ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

ΗΠΑ προς Λιβύη: Ή θα επέμβουμε ή θα ανεβάσετε το πετρέλαιο στα 200$!

Αντίθετοι σε ξένη στρατιωτική επέμβαση -την οποία θεωρούν “παράνομη”- έχουν ταχθεί Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία , Βενεζουέλα αλλα και η λιβυκή αντιπολίτευση οι αρχηγοί της οποίας παρ’ όλο που δεν θέλουν να ανέχονται πια τον Καντάφι ως ηγέτη της χώρας, ταυτόχρονα δεν θέλουν να δουν και τους κατακτητές στο έδαφος της χώρας τους.

Αυτό καταμαρτυρά ότι η επανάσταση στη Λιβύη θεωρείται ως μια υποκινούμενη εξέγερση, με προφανή δάκτυλο των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν σχεδιάσει ένα άλλο Ιράκ για να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια της Λιβύης, εκβιάζοντας να φτάσει το βαρέλι Πετρέλαιο στα $200. Θαμμένο επίσης κρατείται το γεγονός ότι στη Λιβύη συλλαμβάνονται Ολλανδικές και Βρετανικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύουν και πυροδοτούν τις..
 εξεγερθέντες μάζες. Στη Λιβύη η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη, που ακόμα και η παραμικρή ώθηση θα είναι αρκετή για να πυρποληθεί όλη η περιοχή. Μάλιστα, η ουσία του ζητήματος δεν συνίσταται στο ότι ο Καντάφι είναι έτοιμος να βάλει φωτιά στις πετρελαϊκές πηγές, άλλα στο γιατί απειλεί να το κάνει αυτό.

Ο Λίβυος ηγέτης υπόσχεται σε περίπτωση ένοπλης επέμβασης από τα έξω να ξεσηκώσει στον αγώνα όλη τη χώρα και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για την αποτροπής της κατοχής. Οι ένοπλες συγκρούσεις στη Λιβύη εγκυμωνούν κινδύνους μετεξέλιξής τους σε μακρόχρονο εμφύλιο πόλεμο. ΄Ετσι δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μάλιστα, η ξένη στρατιωτικο-πολιτική πίεση μπορεί μόνο να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας. Παρόμοια γνώμη έχουν επίσης η Σαουδική Αραβία, η Γερμανία και η Τουρκία. Ο πρόεδρος της μακρινής Βενεζουένας Ούγκο Τσάβες πρότεινε να ιδρυθεί διεθνής διαμεσολαβητική Επιτροπή για τη διευθέτηση της κατάστασης. Την πρωτοβουλία του την δέχτηκαν με σκεπτικισμό στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε κατηγορηματικά ο Καντάφι θα πρέπει να παραιτηθεί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και αν καταλήξει σε συμφωνία με την αντιπολίτευση. Εξάλλου, όλα αυτά είναι απλώς λόγια και αν και η ενθαρρυμένη από τη θέση των ΗΠΑ αντιπολίτευση αρνιέται οποιεσδήποτε συνομιλίες με τις αρχές. Σε σχέση με αυτό ο αρχισυντάκτης του ρωσικού περιοδικού «Εθνική ΄Αμυνα» Ιγκόρ Κορότσενκο είπε: «Η αντιπολίτευση, απορρίπτωντας τα ειρηνικά σχέδια διευθέτησης, στηρίζεται στη Δύση. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία ακολουθούν τη θέση για την ένοπλη επέμβαση, η οποία από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και πιο πιθανή. Μάλιστα, για να δεχθεί η διεθνής κοινότητα θετικά αυτό το σχέδιο, δαιμονοποιείται η μορφή του Καντάφι»,- σημείωσε ο Ιγκόρ Κορότσενκο.

Τα δυτικά ΜΜΕ γράφουν για χιλιάδες νεκρούς από τις συγκρούσεις της αντιπολίτευσης με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης. Γράφουν για την ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα και στα σύνορά της. 80 χιλιάδες, 140 χιλιάδες, 200 χιλιάδες – ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται με τέτοια ταχύτητα που, προκαλεί αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του. Οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Δύση με τέτοιες πληροφορίες προετοιμάζει την κοινή γνώμη να συνειδητοποιήσει την σκοπιμότητα και την ανάγκη ακόμα της ξένης ένοπλης επέμβασης. Την συγκρατούν προς το παρόν -όσο παράξενα κι αν είναι,- οι δηλώσεις της λιβυκής αντιπολίτευσης οι αρχηγοί της οποίας παρ’ όλο που δεν θέλουν να ανέχονται πια τον Καντάφι ως ηγέτη της χώρας, ταυτόχρονα δεν θέλουν να δουν και τους κατακτητές στο έδαφος της χώρας τους.

 Η τιμή του αργού πετρελαίου δεν είναι απίθανο να διπλασιασθεί και να φθάσει τα 200 δολάρια, πολύ παραπάνω από την τιμή ρεκόρ των 147 δολαρίων που είχε φθάσει τον Ιούλιο του 2008, σε περίπτωση που συνεχισθεί η αναταραχή στον αραβικό κόσμο, προειδοποιεί βρετανός υπουργός, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς. Ο Άλαν Ντάνκαν, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης και ειδικός σε θέματα πετρελαίου, τόνισε πως η τιμή του αργού μπορεί να φθάσει έως και τα 250 δολάρια, εάν οι εξτρεμιστές εκμεταλλευθούν την αστάθεια στον αραβικό κόσμο για να βομβαρδίσουν τις δεξαμενές πετρελαίου, τους πετρελαιαγωγούς και τα αποθέματα στη Σαουδική Αραβία. «Εγώ στην κυβέρνηση το λέω επί δύο μήνες πως το πετρέλαιο θα φθάσει τα 200 δολάρια εάν τα πράγματα λάβουν άσχημη τροπή», τονίζει ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα. amynias
Το είδαμε στο news-gr

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/11/2011 11:35:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "ΗΠΑ προς Λιβύη: Ή θα επέμβουμε ή θα ανεβάσετε το πετρέλαιο στα 200$!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες