ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Από το Ottoman-wood στο… Kosovo-wood: Κέρκυρα και Ήπειρος ανήκουν στην Αλβανία!

Σε κοσοβαρική… υπερπαραγωγή προπαγανδίζεται η «Μεγάλη Αλβανία» η οποία περιλαμβάνει τόσο την Ήπειρο όσο και την Κέρκυρα! Η Πρίστινα ακλουθώντας τους Οθωμανούς πατρόνες της φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα ακόμα και με την Ελλάδα αφού σε προπαγανδιστική «υπερπαραγωγή» εκτός της δημιουργίας κλίματος κατά της Σερβίας και Βουλγαρίας γίνεται εμφανές πως υπάρχει… θέμα και με την Ελλάδα.

Ποιο συγκεκριμένα, η ταινία Azem Galica, το όνομα ενός κοσοβάρου Αλβανού οπλαρχηγού ο οποίος πολέμησε τους Σέρβους την περίοδο 1912-1915, τους Βούλγαρους και τους Αυστροούγγρους την περίοδο 1915-1918 και τέλος σκοτώθηκε το 1924 σε συμπλοκή με τις γιουγκοσλαβικές δυνάμεις ασφαλείας, προωθείται στο Κόσοβο και στην Αλβανία με πόστερ το οποίο παρουσιάζεται ένας χάρτης της «φαντασιακής» μεγάλης Αλβανίας η οποία περιλαμβάνει εκτός από την Νότια Ήπειρο, δηλαδή την Ελληνική Ήπειρο, και η Κέρκυρα! ΜΘα πρέπει να σημειωθεί πως η εν λόγω ταινία είναι ...
χαμηλού σχετικά μπάτζετ, κάτι το οποίο δεν έχει καμία σημασία αφού σκοπό έχει όχι να εντυπωσιάσει τους θεατές αλλά να τους διαμορφώσει άποψη προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με άλλα λόγια, μέσω της ταινίας η οποία αφηγείται η ζωή του Azem Bejta (1889-1924) ευρέως γνωστού και ως Azem Galica, το επίθετο προέρχεται από το χωριό το οποίο κατάγεται, η σύγχρονη Κοσοβαρική τέχνη προπαγανδίζει χωρίς καμία επιφύλαξη την επέκταση της Αλβανίας όχι μόνο στην Σερβία, κάτι το οποίο συμβαίνει, ή στο Μαυροβούνιο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί, ή στα Σκόπια, κάτι το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα λάβει χώρα, αλλά ακόμα και στην Ελλάδα.

Από την πλευρά μας θα πρέπει να επισημάνουμε τα εξής ζητήματα:
Πρώτον, είναι σαφές πως η Πρίστινα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει εξασφαλίσει καμία επιβίωση για το απώτερο μέλλον, χρειάζεται την Ελλάδα ως τον πλέον αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή, όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά για το γεγονός πως η Αθήνα ακόμα και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι μακράν η ισχυρότερη χώρα στην περιοχή και διαθέτει τα πλέον ισχυρά ερείσματα στην διεθνή σκηνή. Επιπροσθέτως, η «Τουρκία είναι μακριά» και αυτό είναι μία γεωγραφική πραγματικότητα την οποία κανένας Οθωμανισμός δεν μπορεί να αλλάξει…

Άρα, η Πρίστινα εάν επιζητά το συμφέρον της θα έπρεπε να «τιθασεύσει» τον «παραχαϊδεμένο» Κοσοβαρικό/Αλβανικό εθνικισμό και αλυτρωτισμό διότι ως γνωστόν κρατικά μορφώματα του είδους με την παραμικρή αλλαγή της γεωπολιτικής κατάστασης καταρρέουν ως «τοίχος από χαλβά Φαρσάλων».

Δεύτερον, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους απανταχού θιασώτες της Κοσοβοποίησης της δυτικής βαλκανικής πως όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως η πραγματικότητα του 2011 δεν έχει καμία σχέση με την γεωπολιτική κατάσταση του 1999.

Με άλλα λόγια, πέραν του γεγονότος της πρόσφατης απώλειας του «μάγου» Ρίτσαρντ Χόλμπτρουκ γεγονότα όπως η «δυτικοποίηση» της Σερβίας, η 11η Σεπτεμβρίου και ο πόλεμος κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού και κυρίως η Ελληνική γεωπολιτική αναστροφή προς το… Ατλαντικότερο δεν επιτρέπουν περεταίρω πειραματισμούς στην περιοχή.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η στάση της Δύσης προς τον Χασίμ Θάτσι όπου «ξαφνικά» από ήρωας της Δύσης και πρωθυπουργός του Κοσσόβου έχει μετατραπεί σε κοινό εγκληματία και απατεώνα, σύμφωνα πάντα με δυτικές πηγές.

Να το πούμε απλά; Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον καθένα πως αφού καλώς ή κακώς το «μαγαζί γωνία» στην περιοχή, δηλαδή η Ελλάδα, έχει μετατραπεί στον πλέον αξιόπιστο εταίρο της Αγγλοσαξονικής γεωπολιτικής θεώρησης στον υδάτινο άξονα Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος δεν υπάρχει κανένας λόγος τα Αλβανικά ή ακόμα-ακόμα και τα Σκοπιανά στοιχεία να βρουν… πρόσφορο έδαφος για την εκπλήρωση των επιδιώξεών τους.
Βέβαια είναι επίσης σαφές πως αφού το «κουτί της Πανδώρας» έχει πλέον ανοίξει και από μέσα βγαίνουν, εδώ και δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια, περιθωριακοί αλλά πολύ επικίνδυνοι εθνικισμοί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει άμεσα. Η Δύση, με το να παραχαϊδεύει τους «αθλίους» των Βαλκανίων ουσιαστικά για δεκαετίες είχε στραφεί κατά των «στρατηγικών» της συμμάχων στην περιοχή, με αποτέλεσμα τώρα που η γεωπολιτική κατάσταση υπαγορεύει την στήριξη της Αθήνας και του Βελιγραδίου, να είναι πολύ δύσκολο να τιθασευτούν οι «τακτικοί σύμμαχοι» της δεκαετίας του 90…

Καλό θα ήταν λοιπόν να πει κάποιος σε όσους ονειρεύονται την «κάθοδο» στην Πρέβεζα και τα παλάτια της πριγκίπισσας Σίσση στην Κέρκυρα πως η περίοδος είναι πολύ επικίνδυνη και ρευστή ενώ η πιθανότητα είναι αντί αυτοί να κατέβουν προς Νότον, κάποιος άλλος να κινηθεί προς… Βορράν και να φτάσει στον ποταμό Σκούμπι…

Defencepoint.gr/
Από το Ινφογνώμων Πολιτικά.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/18/2011 03:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Από το Ottoman-wood στο… Kosovo-wood: Κέρκυρα και Ήπειρος ανήκουν στην Αλβανία!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες