ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δώστε φυσικό αέριο και στους Ηπειρώτες...

Ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης
άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη χάραξη
Προς την κατεύθυνση της δημιουργίας Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στην Ήπειρο προσπαθεί να πιέσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου, το οποίο απέστειλε σχετική επιστολή στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Ζητά μάλιστα να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας της εταιρίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση και οι πολίτες της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας στον αγωγό φυσικού αερίου, όπως και να υπάρξει σχεδιασμός που να προβλέπει σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή χωροθέτησης των εγκαταστάσεων.  Με την επιστολή του ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά τη θέση του για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης, για την οποία εκτιμά ότι πρέπει να εξευρεθούν εναλλακτικές θέσεις.  Η παρέμβαση αυτή έρχεται δύο εβδομάδες μετά τη ...
συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου στην Ήπειρο, παρουσία βουλευτών, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής χαρακτηρίστηκε ικανοποιητικό από όλους τους συμμετέχοντες, καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μανιάτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στη χάραξη αλλά και στη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης που με την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τοποθετείται στη θέση «Βαρικό».

Στη συνεδρίαση αυτή παρών ήταν και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Ρεκατσίνας, ο οποίος αν και έκρινε ότι η θέση «Βαρικό» δεν δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα, εκτίμησε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα εξέτασης και άλλων θέσεων για χάρη της κοινωνικής συναίνεσης.

Στην επιστολή γίνεται μια πιο αναλυτική τοποθέτηση. Καταρχάς, το Τεχνικό Επιμελητήριο επισημαίνει ότι «η αναγκαιότητα ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων συμπίεσης και μέτρησης φυσικού αερίου και από τη χωροθέτηση της διαδρομής του αγωγού και της προσαιγιάλωσής του, είναι τεράστια». Για το σημείο προσαιγιάλωσης, ζητά μια μικρή διόρθωση. Αντί να καταλήξει στο σημείο «Ομπρέλα 1», να καταλήξει στο σημείο «Ομπρέλα 2», το οποίο βρίσκεται 500 μέτρα πιο μακριά. Κι αυτό επειδή, όπως εκτιμά, στην πρώτη θέση υπάρχουν κατολισθήσεις και σεισμικά ρήγματα με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Φαινόμενα που δεν υπάρχουν στην άλλη θέση. Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ο δήμαρχος κ. Κάτσινος.

 Για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης, το Τεχνικό Επιμελητήριο αναφέρει ότι οι προσδιοριζόμενες θέσεις «Βαρικό» και «Γουρί» καλύπτουν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις ασφαλούς χωροθέτησης. Ωστόσο, «επειδή η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, θεωρούμε πως είναι δυνατόν (και σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί), να εξευρεθούν και άλλες θέσεις εγκατάστασης του σταθμού συμπίεσης ώστε η περιοχή να προστατευτεί με τον καλύτερο τρόπο, επιφέροντας έτσι και τη κοινωνική συναίνεση, προϋπόθεση απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου» όπως τονίζεται. Η πρόταση που κερδίζει έδαφος είναι αυτή της θέσης «Φλοροβούνι» εντός πάλι του δημοτικού διαμερίσματος Πέρδικας που βρίσκεται 1,5 χλμ. δυτικότερα από το «Βαρικό».

Όσο για τα περί δημιουργίας ΕΠΑ, το αίτημα αυτό είναι κοινό για όλους τους φορείς της Ηπείρου. Ο κ. Ρεκατσίνας όπως και οι ηπειρώτες βουλευτές το είχαν ζητήσει από τον υφυπουργό κ. Μανιάτη και κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ο κ. Μανιάτης είχε αποφύγει να δώσει οποιαδήποτε δέσμευση. «Μέχρι να υλοποιηθεί ο αγωγός, να υπάρξει αέριο, να σταθεροποιηθεί η αγορά και να ξέρουμε τι διαθέσιμα έχουμε, θεωρώ προφανές ότι η επόμενη δουλειά θα είναι να προκηρυχθεί η ΕΠΑ Ηπείρου, διότι δείχνει ότι έχει και εμπορικό ενδιαφέρον. Όμως αυτό μη το εκλάβετε ως δέσμευση. Όλα αυτά έχουν μέσα τους το κριτήριο της εμπορικότητας» είχε πει.

Ηπειρωτικός ΑγώνBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/16/2011 09:56:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δώστε φυσικό αέριο και στους Ηπειρώτες..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες