ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Φεβρουαρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: Γιατί δεν πέφτουν τα καταραμένα spreads;

Γράφει ο 29-26.
Να θυμίσουμε καταρχάς ότι spread είναι το καπελάκι που πληρώνει η χώρα για να δανειστεί, σχετικά με αυτά που πληρώνει η Γερμανία. Αυτή τη στιγμή το επιπλέον είναι 8% και συνολικά μπορούμε να δανειστούμε με επιτόκιο της τάξης του 11% το χρόνο.

Και όμως από τον περασμένο Μάιο είμαστε υπό ''τροικανή'' κατοχή, υπακούμε τυφλά τις εντολές των δανειστών μας και είμαστε τα καλά παιδιά της παγκόσμιας κοινωνίας που πήραν απόφαση να αλλάξουν τα στραβά του τόπου τους. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι; Παράδειγμα: Η διοίκηση της ΝΕΟΓΑΛ εξέφρασε την επιθυμία της να καταρτίσει επιχειρησιακές συμβάσεις με τους εργαζομένους της, εκμεταλλευόμενη το νέο νομικό καθεστώς. Μετά από λίγες ημέρες δέχεται, όλως τυχαίως, την επιθεώρηση εργασίας για ''τακτικό'' έλεγχο. Και κάπως έτσι έσβησε, άδοξα, η όποια επιθυμία της εταιρίας για...
 επιχειρησιακές συμβάσεις. Κατά τα άλλα οι τροικανοί αναρωτιούνται γιατί οι επιχειρήσεις δεν εκμεταλλεύονται το νέο ευνοϊκό καθεστώς και το αρμόδιο υπουργείο (αυτό που στέλνει τις επιθεωρήσεις εργασίας) απαντά καθησυχαστικά ότι ''είναι πολύ νωρίς ακόμα, περιμένετε'' κλπ κλπ. Μετά πως να πέσουν τα spreads; Θα τα ρίξουν υπουργοί-μαριονέτες, εκτός τόπου και χρόνου;

Σε πιο καθωσπρέπει ύφος οι αγορές απαντούν ότι η πορεία σας δεν είναι βιώσιμη, κοινώς πεθένετε σε 2,3 ή 5 χρόνια αν δεν αλλάξετε. Συμβουλεύω τον κ. Παπανδρέου να σταματήσει επιτέλους το κρυφτούλι με την Τρόικα, να απομακρύνει τους άχρηστους συνεργάτες του και να δουλέψει σοβαρά. Αν δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, ας πάει σε εκλογές για να μας πει επιτέλους τι θέλει να κάνει!

Από το Χίμαιρα.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/17/2011 07:37:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απόψεις: Γιατί δεν πέφτουν τα καταραμένα spreads;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες