ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ιονία οδός: Εκτός πραγματικότητας τα σενάρια...

Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζουν στελέχη της Νέα Οδός Α.Ε τα σενάρια περικοπών στο συμβατικό αντικείμενο της Ιόνιας Οδού, απαντώντας στην έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη διαπραγμάτευση του υπουργείου Υποδομών με την κοινοπραξία για τους αυτοκινητοδρόμους.

Η σχετική φημολογία πήρε και επίσημο χαρακτήρα πριν λίγες εβδομάδες, όταν τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος μετέφεραν πληροφορίες για κίνδυνο να βγει εκτός της σύμβασης παραχώρησης το τμήμα από τη Φιλιππιάδα μέχρι τα Γιάννενα. Στελέχη της Νέα Οδός ΑΕ με τα οποία επικοινώνησε η «Ε», διέψευσαν κατηγορηματικά κάθε τέτοια περίπτωση, σημειώνοντας ότι ...
υπάρχουν υπογεγραμμένες συγκεκριμένες συμβάσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τηρηθούν, έστω κι αν το αντικείμενό τους αποτελεί ένα από τα σημεία συζήτησης με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να υπάρξει τροποποίηση στις αρχικές συμβάσεις αφορά τμήματα των αυτοκινητοδρόμων για τα οποία υπάρχουν προβλήματα με προσφυγές. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Ιόνια Οδό, παρά μόνο για την Ολύμπια Οδό στο τμήμα του Καϊάφα, ενώ και για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 που υπάρχει προσφυγή για το τμήμα από Καλαμπάκα μέχρι Εγνατία, έχει ήδη προταθεί η αλλαγή χάραξης, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να μη διέρχεται από προστατευόμενες περιοχές και να υπάρξει επιτάχυνση των εργασιών.

Μείωση ταχύτητας και όχι αποχώρηση
Σε ότι αφορά το νέο δεδομένο που προέκυψε με το κλείσιμο του εργοταξίου της ΤΕΡΝΑ στην Καμπή Άρτας, στελέχη της Νέα Οδός ΑΕ το αποσυνδέουν με κάθε συζήτηση για αποχώρηση από το τμήμα της Ιόνιας Οδού στην Ήπειρο, κάνοντας λόγο για προσωρινή προσαρμογή σε μία χρονική περίοδο που υφίσταται πάγωμα της χρηματοδότησης από τα τραπεζικά ιδρύματα.
«Εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα, δεν μπορεί να υπάρξει 100% ανάπτυξη σε όλα τα μέτωπα», τονίζουν χαρακτηριστικά και κάνουν λόγο για μείωση ταχύτητας των εργασιών σε μία προσπάθεια να διαχειριστούν την έλλειψη χρηματοδότησης.
«Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την έντονη δραστηριότητα και να προσαρμοστούμε στα σημερινά δεδομένα», υπογραμμίζουν προσθέτοντας ότι μηχανήματα και προσωπικό μεταφέρονται σε σημεία προτεραιότητας, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και απολύσεις σε περίπτωση που το πρόβλημα συνεχιστεί.

Στον αέρα τα χρονοδιαγράμματα
Ανεξάρτητα πάντως από τα προβλήματα στην ομαλή χρηματοδότηση της κοινοπραξίας, στελέχη της Νέα Οδός ΑΕ κάνουν λόγο και για αντικειμενικές δυσκολίες που έτσι κι αλλιώς βγάζουν το έργο της Ιόνιας Οδού εκτός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων.
Επισήμως δεν υπάρχει αναπροσαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των τμημάτων στην κυκλοφορία, παρά μόνο εκτιμήσεις για καθυστερήσεις που κατά περίπτωση θα φτάνουν τα ένα με δύο χρόνια.

Τα σημαντικότερα προβλήματα έχουν να κάνουν με τις καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις και στην απόδοση ελεύθερων τμημάτων για να αναπτυχθούν τα εργοτάξια, με τις εμπλοκές λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και με την μετατόπιση των δικτύων κοινής ωφέλειας, για τα οποία υπάρχει διένεξη με το υπουργείο Υποδομών για το ποιος θα αναλάβει το κόστος.
Πάντως, σε κάποιες περιπτώσεις η Νέα Οδός ΑΕ έχει πληρώσει το τίμημα, που μέχρι τώρα
υπολογίζεται σε μισό εκ. ευρώ κυρίως προς τη ΔΕΗ.

Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΕΛΕΤΑ
ΕλευθερίαBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 09:21:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ιονία οδός: Εκτός πραγματικότητας τα σενάρια..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες