ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το αραβικό μήνυμα (της ανατροπής) προς την Τουρκία.

Ποιο είναι το μήνυμα των λαϊκών εξεγέρσεων στις αραβικές και βορειοαφρικανικές χώρες; Ένα και μοναδικό: οι εποχές των απολυταρχικών καθεστώτων στ’ όνομα ενός ιδιόμορφου εθνοθρησκευτικού πατριωτισμού και φανατισμού, έχουν παρέλθει. Η εξουσία δεν πηγάζει πλέον από τον Ύψιστο. Αποτελεί κοσμικό δημιούργημα το οποίο υπόκειται και σε αλλαγές και σε μεταρρυθμίσεις και σε ανατροπές και σε βελτιώσεις.

Και αιρετικός είναι πια όποιος απορρίπτει αυτή την αλήθεια και επιδιώκει με οποιονδήποτε τρόπο να αποτρέψει την κυριαρχία της. Καθεστώτα που κατά καιρούς είχαν περιβληθεί επαναστατικούς μανδύες με προσχήματα προοδευτικών δήθεν θεωριών και φιλοσοφιών, καταρρέουν κάτω από το βάρος του ψέματος που κουβαλούσαν τόσα χρόνια. Και το οποίο ψέμα δεν στάθηκε ικανό να καλύψει τις εκ βάθους αλήθειες σε αυτή τη ζωή. Με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να ...
καταπλακώσει τους ψεύτες και τους κίβδηλους δήθεν επαναστάτες. Αυτό που δεν υπολόγισαν καλά οι λογής -λογής σωτήρες είναι ότι όσο ψηλό και να είναι το περιτοίχισμα, όσο ακραίοι και βάρβαροι είναι ο νόμοι της απομόνωσης, οι απλοί άνθρωποι στην εποχή μας μπορούν να βλέπουν πάνω από το τοίχος, ενίοτε και μέσα από ρήγματα σε αυτό, πως είναι η ζωή χωρίς όλα αυτά τα πρέπει και τα δεν πρέπει, τα σωστά και τα λάθος, στην αυλή του άλλου, ίσως του «εχθρού».

Να βλέπουν πώς είναι η ζωή χωρίς φερετζέ, ποια γεύση έχει το απαγορευμένο, τι όψη έχει ο ακατανόμαστος, ποιοί χρωματισμοί της γλώσσας ξεχάστηκαν, ποια φάτσα έχει ο άλλος θεός. Και επιθύμησαν αυτό τον «παράδεισο». Χωρίς βέβαια να τους πει ακόμα κανείς ότι ο κάθε παράδεισος κρύβει και μια μικρή κόλαση. Αυτοί ήξεραν ώς τώρα ότι η κάθε κόλαση κρύβει πάντα την ελπίδα για ένα μικρό παράδεισο. Κανένας στρατός, καμιά ιδεολογία, καμιά θρησκεία δεν μπορεί πια να κρύψει την αυλή του γείτονα, τον παράδεισο ή την κόλαση του γείτονα. Και αυτή ήταν η κινητήρια δύναμη της λαϊκής οργής που σάρωσε και σύμβολα και παρασύμβολα και ηγέτες και ηγετίσκους. Πήρε αυτό το μήνυμα άραγε η Τουρκία; Είναι αμφίβολο. Αντίθετα.

Προσπαθεί να εμφανιστεί σε αυτούς τους ανθρώπους ως «η μόνη σωτηρία», όπου δήθεν ο ισλαμισμός συνυπάρχει με τη δημοκρατία και την πρόοδο. Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο εκφραστής της «σύγχρονης» τουρκικής σκέψης, ο Ταγίπ Ερντογάν, δεν μπορεί να ανεχθεί ελευθερία του Τύπου πέρα από εκείνη που του επιτρέπει να έχει πάντα το απάνω χέρι και μια δαμόκλεια σπάθη. Την ίδια στιγμή που δεν μπορεί να ανεχθεί ένα πανό σε μια ειρηνική διαδήλωση Τ/Κ. Η Τουρκία θεωρεί ότι τώρα είναι η στιγμή να καλύψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κενό που δημιουργούν οι ανατρεπτικές εξελίξεις στην περιοχή. Και παίζει ταυτόχρονα το ρόλο του προασπιστή του μουσουλμανισμού και των λαϊκών ελευθεριών.

Παίζει ταυτόχρονα το ρόλο του διαμεσολαβητή με τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας και του περιφερειάρχη. Ενόψει εκλογών στις οποίες ο Ερντογάν θέλει να εξασφαλίσει το 58% των ψήφων για να λογαριαστεί όπως ο ίδιος θέλει με τους εσωτερικούς αντιπάλους του και με τους εξωτερικούς άσπονδους φίλους του. Θέλει, όπως είπε ένας καλός φίλος, να μετατρέψει την Τουρκία σε χαλιφάτο, θρησκευτικό, ιδεολογικό και πολιτικό κέντρο των μουσουλμάνων. Μόνο που δεν είναι ακριβώς αυτό που έχουν κατά νου όσοι γεμίζουν τις πλατείες με την παρουσία τους και τις φωνές τους και ξεπλένουν την ντροπή με το αίμα τους.

 Προσοχή λοιπόν όχι μόνο στις αραβικές πλατείες αλλά και στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία.
philenews.com

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/25/2011 07:59:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Το αραβικό μήνυμα (της ανατροπής) προς την Τουρκία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες