ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Να γιατί καταστραφήκατε! 1999-2009: Η δεκαετία του ολέθρου...

Της Σοφίας Βούλτεψη.
 Εικόνα απόλυτης διάλυσης παρουσιάζει πλέον η χώρα, με το κλίμα να βαραίνει ακόμη περισσότερο λόγω της δολοφονικής επίθεσης κατά αστυνομικών και του πένθους που ήλθε να προστεθεί σε μια γενικότερα πένθιμη ατμόσφαιρα. Η επικοινωνιακή επιλογή μιας βιαστικής εξόδου στους δρόμους της Ομάδας Δίας, η στρατηγική αναβολής επίλυσης κάθε προβλήματος, όπως συνέβη με την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας που εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα, οι κατηγορίες για μη συμμετοχή σε έναν διάλογο για το χρέος, παρά το γεγονός ότι η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη, αποδεικνύει ότι το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο.

Η σημαντικότερη είδηση της χθεσινής ημέρας, όμως, είναι η δημοσιοποίηση της μελέτης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν. Η μελέτη ιχνηλατεί τα αίτια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και της ανόδου των spread τους. Και τι προκύπτει; Τι λένε ξεκάθαρα; Μα ότι η...
 ελληνική κρίση χρέους οφείλεται στην επιδείνωση των μακροοικονομικών μεγεθών την περίοδο 1999 – 2009! Και πως σε όλο αυτό το διάστημα, η Ελλάδα ήταν αναξιόπιστη – μια κρίση εμπιστοσύνης που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Μια κατάσταση που, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα το ελληνικό πρόβλημα να εξελιχθεί σε συνολικό πρόβλημα για την ΟΝΕ. Μάλιστα, η Επιτροπή υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η κερδοσκοπία στην αγορά ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) αποτελεί αιτία για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Χωρίς, βέβαια, επισημαίνεται, αυτό να αποκλείεται. Την ίδια ώρα, στη Βουλή διαδραματιζόταν άλλη μια σύγκρουση για την Οικονομία. Με αφορμή την συζήτηση για την κύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους του 2009, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωναν τα ξίφη τους.

Με την μεν πρώτη να ζητά συναίνεση και να καλεί τα κόμματα που δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών (Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) να ανταποκριθούν στο δεύτερο – χθεσινό – κάλεσμά του. Και με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση καθώς το χρέος προσεγγίζει ήδη το 160% του ΑΕΠ. Αλλά τόσο ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης, όσο και ο πρώην υπουργός Μ. Κεφαλογιάννης, αποδέχθηκαν πως στο έγκλημα έλαβαν μέρος όλοι και όλοι είναι απολογούμενοι απέναντι στον λαό και στην Ιστορία.

elzoni.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/03/2011 12:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Να γιατί καταστραφήκατε! 1999-2009: Η δεκαετία του ολέθρου..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες