρος Δημήτρης Ασλανίδης και η διοίκηση της Ένωση Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν το δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Φίλιππα Φίλιο όχι μόνο να μη προχωρήσει στην επέκταση, αλλά να μεταφέρει τον υπάρχοντα βιολογικό μακριά από τις πηγές Κρύας και τους οικισμούς.

Οι επιχειρηματίες επικαλούνται περιβαλλοντικά προβλήματα και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από την λειτουργία του βιολογικού. Η αντίδραση-διαφωνία δεν είναι καινούρια. Και προ ...
δυο ετών περίπου, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε προωθήσει το έργο της επέκτασης υποβάλλοντας αίτημα χρηματοδότησης του έργου στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου και ΕΠΠΕΡΑΑ) είχε εκφραστεί η διαφωνία και από τον τότε δήμαρχο Μιχάλη Κασσή και άλλους φορείς.

Το έργο δεν προχώρησε επειδή δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και η νέα δημοτική αρχή, γνωρίζοντας ότι νέος βιολογικός στο λεκανοπέδιο δεν χρειάζεται ή είναι πολύ δύσκολο να χωροθετηθεί, όπως απέδειξε η παλιότερη ...απόπειρα δήμων και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, επιχειρεί να προχωρήσει στην επέκταση, μαζί με σειρά έργων αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς πέριξ της λίμνης και όχι μόνο. Πάντως οι επιχειρηματίες υπενθυμίζουν στον δήμαρχο ότι προεκλογικά είχε ταχθεί κατά της επέκτασης.

Η θέση της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ είναι ότι ο υπάρχων βιολογικός επαρκεί για να καλύψει τις σημερινές ανάγκες, όχι όμως και τις μελλοντικές, όταν θα συνδεθεί ολόκληρος ο νέος δήμος και όχι μόνο και μεριμνά από τώρα. Θέση και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τμήματος Ηπείρου είναι η επέκταση και όχι η κατασκευή νέας μονάδας.

Προεκλογική υπόσχεση
Η ανακοίνωση της Ένωσης, με αποδέκτη το δήμαρχο, έχει ως εξής:
«Αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη ευθύνη που αναλάβατε ως Δήμαρχος με την Διοικητική Μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και τους στόχους σας να αναβαθμίστε και να αξιοποιήσετε κάποια πράγματα σε όλο το λεκανοπέδιο.

Η πρόταση για ανάσα της λίμνης Παμβώτιδας και τα έργα που προτείνετε μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους εκτός από ένα πράγμα. Λέμε όχι στην επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, κρίνοντας ότι η θέση που βρίσκεται και ο τρόπος που λειτουργεί είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία. Τονίζουμε ότι εκτός από την δυσοσμία υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των πηγών Κρύας που υδροδοτεί το 80 % του λεκανοπεδίου.

Γι' αυτούς τους λόγους, προτείνουμε νέα χωροθέτηση και μεταφορά του βιολογικού καθαρισμού από τις πηγές και μακριά από οικισμούς.
Ο λαός θα σας ευγνωμονεί αν προβείτε σ' αυτήν την Γενναία Πράξη.
Άλλωστε το υποσχεθήκατε στους πολίτες του Περάματος προεκλογικά».

Νέοι Αγώνες Ηπείρου


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 09:46:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Αναμενόμενη αντίδραση στην επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ από τις επιχειρήσεις του Περάματος."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες